AKM yıkılacak; proje tamamlandı! Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır kapalı bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için “Projesi bitti, yıkıp yeniden çok güzel bir eseri İstanbul’a kazandıracağız” dedi.

AKM yıkılacak; proje tamamlandı! Erdoğan açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sanatçı ve sporculara verdiği iftar sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yıllardır kapalı bulunan Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için “Projesi bitti, yıkıp yeniden çok güzel bir eseri İstanbul’a kazandıracağız” dedi.

“Taksim’deki opera binasının yenilenmesi Atatürk Kültür Merkezi’ni kastediyorum daha iyisini yapmak girişimi bu kişilerin saldırısına uğramıştır” diyen Erdoğan şöyle devam etti:


“Taksim’deki AKM projesi bitti, yıkıp yeniden güzel bir eseri İstanbul’a kazandıracağız. Pek çoğunuzun bilmediği bir şeyi ifade etmek istiyorum. Türkiye’de Batı ülkelerinde az rastlanan opera binası Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’dir. Bunu yaparken bütün mimar arkadaşlarıma gezdirdim. Türkiye’de aslında opera binası yok. Şimdi görkemlisini yaptık. Aynı anda 2 bin kişiyi alabilen opera binasına sahibiz. Maalesef opera binasını 15 Temmuz nedeniyle kullanamadık. İnşallah ülke olarak huzura ulaşınca en güzel konserleri takip etme imkanı elde edeceğiz.


Halbuki biz hem İstanbul’a hem de kültür sanat dünyamıza kazandırmak için uğraşmıştık. Şimdi inşallah Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi ile ilgili projelerimiz bitti. Yıkıp orayı yeniden çok ama çok güzle bir eseri İstanbul’a kazandıracağız. Şuanda çalışmalar bitti. Bundan sonra işin uygulama işine geçeceğiz. Kültür sanatı belli bir kesimin elinde tutma saplantısı üzüntü verici bir sığlığa yol açmıştır. Türkiye’nin gücü ve kapasitesi ile bulunduğumuz yer uyumlu değil.”

akm atatürk kültür merkezi taksim yeni proje opera binası

“Sanatçıların devlet memuru olmasını doğru bulmuyorum”


“Devlet sanatta kütürde destekleyen teşvik eden bir konumda olmalıdır” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Prensip olarak sanatçıların devlet memuru olmasını doğru bulmuyorum. Ama Klasik Türk müziği, opera sanat dallarında devletin boşluğunu doldurulamayacağının farkındayım. Devlet ile kültür sanat faaliyetleri arasındaki sağlıksız durumunu belediyelerde görüyoruz. Belediyelerimiz kültür sanat faaliyetlerinde skora değil niteliğe yönelmeleri gerekiyor. Televizyon dizileri küresel düzeyde en büyük kültür başarımızdır. Körfez’de Hindistan’da yaptığım gezilerde Türk dizilerine beğenildiğini duymak beni gerçekten farklı bir şekilde memnun etti. Hindistan ve Türkiye ortak film konusunda çalışma yapacak. Bilhassa tarihi dizilerin senaryoların doğruları anlatacak şekilde yazılması şarttır.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sanatçılara verdiği iftara Mustafa Ceceli ve Gülben Ergen'in katılmaması dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sanatçılara verdiği iftara Mustafa Ceceli ve Gülben Ergen’in katılmaması dikkat çekti.

Konya’da öğrencilere haremlik selamlık uygulama


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.