Lisede öğretmenden sıra dayağı: Sivas’ta öğretmen öğrencileri tokatladı

Ülkede eğitimde reformlar tartışılacağı yerde ne yazık ki taciz ve dayak olayları öğrencilerin çektikleri videolarla gündeme gelmeye devam ediyor, Türkiye ‘dayaklı eğitimi’ tartışıyor.

Ülkede sürekli tartışma konusu olan eğitim ve sistemde yaşanan aksaklıklara bir de eğitimci dayağı eklenince ortaya bu üzücü görüntüler çıkıyor. Üstelik bunu, eğitime verdiği önemi kısa sürece gerçekleştirdiği devrimlerle tüm dünyaya kanıtlamış Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün gözleri önünde yapıyorlar…

Türkiye ‘dayaklı eğitimi’ tartışmaya devam ediyor

Okullarda ve eğitim kurumlarında görmek istemediğimiz manzaralara hemen her gün bir yenisi daha ekleniyor. Ne kadar acıdır ki Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda da Diyanet İşleri denetimindeki Kuran kurslarında da durum aynı… Bugün haber ajanslarının servis ettiği iki farklı görüntü bir kez daha hepimizi derinden yaraladı. Sivas’taki bir lisede ve Kastamonu’daki bir Kuran kursunda öğrenciler eğitimcileri tarafında sıra dayağına çekildi.


Sivas’ta bir lisede sıra dayağı

Türkiye'de eğitim: Türkiye dayaklı eğitimi tartışıyor

Sivas Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bir öğretmen tahtaya kaldırdığı 4 öğrenciye sırayla tokat attı. O anlar bir öğrencinin cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi. Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmen hakkında soruşturma başlattı.

Öğrencilere bilinmeyen bir nedenden dolayı sinirlenen Elektrik Bölümü Öğretmeni O.K. tahtaya çıkardığı öğrencileri ‘bir daha şikayet gelmeyecek’ diyerek uyardı. Daha sonra 4 öğrenciyi sırayla tokatladı. Öğretmenden dayak yiyen 4 öğrencinin ise sessizce durduğu görüldü.

Kuran kursunda öğrencilere hakaret ve dayak!

Kastamonu Müftülüğü Hz. Pir Kuran Kursu’nda din görevlisinin sınıfta bir öğrenciyi dövmesi cep telefonuyla görüntülendi.

Türkiye'de eğitim: Türkiye dayaklı eğitimi tartışıyor


Hisarardı Mahallesi’ndeki Hz. Pir Kuran Kursu’nda, N.Y. adlı din görevlisi sınıfta bir öğrenciyi dövdü. Hafız yetiştiren Kuran Kursunda din görevlisinin ders çalışmadığı gerekçesiyle öğrenciyi dövmesi cep telefonuyla görüntülendi. Görüntüde din görevlisinin, “Eşek herifler, adam gibi çalışmıyorsunuz” diyerek 12-13 yaşlarındaki öğrenciye tokat attığı, öğrencinin ağladığı görüldü. Müftülük yetkilileri, kurstaki dayak olayı ile ilgili açıklama yapmadı.

Erkek öğrenci eşcinsel olduğu gerekçesiyle kız lisesine sürgün edildi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.