Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü, İstanbul’da Maltepe Parkı’nda Adalet Buluşması mitingi ile noktalanacak.

Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım

15 Haziran 2017 tarihinde Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, 24’üncü günün sonunda Dragos’taki kamp alanında konakladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu bugün Dragos-Maltepe arasındaki son 3 kilometreyi kurmaylarıyla birlikte yürüyecek. Saat 16:30’da yürüyüşe başlayacak heyet yolun sonunda Maltepe’deki büyük Adalet Buluşması’na dahil olacaklar.

1,5 milyondan fazla vatandaşın katılacağı Adalet Buluşması miting alanında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı platformun yapımı biterken, alanın çevresine dev LED ekranlar yerleştirildi. Alanın çevresi Türk bayrakları ve “ADALET” yazan flama ve dövizlerle çevrildi.


Öte yandan alan içinde yapımına dün başlanan uzun tutukluluk süreçleri, sağlık sorunları olup da cezaevlerinden tahliye edilmeyenlerle ilgili dev dilekçe “İlgili makama” şeklinde yazıldı. Dilekçenin yanında ise adaleti simgeleyen Themis Heykeli’nin resmi yer alıyor.

Adalet Yürüyüşü 25. gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek başına yapacağı yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mitingin akşam saat 18.00’de başlaması planlanıyor. Alanda yapılan bomba aramasının ardından izleyiciler aramadan geçirilerek içeri alınmaya başlanacak.

Kılıçdaroğlu saat 18:00’de kürsüye çıkacak

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüşün son 3 km’si için Dragos’taki kamp alanında dinlenmeye çekildi. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden ve çoğunluğu İstanbul dışından gelen gruplar da aynı bölgede kurulan çadırlarda geceyi geçirdi. Sabah erken kalkan katılımcılar kahvaltılarını yaptıktan sonra Maltepe Miting Alanına doğru yürüyüşe geçti.

Kılıçdaroğlu’nun miting alanına tek başına yürüyeceğinin açıklanmasının ardından Dragos’taki kamp alanında güvenlik görevlileri ve gazeteciler dışında kimse kalmadı. Kılıçdaroğlu’nun saat 16:00 sularında miting alanına tek başına yürümesi bekleniyor.


CHP lideri dünyanın en uzun yürüyüşünü tamamlayarak Maltepe Sahili’nde ulaşacak ve konuşmasını gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu’nun kürsüye saat 18:00 sıralarında çıkması bekleniyor.

Tarihi ‘Adalet Buluşması’nın ev sahibi konumundaki CHP İstanbul İl Başkanlığı, yaklaşık 10 bin sivil toplum örgütü, meslek odası, siyasi parti ve derneklere davetiye gönderdiklerini duyurdu.

Adalet Buluşması’na çok sayıda STK ve siyasi parti katılıyor

Başkanlığı açıklamasına göre; sendikalar, meslek odaları, kitle örgütleri ve farklı dünya görüşlerine sahip, Saadet, ÖDP gibi birçok siyasi parti de buluşmaya katılacağını duyurdu.
Siyasi partilerin yanı sıra DİSK, KESK, TMOOB ve TTB’ye bağlı yüzlerce STK da alandaki yerini alacak.

Adalet Buluşması miting alanına ulaşım nasıl olacak?

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarihi yürüyüşe ilişkin ‘ulaşım’ bilgilerini de paylaştı. Buna göre; İstanbul’un 958 mahallesinden Maltepe’ye araç kaldırılacak.  Alana girişler ise saat 15.00’ten itibaren başlayacak. Alana deniz yolu dahil olmak üzere 4 farklı arama noktasından giriş yapılacak. Denizde ve alanın diğer çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri de alınacak.

Önlemler

İşte madde madde buluşmanın gerçekleşeceği alanda alınan önlemler:


-Kılıçdaroğlu’nun konuşma yapacağı sahne 80 metre genişliğinde 20 metre derinliğinde olacak ve üzerinde 2 adet dev LED ekran ile ADALET yazılı bir pano olacak.
Buraya gelecek vatandaşların sahneyi daha iyi görebilmesi için alanın çeşitli noktalarına da 6 adet dev LED ekran ile 6 adet ses sistemi yerleştirilecek.

  • Alanın en hızlı ulaşılabilir noktalarında 4 ambulans noktası hazır bulunacak.
  • 3 ayrı noktada seyyar tuvaletler kurulacak.
  • Alanda 2 adet bebek bakım çadırı ve yaşlı ya da hastaların dinlenebilmesi için çadırlar olacak.
  • Alanın giriş kapılarına yakın yerlerde 30 adet çadır kurulacak ve bu çadırlardan tişört, yelpaze, bayrak ve şapka dağıtımı yapılacak.
  • 1 milyon şişe su taşıyacak soğuk hava depolu 10 adet TIR alanın çevresinde hazır bulunacak.
  • Basın mensupları için 40 metre uzunluğunda iki ayrı bölümden oluşan bir basın tribünü konumlandırılacak. Bu basın platformunda canlı yayınlar için mini stüdyo alanları da kurulacak. Canlı yayın araçları basın platformunun hemen arkasındaki alana yerleşecek.
  • Adalet Buluşması mitinginde 5 bine yakın partili alanda görevli olacak.

Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım Adalet Buluşması: Tarihi yürüyüşe dev katılım

Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.