Bodrum ve Kos’tan deprem ve tsunami sonrası şok görüntüler

Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 6,6 ve merkezdeki şiddetini 7 olarak açıkladı. Kos ve Bodrum’da tsunami oluştu. Deprem Datça ve Marmaris’te de etkili hissedildi. Bölgeden gelen son fotoğraflarda depremin Kos’ta yıkıcı olduğu görülüyor.

Bodrum ve Kos deprem ve tsunami sonrası şok görüntüler earthquake greece turkey

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener şöyle konuştu:

“Bir deprem olduğu zaman ilksel sonuçlarla bir sonuç elde ediliyor, ondan sonra gelen verilerle bunlar güncelleniyor. Farklı farklı deprem büyüklükleri var, “moment magnitude” deniyor. Çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum. Zamana bağlı oluyor dolaysıyla bunların arasında farklılıklar olabiliyor. Verilen deprem büyüklükleri arasında çok büyük farklılıklar olmasa da birbirine çok eşit olsa da bunlar basına yansıtıldığı zaman sanki farklı kurumlar farklı deprem büyüklükleri vermiş gibi gözüküyor ama aslında verilen değerlen birbirine çok yakın hatta çopu zaman da eşit oluyor. Biraz önce belirttiğim gibi ilk deprem anında ilksel sonuçlarla bir deprem büyüklüğü belirliyorsunuz daha sonra gelen bilgilerle bunu revize ediyorsunuz. Bu hem bizim için hem AFAD için hem de dünya üzerindeki bütün kurumlar için geçerli bir sonuçtur.”


deprem bodrum kos marmaris datça muğla

Bodrum Belediye Başkanı’ndan açıklama

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’da ilk kez bu kadar şiddetli bir deprem yaşadıklarını vurguladı. İlk yaşanan paniğin normal olduğuna dikkati çeken Kocadon, “Ben de aynı paniği yaşadım. Güzel olan herhangi bir can kaybımız ve önemli bir mal kaybımız yok. Binalarımızın hiçbirinde yıkım olmadı. Bu da Bodrum’un ne kadar güvenilir bir yer olduğunu yeniden gösterdi.” diye konuştu.


Kocadon, misafirlerin tatillerine devam etmelerini ve tatilin tadını çıkartmalarını tavsiye ederek, “Bodrum’dan ayrılmamalarını diliyorum çünkü şu anda Bodrum’dan daha güvenli bir yer yok. Bunun da kanıtı son depremde hep birlikte yaşayarak gördük.” dedi.

deprem bodrum kos marmaris datça muğla

Bakan Eroğlu: Tsunami olmadı – Kandilli: 30-40 cm tsunami kaydedildi

Bakan Veysel Eroğlu, Bodrum’da tsunami yaşanmadığını belirterek “Bodrum ile Kos Adası arasında Ege Denizi’nde vuku bulan depremde, tsunami hadisesi olmadı. Son aldığım bilgilere göre 10 santimlik bir deniz suyunun yükselmesi söz konusudur. Bu AFAD’tan aldığımız bilgidir, özellikle paylaşmak istiyorum” ifadeleri kullandı.


Kandilli Rasathanesi dün gece Ege açıklarında saat 01.31’de meydana gelen depremle ilgili açıklama yapmıştı. Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, bugün depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıklarken, depremin merkezinde hissedilen şiddetin 7.0 olduğunu belirtti. Kandilli’den tsunamiyle ilgili olarak da “Tsunami Bodrum liman içindeki istasyonda maksimum 13 cm olarak ölçüldü. Ancak güney kıyılarında 30-40 cm olarak görüldü’ dedi.

Bodrum’da deprem ve tsunami sonrası görüntüler

kos istanköy deprem bodrum gökova son durum

deprem bodrum kos marmaris datça muğla gökova körfezi deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla deprem bodrum kos marmaris datça muğla

Kos Adası – İstanköy’den son görüntüler

kos istanköy deprem bodrum gökova son durum

kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum greece turkey earthquake kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum kos istanköy deprem bodrum gökova son durum

Ege’de deprem devam eder mi? Depremi tahmin eden Profesör Ahmet Ercan konuştu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.