Hero tişörtü giyen çift Antalya’da gözaltına alındı

Antalya’da üzerinde Hero tişörtü giyen 22 yaşındaki üniversiteli çift gözaltına alındı. Gençler tişörtü giymenin suç olduğunu bilmediklerini söyledi.

Hero tişörtü giyen çift Antalya'da gözaltına alındı

Darbe girişimine dair ‘Erdoğan’a suikast’ davasının sanıklarından biri ‘Hero’ yazılı bir tişört giyerek mahkemeye gelmişti. Sanığın kıyafeti tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sanıkların tek tip kıyafetle mahkemelere getirilmesini önermişti.

Bu olayın ardından, Ankara, Antalya, Sakarya, Elazığ, Eskişehir, Bilecik, Aydın’da aynı tişörtü giyen kişiler gözaltına alınmış, Ankara’da ‘FETÖ’den yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B.’nin duruşmasını izlemeye bu tişörtle gelen Emirhan B. adlı kişi tutuklanmıştı.


‘Yasak olduğunu bilmiyorduk’

Antalya’nın Kepez ilçesinde, sabah saatlerinde bir motosikletin üzerinde giden iki kişinin ‘Hero’ tişörtü giydiği yönünde polise ihbar geldi. Motosikletin Akdeniz Üniversitesi’ne girdiğini tespit eden polis, kampus içinde çifti gözaltına aldı.

Gözaltına alınan çiftten Çisem G.’nin Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nda, Esen E.’nin de mühendislik fakültesinde okuduğu belirlendi. Konyaaltı emniyetine götürülen ikiliden Esen E., “Tişörtü Antalya’daki bir alışveriş merkezinde bulunan mağazadan satın aldık. Yasak olduğunu bilmiyorduk” derken, Çisem G. de tişörtü giymenin yasak olduğunu bilmediklerini söyledi.

Haklarında hiçbir kayıt bulunmadığı belirlenen çift, ifade işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilecek. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ‘Hero’ (Kahraman) yazılı tişörtle sınava girmesinin ardından gözaltına alınan öğrenci “Cezaevi ortamını merak ettiğim için giydim” dedi.

Erdoğan'a suikast davası ile bağlantısı

Hero tişörtü ile “Erdoğan’a suikast davası” bağlantısı

Bugüne dek farklı kentlerde bu tişörtü giyen kişiler gözaltına alınmıştı. Darbe girişimine dair ‘Erdoğan’a suikast’ davasının sanıklarından biri ‘Hero’ yazılı bir tişört giyerek mahkemeye gelmişti. Sanığın kıyafeti tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sanıkların tek tip kıyafetle mahkemelere getirilmesini önermişti.

Daha önce ne olmuştu?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan Doğan isimli öğrenci, Hero tişörtü ile Ticaret Hukuku sınavına girdi. Yazıyı fark eden denetmenin durumu bildirmesinin ardından öğrenci gözaltına alındı. Hero tişörtü giyen öğrencinin “Tişörtü neden giydin?” sorusuna, “Cezaevi ortamını merak ettiğim için giydim” dediği öğrenildi. Öğrencinin bir gün önce de aynı tişört ile fakülteye girmeye çalıştığı ancak yetkililer tarafından uyarılarak fakülteye alınmadığı belirtildi.

Antalya’da ‘Hero’ tişörtü giyen garson ‘örgüt propagandası’ndan tutuklandı

Antalya’nın Serik ilçesinde ‘Hero’ yazılı tişört giyen garson tutuklandı. Belek’teki turizm merkezinde bulunan beş yıldızlı otelde garson olarak çalışan 29 yaşındaki M.S., dün sabaha işe ‘Hero’ yazıılı tişörtüyle geldi. Garson, oteldekilerin ihbarı üzerine gözaltına alındı.

Dolabında bulunan tişörte el konulan M.S., polisteki ifadesinde tişörtün ‘FETÖ’ duruşmalarıyla gündeme geldiğini bildiğini ama önemsemediğini dile getirirken, beyaz tişörtleri çok sevdiğini söyledi.


Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen garson, ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan tutuklandı.

Sakarya’da Hero tişörtü giyen iki işçi gözaltına alındı

Sakarya’da Hero tişörtü giyen iki fabrika işçisi gözaltına alındı. Akyazı’da bulunan bir fabrikada çalışan B.C.S. ile ismi açıklanmayan bir kadın, Hero tişörtü ile işyerine geldi.

Tişörtü gören mesai arkadaşlarının şikayette bulunması üzerine iki işçi gözaltına alındı. İfadesi alınan işçiler hakkında soruşturma başlatıldı.

Darbe girişimine dair ‘Erdoğan’a suikast’ davasının sanıklarından biri ‘Hero’ yazılı bir tişört giyerek mahkemeye gelmişti. Sanığın kıyafeti tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sanıkların tek tip kıyafetle mahkemelere getirilmesini önermişti.

Çanakkale: Hero tişörtü giyen kişi gözaltında

çanakkale hero tişörtü

Çanakkale’de Hero tişörtü giyen 17 yaşındaki B.K., gözaltına alındı. ‘Hero ihbarı’ üzerine feribot iskelesine gelen polisler, B.K.’yı gözaltına aldı. B.K.’nın üzerindeki tişört değiştirilerek, kırmızı bir tişört giydirildi. ‘Hero tişörtü’ne el konulurken, B.K., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Hero tişörü ile duruşmaya gelen sanık yakını tutuklandı

Ankara’da ‘Hero’ (Kahraman) yazılı tişörtle duruşmaya girmek isteyen sanık yakını tutuklandı. Darbe girişimine dair ‘Erdoğan’a suikast’ davasının sanıklarından biri ‘Hero’ yazılı bir tişört giyerek mahkemeye gelmişti. Sanığın kıyafeti tepki çekerken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sanıkların tek tip kıyafetle mahkemelere getirilmesini önermişti.

Ankara’da da Emirhan B. adlı kişi, ‘FETÖ’den yargılanan amcası eski astsubay Halil İbrahim B.’nin duruşmasını izlemek için geldiği duruşma öncesi gözaltına alınmıştı.


Emniyetteki işlemlerinin ardından Ankara Batı Adliyesi’ne getirilen Emirhan B. mahkemece tutuklandı. Şüpheli, bir mağazadan satın aldığı tişörtün üstündeki yazının ne anlama geldiğini bilmediğini iddia etti.

AKP olmasaydı 15 Temmuz olur muydu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.