Kediler hakkında içinizi ısıtacak 6 gerçek

Kediler ile ilgili bütün tabuları kıracak olan ve kedilerin hayatımızda mükemmel bir dost olacağını kanıtlayan 6 gerçek…

Kediler hakkında içinizi ısıtacak 6 gerçek

Eskiden bu yana toplumumuzda kedi beslemek ile ilgili alışalagelmiş bir takım ön yargılar bulunmaktadır. Kedilerin evde beslenmeye uygun olmadığı, kedi giren eve uğursuzluk geldiği vs. gibi türlü türlü batıl inançlar, bunun yanı sıra kedilerin fazla tüy dökmesi ve köpeklerle kıyaslandığında daha sakin ve mesafeli özellikler taşıması kimi zaman kedilere karşı olumsuz duygular beslememize sebep olmuştur.

Hatta sık sık nankör, sadakatsiz, soğukkanlı,bencil gibi “insani” sıfatlar takmışızdır. Halbuki bütün bunlar kafamızda oluşturduğumuz kategoriler olmakla beraber maalesef kedilerin bundan haberi yoktur.


Şaka bir yana bu sevimli canlıları olduğu gibi kabul etmektense her istediğimiz an yanımıza gelmiyorlar ya da kendilerini sevdirtmiyorlar diye suçlamışızdır. İşte bütün bu tabuları kıracak olan ve kedilerin hayatımızda mükemmel bir dost olacağını kanıtlayan 6 gerçek:

1- Biz evde yokken özlerler

Bunu sahipleri geldiğinde sağa sola koşturarak değil de onlara sürtünerek ya da kucağa alındıklarında mırıltı çıkararak belli ederler.

2- Rehabilite yetenekleri

Kediler psikolojik sorunları olan insanlara iyileşmelerinde gerek çıkardıkları mırıltı ile gerek yumuşak kadifemsi tüyleri ile yardımcı olurlar. Kedilerin kucağımızda ya da yanımızda mırıldaması bize huzur ve dayanma gücü verir. Bilimsel olarak da iyileştirici etkisi kanıtlanmıştır. Ayrıca kedi okşamak insan beyninde yatıştırıcı bir etkiye sahiptir.

3- Yalnız olmadığınızı hissettirirler

Aniden kendimizi yalnız hissettiğimizde bizi yumuşaklığıyla sarmalayacak dostumuz hep yanımızdadır. Herkes gider o evde kalır ve yolunuzu gözler.


4- Kediler iyi birer dinleyicidirler

Kediler sahiplerinin sesini çok severler ve sürekli duymak isterler. Bu yüzden onlarla konuştuğumuzda hem onlar çok mutlu olur hem de biz kendimizi rahatlamış hissederiz.

5- Bir kediniz varsa asla sıkılmazsınız

Kediler çok oyuncu varlıklardır. Çeşitli oyunlarına siz farkında olmadan sizi de dahil ederler. En sevdikleri oyunlardan biri de pusu kurmadır. Sürekli ayaklarınızı ya da başınızı hedef alıp pusu kurup atlarlar.

Bunu yaparken büründükleri pozları izlemeye doyamazsınız. Ayrıca kötü bir gün geçiriyorsanız onun türlü yaramazlıkları ve sakarlıkları gününüzü neşelendirmeye yeter de artar bile.

6- Size sevgisini gösterirler

İnsanların sevgi gösterme araçlarından biri de öpücüktür. Sevdiğiniz birisini öpmek istersiniz. Kedinizin öpücükleri de onun acıtmayan ısırıkları ve yalamalarıdır. Eğer kediniz bunları yapıyorsa muhtemelen o an sizi öpüyordur.


Kaynak: https://blog.petibom.com/kediler/

Kediler ve insanlar: Kim kimin sahibi?