Köpeklere öğreteceklerimiz değil, onlardan öğreneceklerimiz

Köpeklere onca şey öğretmeye çalışırken asıl onların bize, bizim onlara öğrettiklerimizden çok daha fazla şey öğrettiklerini fark edemeyiz…

Köpeklere öğreteceklerimiz değil, onlardan öğreneceklerimiz

Sadık Olmak

Vakti zamanında birisi “Herkes mutluyken eğlenirken yanında olmak ister ama kimse yanında ağlayan mutsuz insanlar olsun istemez” demişti, doğrudur da. Kötü günlerinizde çevrenizdeki insanlarda bir azalma olur genellikle. Fakat bir köpeğiniz varsa, siz ağlarken gelip sizi teselli etmeye çalışır, gözyaşlarınızı siler, sizinle oyun oynayıp neşelendirmeye çalışır. Sizi iyi gününüzde kötü gününüzde yalnız bırakmayan, ömürlük gerçek dostunuzdur. Japonya’da bununla ilgili yaşanmış gerçek bir hikaye de vardır filme konu olmuş, heykeli dikilmiş: Hachiko. Ölen sahibinin geleceğini düşünüp yıllarca aynı yerde onu bekleyen bir köpektir Hachiko. 21.yüzyılda böyle sadık insanları pek fazla göremediğimiz bu günlerde, köpeklerden öğrenmemiz gereken en önemli şeylerden birisi kesinlikle sadık olmaktır.

Köpeklere öğreteceklerimiz değil, onlardan öğreneceklerimiz

Anı Yaşamak

Köpeklerin biz insanlar gibi geçmiş veya gelecek kaygıları yoktur. Onlar o anı ne kadar güzel geçirebileceklerini önemserler. Dışarı çıkılmışsa ve orada bir çamur birikintisi varsa düşünmeden onun içine atlanıp zıplanacak, kedilere havlanacak, o anın zevki sonuna kadar yaşanacak. Arabada giderken pencereden o kafa sarkacak ve dil dışarıda o küçük keyifli anlar sonuna kadar yaşanacak. Bizim unuttuğumuz minik mutluluklar tadılacak. Onlardan bunu öğrenmeliyiz. Anın tadını çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu, günlerin haftaların ayların su gibi akıp geçtiğinin bilincinde olmalı ve ona göre canımızın istediğini o an yapmalıyız.



köpek çocuk

Kayıtsız Şartsız Sevmek

Ne olursa olsun, köpeğiniz size kayıtsız şartsız saf bir sevgi besler. Sizi gördüğünde sallanır o kuyruk, siz ona o gün kızmış olsanız dahi size ıslak öpücükler vermeye çalışır ve kendini affettirir de. Biz insanların da birbirimizi bu kadar sevebildiğimiz, kayıtsız şartsız herkesi sevebileceğimiz bir dünya düşünün. Evet günümüzde bunu düşünmesi bile zor belki fakat onlardan az da olsa bunu öğrenebilsek ve insanlara karşı sevgiyle yaklaşabilsek, dünya çok daha yaşanabilir bir hal alırdı.


Siz de bir köpek sahibiyseniz, köpeğinizin size neler öğrettiğine daha çok dikkat edin bu sıralar. Daha önce fark etmediğiniz ama ondan öğrendiğiniz çok fazla şey olduğunu görünce eminim siz de çok şaşıracaksınız.

Köpek korkusu neden kaynaklanır? Onlara nasıl yaklaşmalıyız?


İpek Tanrıverdi
İpek Tanrıverdi, 1995 yılında Adana’da doğdu. Lise öğrenimini Adana Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra Bilkent Üniversitesi İşletme (İngilizce) bölümünü kazanmasıyla yolu Ankara’ya düştü. Sonrasında, o da herkes gibi İstanbul ile tanıştı. Hayvansever, insansever ve yaşamseverdir.