Nene Hatun aranıyorsa o kadın Akşener olmalı!

Meral Akşener kirli siyasete kurban verilmeyecek kadar siyasi ahlaka sahip bir lider; Nene Hatun’un azmi kadar da siyasi mücadelesi olan ve Yılmaz Özdil’in kitabında anlattığı “Kadın” gibi bir kadın!

meral akşener merkez demokrat parti cumhurbaşkanı 2019

Nene Hatun aranıyorsa o kadın Akşener olmalı!

AKP iktidarı, 16 Nisan referandumundan önce bir tiyatro oynayarak önce Başbakan Binali Yıldırım’ın şirketlerinin de olduğu Hollanda ile, sonra da Almanya ile siyasal bir atışma içerisine girdi.

Zaten, neredeyse her seçimden önce bunu yaşadık. 16 Nisan’dan önce de Hollanda ile “kontrol edilebilir dengeli gerilim politikası” sergildedi.


AKP’li Aile Bakanı ‘bana Almanya yetmez, bir de Hollanda’ya gideyim’ dedi. Tabi Hollanda’da da konuşma yapması mümkün değil. Hollanda yönetimi günler önce bunu belirtmişti.

Ama olmaz! AKP bir kere karar vermişti!

16 Nisan’dan önce bir ülkeyle “dikleşme” yaşanmalıydı ve milliyetçilik oyunu ile Türk milleti şöyle bir şaha kalkmalıydı. Millet de, buna zaten dünden razı!

Kadın bakan, beyaz atını sürdü Hollanda’ya! “Hollanda’da konuşacağım ben!” dedi. Hollanda polisi de “Abla, biz size daha önce söylemiştik ama konuşma yapamayacağınızı” dedi.

Bakan da “Ben de biliyorum ama partim böyle istedi” dedi…

Her neyse konuşamadı ve döndü memlekete. Sonra biri çıktı ve kadın bakanı, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlarından Nene Hatun‘a benzetti!

Nene Hatun

Kurtuluş Savaşı’nın kahramanı olan Nene Hatun’un isminin böyle bir olayda geçmesi utanç vericidir! O yüzden senden özür dileriz Nene Hatun, ruhuna rahmet!..


Nene Hatun’un kahramanlığını bugün kimseye benzetemeyiz, zaten olamaz da! Ancak, Nene Hatun’un azmini birisiyle kıyaslamak gerekirse o da, bugün Meral Akşener olabilir!

1990’lı yıllarda İçişleri Bakanlığı görevinde bulunduğu sırada teröre karşı duruşu, milliyetçi tabandan gelen o mücadelesi Akşener’i farklı bir konuma oturtmuştur…

Bugün MHP yönetimi ve AKP’liler ne diyor? “Akşener FETÖ’cüdür!”. Burada Can Yücel dili ile yazmak isterdim ancak hukuka saygımız var!

Sn. Akşener madem FETÖ’cü elinizi kolunuzu bağlayan mı var? Zaten akla esen alıp cezaevine atılıyor. Akşener’i alın koyun cezaevine!

Bir de AKP’nin havuz medyası var! Bu zift medya grubu Akşener için bir karalama kampanyası düzenledi ve “Akşener’in de videosu var!” dedi.

meral akşener yeni parti merkez demokrat parti

Neredesin sen Can Yücel?!

AKP’nin “abi”si Bülent Arınç, Akşener hakkında böyle bir iddia atılınca çıkıp “Meral Hanım’ı tanırım. Böyle bir şeyin olmasına imkan vermiyorum” türünden bir açıklama yaptı!

Bir insanda (tabi insansa) “siyasi ahlak” olmalıdır! Arınç’ın siyasi yaşamı tartışılır; ancak, bu çıkışıyla da “siyasi ahlak”ın ne olduğunu birilerine göstermiştir umarım!..


Meral Akşener kirli siyasete kurban verilmeyecek kadar siyasi ahlaka sahip bir lider; Nene Hatun’un azmi kadar da siyasi mücadelesi olan ve Yılmaz Özdil’in kitabında anlattığı “Kadın” gibi bir kadın!

Meral Akşener’in kuracağı partinin adı belli oldu


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…