Bu ülke Batı’ya demokrasi dersi veremez!

Cezaevine atılan aydınların bugün haddi hesabı yok; polis devletine dönmüş bir ülkede, protestocular ya cop yiyor ya içeri atılıyor. Bunun yanında uzun gözaltı süreleri… Türkiye’de demokrasi kültürü var mı?..

Bu ülke Batı demokrasi dersi veremez!

Bu ülke Batı’ya demokrasi dersi veremez!

2017 yılının Mart ayında Türkiye, Hollanda ve Almanya ile atışırken o dönem Başbakan Yardımcısı olan Nurettin Canikli “Avarupa demokrasinin beşiği değil!” dedi.

Bunu duyunca “Neresi o zaman, Türkiye mi yoksa!” dedim…


Yeni bir açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu‘ndan geldi ve “Avrupa’da popülist bir siyaset var. Demokrasiden uzaklaşıyorlar. İkinci Dünya Savaşı’na yakın bir demokrasi diliyle konuşmaya ve daha faşizan, zorbalık bir dil hakim olmaya başladı. Halkın sorunları yerine siyasi bir mücadele içindeler” dedi.

Acaba Çavuşoğlu, Avrupa yerine Türkiye’yi mi analiz etti?!

Bakın, yakın zamanda Almanya’da bir seçim var. İki lider ciddi şekilde yarışıyor. Biri Merkel diğeri ise Schulz

Bu liderler televizyon karşısında siyaseten kapıştı. Bunların şu an için ne söyledikleri önemli değil; önemli olan bu liderlerin ekran karşısında ve halkın önünde siyasi bir atışmada bulunması… Türkiye’de bu var mı? Yok!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu her seçimden önce AKP’lilere “Gelin karşıma; televizyonlarda, halkın karşısında konuşalım. Kim haklı ise halk karar versin!” der ama hiçbir AKP’li de buna cesaret edemez. Çünkü korkarlar. Neden? Çünkü geçmişte AKP’li siyasetçileri ekranda nasıl terlettiğini bilirler!

AKP bir anlamda “kaçak dövüşçü” modunda!

En son AKP ile CHP ne zaman ekranlarda tartışmıştı?

2002 seçimlerinden önce Uğur Dündar’ın programında Deniz Baykal ile Recep Tayyip Erdoğan

Ondan sonra, sen sağ ben selamet!

Sosyal paylaşım sitelerinde görürsünüz eski liderlerin nasıl karşılıklı tartıştıklarını. Bugün bunlar var mı? Yok…


Türkiye maalesef AKP ile yarım yamalak olan demokrasisini yitirmiştir…

Sadece bu yüzden mi? Tabii ki hayır! Cezaevine atılan aydınların bugün haddi hesabı yok; polis devletine dönmüş bir ülkede, protestocular ya cop yiyor ya içeri atılıyor. Bunun yanında uzun gözaltı süreleri…

Sendikalar iktidarın kontrolünde, rektörler iktidarın ağzına bakıyor. Yargıçlar, iktidarın karşında düğmesi olmayan cüppelerini kapatıyor!..

O yüzden bu iktidar veya bu ülke Avrupa’ya, Batı’ya demokrasi dersi veremez!

Hatta ve hatta Asya’ya dahi veremez!

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi… İtalya’da ‘vergi kaçırdığı’ gerekçesiyle 4 yıllık hapis cezasına çarptırıldı ancak daha sonra bu cezası zorunlu sosyal hizmete çevrildi ve bir huzurevinin önünü süpürdü…

Siz daha yolsuzluk yaptığı iddia edilen 4 bakanı yargılayamamışsınız!

Bu ülkede Başbakan Mesut Yılmaz, Türkbank ihalesine müdahale ettiği iddiasıyla Yüce Divan’da yargılandı…

Bugün bu mümkün mü? Bırakın yargılanmasını, yargının önüne set koyuyor AKP iktidarı!

Güney Kore’de ise Devlet Başkanı’yken yolsuzluk ve siyasi nüfuz skandalı nedeniyle görevden alınan Park Geun-hye tutuklandı…


Şimdi siz düşünün ‘bu ülkede demokrasi var mı’ diye…

Yargı tarafsız ve bağımsızmış! Themis’in gözü açılmış!


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…