Beşar Esad neden mi Ortadoğu aslanı?

Siz hiç sırtınızdan bıçak yediniz mi? “Ortadoğu aslanı” Esad yedi; hem de amcasından!.. Esad, Suriye’de sadece kan emici emperyalist ABD’ye değil, yedi düvele karşı savaş veriyor!..

Beşar Esad neden mi Ortadoğu aslanı?

Siz hiç sırtınızdan bıçak yediniz mi?

“Ortadoğu aslanı” Beşar Esad yedi; hem de amcasından! Amca Rıfat Esad, Hafız Esad tarafından Fransa’ya sürgüne gönderiliyor. Daha sonra amca Rıfat Esad, Fransa ile işbirliği yaparak Beşar Esad’ı devirmenin çarelerini arıyor…


Fransa’da sadece Rıfat Esad yok!

Baba Esad’ın sağ kolu olan Abdülhalim Haddam da Beşar Esad’ın kuyusunu kazmak için Fransa’da çalışıyor. Burada siyasi olarak çalışmalarına devam ederken 2006 yılında gazetecilere “Esad’ı devirmenin çaresini arıyorum” diyor…

Esad’ın kellesini almak isteyen yüzlerce kişi ve ülke vardı. Bu muhaliflerden biri de Ferid Kadiri‘ydi. Amerika’da bir parti kuruyor ve “Hedefim Suriye Baas rejimini yıkmak” diyor, ardından 2009 yılında Güney Kıbrıs’ta “Özgür Suriye Radyosu”nu kuruyordu…

“Özgür Suriye Radyosu” olur da ordusu olmaz mı?! Bu radyodan kısa bir süre sonra da (2011) Hatay Antakya’da yani Türkiye sınırları içerisinde, bugün İdlib’de de destek verdiğimiz Özgür Suriye Ordusu kuruluyordu ya da kurduruluyordu! Yani Esad’ı indirmek için Türkiye’nin de desteği ile bir nevi ‘Beşar Esad’ı devirme ordusu’ kuruldu. Hatta muhalifler önce Antalya’da toplandı, ardından da İstanbul’da!

“Arap Baharı” denen süreç ilerlerken Ahmet Davutoğlu Suriye’ye gidiyor ve Esad ile 5 – 6 saatlik uzun bir görüşme yapıyordu. “Bak ülkende demokratik reformlar yap, yoksa sen de gideceksin!” mesajını veriyordu. Beşar Esad kendi kendine şaşırıyor ve ‘yahu ne oldu bu Türkiye’ye daha dün Bodrum’da tatil yapıyorduk’ diyordu! AKP’yi Türkiye anlamadı ki, Beşar Esad nereden anlasın!

2013 yılında bir iddia ortaya atılıyor… “Esad Şam’da kimyasal silah kullandı. Çocukları katletti” deniliyordu. Bu size bir şey hatırlatıyordur umarım. George Bush’un Irak’a girmek için “kimyasal silah” bahanesi daha doğru bir tabirle yalanını!..


Şam’daki bu olaydan kısa bir süre sonra bu kez adres Halep‘ti. Han El – Asal köyünde kimyasal silah kullanılmıştı. Araştırmalar yapılıyor ve evet kimyasal silah kullanılmıştı ama…

Esad değil!

Esad’a kaşı olan muhalifler! BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyon üyesi olan savcı Carla del Ponto “Muhaliflerin sarin gazı kullandığına yönelik güçlü kanıtlar olmasına rağmen, Esad ordusunun yaptığına dair bir delil yok” açıklamasında bulunuyordu! Anlayacağınız Beşar Esad’ı devirmek isteyen uluslararası koalisyon güçleri Esad aleyhine kara propaganda yapıyordu!

MİT tırlarını hatırlayacaksınız… Bu tırların nereye gittiğine yönelik tartışmalar sürerken o dönem AKP’nin Genel Başkan Yardımcısı olan Yasin Aktay, tırların IŞİD’e gitmediğini kanıtlamak için Mayıs 2015’te “O tırlar ÖSO’ya silah taşıyordu!” açıklamasında bulundu. Yani kaş yapayım derken göz çıkartıyordu!

Yasin Aktay

Peki bugün İdlib’te de destek verdiğimiz bu ÖSO bu kadar masum mudur? Asla!

ÖSO’nun kuruluş felsefesinde, bir ülkenin meşru liderini, yani Beşar Esad’ı indirmek ve rejimi yıkmak vardır! Kanıt ortaya koymak gerekirse, 2012 yılında ÖSO Esad’ın sağ kolu olan Hasan Türkmani‘yi öldürüyor!

Hani birileri diyordu ya “Arap Alevi’si Esad mezhepçilik yapıp Türkmenleri öldürüyor!”. Hasan Türkmani, yani Beşar Esad’ın sağ kolu olan bu adam hem bir Sünni hem bir Türkmen’dir!

O yüzden Esad’a yönelik söylemlerin aslı astarı olmayan iddialarla örülü olduğunu belirtmek gerekir!

Esad, Suriye’de sadece kan emici emperyalist ABD’ye değil, yedi düvele karşı savaş veriyor!..


İşte, o yüzden Beşar Esad “Ortadoğu aslanı”!

Ey Ortadoğu Aslanı Esad sen nelere kadirsin


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…