Suudi Arabistan’dan flaş açıklama: Ilımlı İslam’a dönüyoruz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ülkelerinin ılımlı İslam’a döneceğini belirterek, ‘aşırıcılığı’ yok edeceklerini söyledi.

Suudi Arabistan'dan flaş açıklama: Ilımlı İslam'a dönüyoruz^muhammed bin selman

Selman’ın açıklamaları uluslararası haber ajansları tarafından son dakika haberi olarak duyuruldu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, kısa süre önce göreve getirildikten sonraki hamleleri ile dikkat çekiyor. Salman, Suudi Arabistan’ın ‘ılımlı İslam’a geri döneceğini açıklayarak ülkesinde ‘devrim niteliğinde’ olarak kabul edilen bir açıklama yapmıştı.

Muhammed bin Salman, Suudi Arabistan’ın aşırıcılığı ‘çok kısa süre’ içinde yok edeceğini belirtti.


Başkent Riyad’da yapılan bir ekonomi kulu bir konferanstaki panelde konuşan Prens Selman “Önceden olduğumuz hale dönüyoruz. Tüm dinlere ve Dünya’ya açık olan ılımlı bir İslam ülkesine” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan, çok sayıda ülke tarafından aşırıcı terörist örgütlerinin finansal destek aldığı ve örgütlendiği bir ülke olmakla suçlanıyor.

Yarı özerk ada projesinde örtünme zorunluluğu kalkabilir


Salman, “Vizyon 2030” kapsamında Kızıldeniz’de 50 ada ve koyda lüks turizm merkezleri kurmayı planlıyor.  Lüks turizm bölgelerinde, ülkede kadınlara yönelik örtünme zorunluluğunun kaldırılabileceği iddia edildi.

İran ile Suudiler arasındaki gizli savaş


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.