Black Friday 2017 Türkiye’de indirime giren markalar

Black Friday (Kara Cuma) 2017 indirimleri başlıyor! Yılın çok özel alışveriş gününde indirime giren markalar belli oldu!

Black Friday 2017 indirime giren markalar

Perakende şirketleri ise bu büyük talebi karşılamak için son hazırlıklarını tamamlamak üzere. Yaklaşık 85 yıldan beri düzenlenen bu alışveriş festivali, her geçen yıl daha büyük ilgiyle karşılanıyor. Yapılan araştırmalara göre geçen yıl kişi başı ortalama 935 dolar harcayan tüketicilerin global çaptaki toplam harcaması ise 655 milyar doları geçti.

Bu rakamlarla birlikte ‘Kara Cuma’ satışlarındaki artış bir önceki yıla göre 3.6 artış gösterdi. Bu yıl ise hem tüketiciler hem de şirketler ‘Kara Cuma’ya deyim yerindeyse kilitlenmiş durumda. Bu gece yarısından itibaren başlayacak olan alışveriş festivalinde kişi başı 967 dolarlık harcama yapılması bekleniyor.


Bu artışla birlikte dünya çapındaki toplam satışların 682 milyar doları geçmesi bekleniyor. Başka bir değişle 2016 yılına göre beklenen artış oranı yüzde 4. Kısaca ‘Kara Cuma’da yeni bir rekor bekleniyor.

Black Friday indirimleri hangi markalarda var?

boyner black friday indirimleri hangi markalar

Beymen ve Boyner’de Black Friday indirimleri

Beymen, Beymen Club’tan yapacağınız her 500 TL’lik alışverişe 150 TL her bin liralık alışverişe 300 TL indirim yapıyor. Boyner’de satılan birçok marka da Black Friday indirimlerine dahil oldu.

Yine Boyner grubuna ait Beymen ve Network markaları dahil olmak üzere; George Hogh, Lee Cooper, Adidas, Tommy Hilfiger, Sarev Sarar, Boyner Evde, Twist, Bambi, Ds Damat, Limon, Nine West, Black Pepper gibi markalarda indirim var. Boyner’de online alışveriş yaparken “Black” kodunu girmeniz gerekiyor. Ayrıca Philips, Braun, Tefal, Fakir ve Rowenta gibi daha pek çok markada özel indirim var.

İndirime giren oyunlar tam liste

Mavi Jeans’de Black Friday indirimleri

mavi jeans black friday indirim

Mavi, mağazalarında geçerli olacak tüm sonbahar-kış ürünlerinde %25 indirim fırsatı sunuyor. İndirim Cuma günü başlıyor.

Forever New

Avustralyalı giyim markası Forever New, her yıl heyecanla beklenen Black Friday için çok özel bir kampanya düzenliyor. 24 – 26 Kasım tarihlerinde, forevernew.com.tr üzerinden gerçekleşen tüm alışverişlerde yüzde 25 indirim yapılırken, mağazalarda ise puan kazanma imkanı sunuluyor. Bu üç günlük alışverişin ardından gelen Siber Pazartesi’de ise online alışverişlerde tüm ürünlerde yüzde 25 indirim ve ücretsiz kargo imkanı moda tutkunlarını bekliyor.

Trendyol’da Black Friday indirimleri

Trendyol, “Sihirli Günler” kapsamında 22-26 Kasım tarihleri arasında seçili markalarda yüzde 90’a varan indirim seçenekleri sunuyor. Markalar arasında Adidas, Accessorize, İpekyol&Twist, Elle, Nine West, Derimod, Yargıcı ve Max Factor bulunuyor.

Marks & Spencer’da Black Friday indirimleri

marks and spencer black friday indirim

Marks & Spencer, 24-26 Kasım tarihleri arasında tüm alışverişlerde ikinci ürüne yüzde 40 indirim fırsatı sunuyor.

Crate and Barrel’da Black Friday indirimleri

Crate and Barrel, 24, 25 ve 26 Kasım günlerinde mobilya, halı ve aydınlatma “Black Friday”e özel uyguladığı yüzde 30 indirim ile dikkat çekiyor.

Silk&Cashmere’de Black Friday indirimleri

Silk and Cashmere; bütün ürünlerinde sadece Black Friday’e özel 1 günlük %50 indirimli alışveriş fırsatı sunuyor. 23 Kasım’ı 24 Kasım’a bağlayan gece 00.00’da ilk olarak silkandcashmere.com’da başlayacak Black Friday kapsamında, mağazalar da bu güne özel sabah 08.00’den gece 00.00’a kadar hizmet verecek.

New Balance’da Black Friday indirimleri

Eğer yeni bir spor ayakkabıya ihtiyacınız varsa New Balance, 24 Kasım Cuma günü seçili ürünlere özel yüzde 25 indirim sunuyor.

Derimod’da Black Friday indirimleri

black friday indirim

Derimod’da 24-25-26 Kasım tarihlerinde alışveriş yapanlar, etiketin yarısı fırsatına ek olarak ikinci ürüne yüzde 30 indirim kazanıyor.

Zara, Oysho ve Pull&Bear

Inditex grubu da Black Friday indirimize hazırlanıyor. Zara’da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Oysho’da tüm koleksiyonda geçerli yüzde 20 indirimin yanı sıra ücretsiz kargo hizmeti de var. Pull&Bear’daki indirim ise Perşembe akşamı 22:00’de başlıyor.

Black Friday alışverişlerinin yüzde 64’ü internetten yapılıyor

Bu alışveriş festivali internetin ve dolayısıyla e-ticaretin olmadığı bir dönemde başladı. Ancak hayatımıza giren e-ticaret platformlarından sonra alışveriş için kullanılan mecralar da değişti ve değişmeye de devam ediyor. Örneğin; geçtiğimiz yıl ‘Kara Cuma’ alışverişlerinin yaklaşık yüzde 64’ü siparişlerini internet üzerinden verdi.


Bu rakamla birlikte ‘Kara Cuma’ alışverişlerinde internet aldığı payla söz sahibi oldu. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan en önemli cihazlar ise artık tablet ve akıllı telefon gibi mobil cihazlar.

Yaklaşık 2 yıl öncesine kadar ‘Kara Cuma‘ alışverişleri daha çok bilgisayarlar üzerinden yapılırken, artık mobil cihazlar bu alışverişlere hakim. Paylaşılan bilgilere göre geçen yıl Efsane Cuma alışverişlerinde internetin en çok kullanıldığı cihazlar, yüzde 47 ile akıllı telefonlar, yüzde 9 ile tabletler oldu.

Black Friday (Kara Cuma) nedir?

1932’den bu yana yılbaşı alışverişleri sezonunun başlangıcı olarak da kabul edilen ‘Black Friday’, önce ABD’de başladı. Daha sonra Kanada ve İngiltere’nin ardından tüm dünyaya yayılan alışveriş festivalinde indirim oranları bazen yüzde 90’ların üzerine çıkabiliyor.

türkiye black friday indirimleri

Kara Cuma’ya özel ABD’de mağazalar kapılarını saat 05:00’te açıyor, geç saatlere kadar açık tutuyorlar. E-ticaret şirketlerinin perakende sektöründe söz sahibi olmasıyla Black Friday satışları da internet üzerine taşındı.

“Black Friday” (Kara Cuma), alışveriş çılgınlığı Kasım ayının dördüncü perşembesinde kutlanan Şükran Günü’nden sonra gelen ilk Cuma günü olan yarın, yani 24 Kasım 2017’de başlıyor.

Black Friday online alışverişte bunlara dikkat

Online alışveriş sitelerinin büyük indirimlere gireceği bu günde milyonlarca kullanıcı internet üzerinden milyarlarca dolarlık alışveriş yapacak. Peki internette alışveriş yapmadan önce almanız gereken önlemler neler? İşte online alışverişte güvenliğinizi sağlamanız için bilmeniz gereken her şey.

1- Kilit logosu

Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hackerlardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.

2- Tarayıcınızın son sürümünü kullanın

Kullandığınız Safari, Google Chrome, Internet Explorer, Opera gibi tarayıcıların son sürümlerden biri olduğundan emin olun.

3- Sanal kart tercih edebilirsiniz

Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.

4- SMS bildirimleri

Kredi kartınızdan online alışverişlerde harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMS yoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.

5- Güncel bir antivirüs programı kullanın

En son güncellemelerden birine sahip olan bir antivirüs programı kullanın.

6- E-mail onaylı ödeme

Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)

7- Güvenilir uygulamalardan alışverişi tercih edin

Sadece App Store ya da Google Play‘den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.

8- Kolay şifrelere güvenmeyin


Hackerların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi 123456 oldu. Bu hacker’ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

Steam ‘‘Black Friday’ İndirime giren oyunlar tam liste


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.