Efsane Cuma: Black Friday 2017 indirimleri başladı

Efsane Cuma indirimleri olarak da bilinen Black Friday 2017 indirimleri online alışveriş sitelerinde aşırı yoğunluğa neden oluyor!

Efsane Cuma: Black Friday 2017 indirimleri başladı!

Bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü ile aynı güne denk gelen ‘Kara Cuma’ nedeniyle e-ticaret sitelerinde rekor sayıda satış yapılması bekleniyor. Peki, Kara Cuma olarak da adlandırılan Black Friday nedir ve mağazalar neden indirime gidiyor?

Black Friday 2017 yani Efsane Cuma indirimleri için kampanyalarını duyuran e-ticaret sitelerinde dakikada 350 ürün satıldığı açıklandı. ABD ve Kanada’da perşembe günleri kutlanan Şükran Günü’nün ertesi sabahı “Kara Cuma” olarak adlandırılıyor. Birçok ülkede erken saatlerde açılan mağazalar sıra dışı indirimlerle teknoloji ve alışveriş tutkunlarını satın almaya yönlendiriyor.


Black Friday 2017 indirimleri

İndirimler için en erken davranan markalar arasında ise Sony yer aldı. Birçok oyunda yüzde 30’lara varan indirimler yapan Sony’nin dışında PlayStation Plus abonelik fiyatlarında da yüzde 25’lik bir indirimin olacağı bilgisini paylaşıldı.

Her önemli satışların gerçekleştirildiği özel günde alışveriş tutkunları ise dönem dönem birbirlerine zor dakikalar yaşatabiliyor. Türkiye’de bazı büyük online alışveriş sitelerine aşırı yoğunluktan dolayı zaman zaman ulaşılamıyor.

Daha fazla ürün satın almak için kıyasıya rekabet içerisine giren teknoloji meraklılarının hızlı davranması nedeniyle istenmeyen görüntüler ortaya çıkabiliyordu. E-Ticaret sitelerinin yaygınlaşmasının ardındansa bu görüntüler rafa kalkmıştı.

D&R’da özel Black Friday 2017 indirimi

d&r black friday indirimleri

24 Kasım 2017 tarihinde D&R online alışverişte “seçilmiş ürünler”le yapacağınız 4 bin TL ve üzeri alışverişlerinize 500 TL, 3 bin TL ve üzeri alışverişlerinize 400 TL, 2 bin TL ve üzeri alışverişlerinize 300 TL, Bin TL ve üzeri alışverişlerinize 200 TL, 500 TL ve üzeri alışverişlerinize 100 TL, 250 TL ve üzeri alışverişlerinize 50 TL anında sepet indirimi kazanabiliyorsunuz. Ayrıca 26 Kasım’a kadar D&R’da elektronik, ev aletleri, kulaklık, speaker, ev sinema sistemlerinde özel indirimler var.

Hepsiburada black friday efsane cuma kara cuma indirimler

Hepsiburada Black Friday 2017 indirimleri

Hepsiburada.com İnternet sitesinde Black Friday 2017’ye özel yüzde 80’e varan indirimler başladı!

  • Akıllı telefon (iPhone X ve Samsung Galaxy Note 8 64 GB)
  • Smart TV akıllı televizyon (Samsung, Vestel, LG)
  • Bilgisayar, laptop ve tabletler (Samsung Galaxy Tablet, iPad, Apple Macbook Air)
  • Küçük ev aletleri (elektrik süpürgesi, çay makinesi, kahve makinesi, katı meyve sıkacağı)
  • Kişisel bakım ürünleri (Pilli diş fırçası, tıraş makinesi)
  • Oyun ve oyun konsolları (Sony Ps4 Slim, PES 2018, GTA 5 PS4, FIFA 18 PS4, Sony Playstation 4 Slim 500 GB Oyun Konsolu, Sony Ps4 Dualshock 4 V2 Gamepad Yeni Nesil Kol

Beymen ve Boyner’de Black Friday 2017 indirimleri

Beymen, Beymen Club’tan yapacağınız her 500 TL’lik alışverişe 150 TL her bin liralık alışverişe 300 TL indirim yapıyor. Boyner’de satılan birçok marka da Black Friday 2017 indirimlerine dahil oldu.

Yine Boyner grubuna ait Beymen ve Network markaları dahil olmak üzere; George Hogh, Lee Cooper, Adidas, Tommy Hilfiger, Sarev Sarar, Boyner Evde, Twist, Bambi, Ds Damat, Limon, Nine West, Black Pepper gibi markalarda indirim var. Boyner’de online alışveriş yaparken “Black” kodunu girmeniz gerekiyor. Ayrıca Philips, Braun, Tefal, Fakir ve Rowenta gibi daha pek çok markada özel indirim var.

Sihirli Günler Black Friday 2017 indirimleri

Trendyol, “Sihirli Günler” kapsamında 22-26 Kasım tarihleri arasında seçili markalarda yüzde 90’a varan indirim seçenekleri sunuyor. Markalar arasında Adidas, Accessorize, İpekyol&Twist, Elle, Nine West, Derimod, Yargıcı ve Max Factor bulunuyor.

Zara, Oysho ve Pull&Bear black friday indirimleri

Zara, Oysho ve Pull&Bear Black Friday indirimleri

Inditex grubu da Black Friday 2017 indirimine hazırlanıyor. Zara’da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Oysho’da tüm koleksiyonda geçerli yüzde 20 indirimin yanı sıra ücretsiz kargo hizmeti de var. Pull&Bear’daki indirim ise Perşembe akşamı 22:00’de başlıyor.

türkiye black friday indirimleri

Black Friday 2017 indirimlerinde pek çok marka indirim uyguluyor. Bu markalardan bazıları ise şöyle:

Yalıspor: Online mağazada yüzde 50’ye varan indirim Black Friday 2017’ye özel!

Morhipo indirimleri: Morhipo, “Black Sale” adı altında yüzde 90’a varan indirimler sunuyor.

Koton indirimleri: Koton Black Friday 2017 için özel verdiği kodla, tüm indirimlere ek olarak yüzde 25 indirim fırsatı veriyor.

Oysho, Zara, Pull and Bear, Bershka indirimleri: Inditex grubu da Black Friday 2017 indirimi sunuyor. Zara’da gece yarısında sonra başlayacak indirim hafta sonu da devam edecek. Pull&Bear’daki indirim ise perşembe akşamı başlıyor. Bershka da ürünlerinde yüzde 50’ye kadar indirim uyguluyor.

Teknosa indirimleri: Teknoloji mağazası, Black Friday 2017’de sepette yüzde 50’ye varan indirimler sunuyor.

Steam indirimleri: Dünyanın en büyük çevrimiçi orijinal oyun satış platformu Steam, Black Friday indirimleriyle birlikte binlerce oyuna indirim uyguluyor. Steam indirimleri 28 Kasım’a kadar sürecek.

Karaca indirimleri: Karaca, internet üzerinden yapılan alışverişlerde tüm indirimlere ek olarak yüzde 15 indirim daha veriyor.

Marks & Spencer indirimleri: Marks & Spencer, 24-26 Kasım tarihleri arasında tüm alışverişlerde ikinci ürüne yüzde 40 indirim fırsatı sunuyor.

Hepsiburada indirimleri: Online alışveriş sitesi Hepsiburada.com, çeşitli ürünlerde “Perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısından itibaren indirimli alışveriş fırsatı veriyor.

Forewer indirimleri: Avustralyalı giyim markası Forever New, her yıl heyecanla beklenen Black Friday 2017’ye özel 24 – 26 Kasım tarihlerinde, forevernew.com.tr üzerinden gerçekleşen tüm alışverişlerde yüzde 25 indirim yapıyor.


Beymen indirimleri: Beymen, Beymen Club’tan yapacağınız her 500 TL’lik alışverişe 150 TL her bin liralık alışverişe 300 TL indirim yapıyor.

Mavi indirimleri: Mavi, mağazalarında geçerli olacak sonbahar-kış ürünlerinde %25 indirim fırsatı sunuyor. Mavi’nin indirimleri ise cuma günü başlıyor.

New Balance indirimleri: New Balance, 24 Kasım Cuma günü seçili ürünlere özel yüzde 25 indirim veriyor.

Derimod indirimleri: Derimod, 24-25-26 Kasım tarihlerinde, etiketin yarısı fırsatına ek olarak ikinci ürüne yüzde 30 indirim kazandırıyor.

Clinique indirimleri: Clinique online mağazasında indirim!

Boyner indirimleri: 400 TL’lik alışverişe yüzde 25 indirim.

H&M indirimleri: Online ve tüm alışverişlerde yüzde 20 indirim. Ücretsiz kargo dahil.

Home Store indirimleri: Black Friday’e özel yüzde 50 indirim Home Store’da.

Evidea.com indirimi: Ürünlere sepette ekstra yüzde 20-50 arası indirim.

Elle, Black Friday’e özel seçili ürünlerde yüzde 50 indirim yapiyor.

Penti‘de tüm ürünlerde NET %40 Pink Friday indirimi, saat 22.00’da ilk olarak Penti.com’da!

Media Markt indirimi: Philips led tv, HP notebook ve PlayStation 4’te indirim yapıyor.

Black Friday 2017 online alışverişlerinde bunlara dikkat

Online alışveriş sitelerinin büyük indirimlere gireceği bu günde milyonlarca kullanıcı internet üzerinden milyarlarca dolarlık alışveriş yapacak. Peki internette alışveriş yapmadan önce almanız gereken önlemler neler? İşte online alışverişte güvenliğinizi sağlamanız için bilmeniz gereken her şey.

1- Kilit logosu

Web sitesinin bilgilerinizi koruyabilecek güvenlik seviyesine sahip olduğundan emin olun. Bu özelliğe sahip olan sitenin üst kısmında bir kilit logosu göreceksiniz. Bu logo sitenin kredi kartı bilgilerinizi hackerlardan koruyabilecek donanıma sahip olduğunu gösteriyor.

2- Tarayıcınızın son sürümünü kullanın

Kullandığınız SafariGoogle ChromeInternet ExplorerOpera gibi tarayıcıların son sürümlerden biri olduğundan emin olun.

3- Sanal kart tercih edebilirsiniz

Olası online hırsızlığın önüne geçmek için sanal kart kullanın.

4- SMS bildirimleri

Kredi kartınızdan online alışverişlerde harcama yaptığınızda bunun e-mail ya da SMSyoluyla size bildirim olarak gelmesini sağlayın. Bu yöntemle yapmadığınız harcamaları anında öğrenebilir ve en kısa sürede bankanızla bağlantıya geçebilirsiniz.

5- Güncel bir antivirüs programı kullanın

En son güncellemelerden birine sahip olan bir antivirüs programı kullanın.

6- E-mail onaylı ödeme

Çift aşamalı güvenlik sistemi kullanın (Ödeme yapmadan önce telefonunuza veya e-mail adresinize onaylama opsiyonu gelmesini sağlayın)

7- Güvenilir uygulamalardan alışverişi tercih edin

Sadece App Store ya da Google Play‘den indirdiğiniz, güvendiğiniz uygulamalar üzerinden alışveriş yapın.

8- Kolay şifrelere güvenmeyin


Hackerların akılına gelmeyecek (tahmin edilmesi kolay olmayan) bir şifre belirleyin Unutmayın bu yılın en popüler şifresi de geçen yıl olduğu gibi 123456 oldu. Bu hacker’ların sizin hesabınızı ele geçirmeden önce ilk deneyeceği şifre olacak!

Kara Cuma 2017 Türkiye’de indirime giren markalar


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.