DEAŞ İstanbul Bayrampaşa’da AVM’ye bombayı böyle sokmuş

İstanbul Bayrampaşa’daki alışveriş merkezinde bombalı terör saldırısı hazırlığındayken polisin operasyonuyla yakalanan DEAŞ terör örgütü üyesi 4 kişi ve onlara yardım ettiği iddia edilen şüpheliler hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

DEAŞ İstanbul Bayrampaşa AVM bomba böyle sokmuşlar

Dört şüpheli hakkında birer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası ve 50’şer yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianamede şüphelilerin patlayıcı maddeyi alışveriş merkezine nasıl soktuklarına ilişkin fotoğraflar da yer aldı.

Dünyaca ünlü IKEA mağazasının da bulunduğu Bayrampaşa’daki AVM’nin otoparkına geçen yıl 28 Ekim’de bomba yüklü araç ve motosiklet bırakarak kaçmaya çalışırken yakalanan 2’si kadın 4 DEAŞ’lı teröristin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu 14 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.


Bombayı X’Ray  cihazına sokmadan geçirebildiler!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin alışveriş merkezine, saldırıdan bir gün önce bombayı beyaz eşya içinde X-Ray cihazından geçirmeden soktukları kaydedildi.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş

Cumhuriyet Bayramı hedef alınmış

İddianamede, “Bombalı eylem girişiminin DEAŞ terör örgütü mensubu şüpheliler tarafından İstanbul’un en önemli alışveriş merkezlerinden biri olan AVM’ye yönelik, en kalabalık olduğu günlerden biri olan cumartesi günü ve bir gün sonra Cumhuriyet Bayramı olacağı da göz önünde bulundurularak yapılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir” denildi.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş plan harita

Ağırlaştırılmış ömür boyu müebbet

İddianamede, eylem sırasında yakalanan 4 şüphelinin “anayasayı ihlal” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve “silahlı terör örgütüne üye olma”, “tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el değiştirme”, “ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma”, “kasten yangın çıkarmak suretiyle genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “yakıcı ve patlayıcı madde kullanarak mala zarar verme” suçlarından 19 yıldan 50’şer yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Diğer şüpheliler hakkında da çeşitli oranlarda cezalar talep edildi.


istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş uzaktan kumanda

O fotoğraflar da iddianame arasında!

İddianamede şüphelilerin yakalanmadan bir gün önce 27 Ekim 2017’de patlayıcıları bir fırının içerisinde alışveriş merkezine nasıl soktukları anlatıldı.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş

Fırına monte edip geçirdiler

Ele geçirilen patlayıcı maddelerin bir kısmının, AVM’den satın alınan bir fırın içerisine şüphelilerce yerleştirildiği, daha sonra fırının kolilendiği, koli içerisindeki patlayıcı maddelerin olaydan bir gün önce 27 Ekim 2017’de şüpheliler Mücahit Şahin ve Hatice Yurdakul tarafından AVM’ye götürüldüğü anlatılan iddianamede, elde edilen kamera görüntülerine göre, kolinin X-Ray cihazın sığmadığı için yanından alışveriş merkezine sokulduğu, daha sonra uygun bir yerde kolinin açılarak çıkarılan patlayıcı maddelerin emanet dolaplarına yerleştirildiği ifade edildi.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş

Teröristler kendilerine aile görüntüsü vermiş

Bir aile görüntüsü veren şüphelilerin daha önce satın alarak içine patlayıcı madde yerleştirdikleri; koliledikleri fırını değiştirme bahanesiyle alışveriş merkezine getirdikleri; kolinin X-Ray cihazına sığmamasını da fırsat bilerek cihazın yanından merkeze soktuklarının anlatıldığı iddianamede, yapılan incelemede şüpheli güvenlik görevlileri E.B. ve A.K’nin DEAŞ terör örgütü mensupları oldukları veya örgüte yardımda bulundukları yönünde tespit bulunmadığı ancak görevi kötüye kullandıkları belirtildi.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş fırın

IKEA da muhtemel hedefler arasındaymış


İddianamede, şüphelilerin ikametlerinde ele geçirilen kısmen yanmış ve ıslanmış deftere ve görsellerine de yer verildi. Söz konusu defterde, alışveriş merkezine ilişkin birtakım krokiler; ayrıca emniyetin isminin geçtiği bir krokinin tespit edildiği; olaydan önce yapılan keşifler, ayrıca “IKEA”, “Stok”, “Turyol” ibarelerinin yazıldığı belirtildi.

istanbul bayrampaşa avm ikea otoparkı bomba düzenekleri deaş

9 kargo şirketine soruşturma şoku!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.