NASA açıkladı: Bennu isimli göktaşı Dünya’yı yok edebilir!

NASA, yaptığı bir açıklama ile Empire State binasından daha büyük olan Bennu ismine sahip bir asteroidin Dünya’ya çarpma riskinin olduğunu duyurdu.

NASA, uzay araştırmaları konusunda en deneyimli isim. Amerikalı uzay dairesi, bu zamana kadar ortaya atılan ‘göktaşı dünyamızı yok edecek’ haberlerini büyük bir titizlik ve sakinlik ile yalanladı. İşin dikkat çeken tarafı, her seferinde NASA haklı çıktı ve bahsedilen göktaşlarından hiçbiri Dünya’mıza çarpmadı. Ancak bu sefer bizzat NASA, insanlığın geleceğini belirleyecek büyük göktaşı korkusunun fitilini ateşledi.


NASA: Bennu’nun Dünya’ya çarpma riski var!

NASA, yaptığı bir açıklama ile Empire State binasından daha büyük olan Bennu ismine sahip bir asteroidin Dünya’ya çarpma riskinin olduğunu duyurdu. NASA’nın hesaplarına göre asteroidin Dünya’ya çarpma tarihi 2135.

Tüm insanlığı ilgilendiren bu açıklama ile birlikte göktaşının Dünya’ya çarpmasının kesinleşmesi durumunda ne yapılacağı tartışmaları başladı. Neyse ki NASA’nın ve konusunda uzmanlaşmış bilim insanlarının bu konu hakkında da birtakım planları var.


nasa bennu asteroid göktaşı

NASA’nın Bennu Göktaşı’nı nükleer imha planı:

Planlardan ilki göktaşını yolundan alıkoymak. Buna göre, 8.8 ton ağırlığında inşa edilecek bir uzay aracı göktaşına çarptırılacak. Çarpışma sonucu göktaşının yönü değişecek ve Dünya’ya ulaşamayacak. Planlardan bir diğeri ise nükleer bomba seçeneği. Bu plana göre, uzay araçlarından birine oldukça güçlü bir nükleer bomba yüklenecek.

Uzay aracı Bennu adlı göktaşına gönderilecek ve Dünya’dan kontrollü bir şekilde patlatılacak. Patlama sonrası göktaşı yok edilecek ve Dünya kurtulacak. Her iki planın da riskleri var. Ancak sonunda Dünya’nın kurtulacağı bir plan hiçbir zaman dışlanamaz.

nasa bennu asteroid göktaşı

Bilim insanları Bennu konusunda ne düşünüyor?

Bilim insanları ise konu hakkında ayrışmış durumda. Kimisi göktaşı için geliştirilen planların uygulamasına geçilmesi gerektiğini söylerken kimisi şimdilik korkulacak bir şey olmadığını belirtiyor.


NASA ise, Bennu’nun Dünya’ya çarpma ihtimalinin şu an 2700’de 1 ihtimal olduğunun altını çiziyor. Ancak bilime göre bu azımsanacak bir değer değil. Yine de kontrolü bırakmamakta fayda var. ABD, Dünya’ya çarpma tehlikesi bulunan göktaşları ve asteroidler ile yakından ilgileniyor. Şimdilik NASA’dan gelecek açıklamaları takip etmek en iyisi.

Anonymous’tan şok video: ‘NASA uzaylı varlığını açıklayacak’


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.