Haydi AKP’liler siz neleri başarmadınız ki!

Hangi birini sayayım… Mavi Marmara, Salih Müslim, Mesud Barzani, İsrail… Ali Tatar, İlker Başbuğ, Türkan Saylan… Haydi AKP’liler 24 Haziran’a!..

24 haziran seçimleri Haydi AKP liler siz neleri başarmadınız ki!

Haydi AKP’liler siz neleri başarmadınız ki!

24 Haziran’daki erken seçimde de en güvendiğim kesim, bizi 16 yıldır AKP’siz bırakmayan sevgili AKP ahalisi…

Sağ olsunlar, her daim bizi onlarsız bırakmadılar, yanlarında oldular…


2003 yılında ABD, Irak’a girdi… AKP’li siyasetçiler, “ABD’li askerlerin sağ salim evlerine dönmeleri için dua ediyoruz” dediler. Bizim AKP ahalisi, AKP’li siyasetçileri alkışladı! Dua ettiğimiz (!) Amerikan askerleri daha sonra Türk askerinin kafasına çuval geçirdi!

Seçimlerde AKP ahalisi AKP’ye oy verdi!

2017 yılına gelindiğinde AKP’li siyasetçiler “ABD’nin Suriye’de ne işi var” dediler; aradan bir yıl geçti, yıl 2018 oldu; ABD, Suriye’yi vurdu; bizimkiler bu kez, “operasyonu destekliyoruz” dediler.

Yıllar önce AKP’li yöneticiler “Diyarbakır gelecekte yıldız şehir olacak” dedi; bizim AKP ahalisi alkışladı! Yıllar sonra hakikaten de (AKP – HDP anlaşması ile) Diyarbakır “yıldız şehir (!)” olacaktı ki, Diyarbakır’ın Sur ilçesi teröristlerin saldırısına uğradı!

Yıllar önce TEKEL satıldı AKP’liler alkışladı; yumurtacı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan çıktı “satıyorum kardeşim” dedi kamu malları satılırken; AKP’liler alkışladı; yıllar sonra şeker fabrikaları satılıyor, sağ olsunlar AKP’liler yine alkışlıyor!

Ordu fındık üreticisi ‘fındığım para etmiyor’ diye fındığını yaktı; Soma’da 301 kişi öldü. Ne oldu daha sonra? Her iki yerden de seçimlerde AKP çıktı!


Milliyetçi (!) AKP döneminde, yıllar önce Uygur lideri 62 yaşındaki Rabia Kadir iki defa vize istemesine rağmen vize verilmedi ama kendi ülkesini korumaktan kaçan Suriyelileri bırakın vize vermeyi, adamlara kimlik verip memur olarak atadılar!

AKP ahalisi oy verdi mi AKP’ye, verdi!

Onurlu Türk askeri Ali Tatar intihar ederken; kızların okuması için savaş vermiş Türkan Saylan; bu ülkenin Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ terörist ilan edildiğinde bu AKP, FETÖ ile ortaklık yaparken AKP’liler ne yaptı? Ergenekon davasının savcısı oldu mu, oldu! Sonra AKP ahalisi de AKP’yi iktidara taşıdı mı, taşıdı!

Doğan Yayın Grubuna vergi kaçırdığı iddiası ile 826 milyon lira ceza kesildi mi, kesildi! Yıllar sonra devletin çiftçisi açken, çiftçisine icra gönderen Ziraat Bankası gidip Demirören gurubuna 700 milyon dolar, yani 2 milyar 800 milyon lira kredi verdi mi, verdi! Hani AKP, bir ara ‘dolarları bozdurun’ diyordu ya; ha, işte Doğan Medya’nın alınması için “dolar” üzerinden pazarlık yapılıyordu!

AKP’ye oy veren milliyetçi kardeşlerimiz, İsrail’e “one minute” dendiğinde alkışladı mı, alkışladı! Daha sonra AKP, “İsrail bizim dostumuz” dediğinde alkışladı mı, yine alkışladı! Dönemin başbakanı, “Mavi Marmara” saldırısında ölen vatandaşların yakınlarına “giderken bana mı sordunuz” dedi, alkışlandı mı, alkışlandı!

Peşmerge lideri Mesud Barzani’ye, AKP kongresinde AKP ahalisi tarafından “Türkiye seninle gurur duyuyor” diye seslenildi mi, seslenildi! Diyarbakır’da misafir edildi; Şivan Perver ile “megri megri” türküsü söylendi mi, söylendi! PYD eski lideri Salih Müslim, Ankara’da AKP tarafından misafir edildi sonra yine AKP tarafından terörist ilan edildi. Adam Almanya’da ortaya çıkınca “Almanya teröristlere destek veriyor” denildi mi, denildi!

Haydi AKP ahalisi, siz daha önce yukarıdaki olayları göre göre oy verdiniz; 24 Haziran’daki seçimlerde de yine oy verirsiniz! Daha önce bunu başardınız, şimdi yine başarırsınız!..


Böyle giderse eğer, siz daha neler başarırsınız neler!..

Sol’dan cumhurbaşkanı çıkar mı?


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…