YSK seçim takvimini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim takvimine ilişkin çalışmalarını tamamladı. Buna göre Cumhurbaşkanı adayı gösterme tarihi 4-9 Mayıs olarak belirlendi. Yurt dışında oy verme işlemi ise 7 Haziran’da başlayacak.

Yurt dışında oy verme işlemi ne zaman? YSK seçim takvimini açıkladı

YSK’nın 28 Haziran’da yapılacak seçim için çalışmasını tamamlayarak takvimi hazırladığı, yayımlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderdiği öğrenildi.

Takvimde cumhurbaşkanı adayı gösterme süresi 4-9 Mayıs 2018 olarak belirlendi. Takvime göre milletvekili listeleri için son başvuru tarihi 21 Mayıs olarak belirlenirken, ittifak için başvurular 6 Mayıs’ta bitecek.


Yurt dışında oy verme ne zaman?

Yurt dışında oy verme işlemi 7 Haziran’da başlayacak, 19 Haziran’da sona erecek.

YSK’nın belirlediği seçim takvimi şu başlıklardan oluşuyor:

• Cumhurbaşkanı adayları 4 Mayıs 2018 – 9 Mayıs 2018 tarihleri arasında olacak.

• İttifak yapacak partiler ise en geç 6 Mayıs 2018 günü mesai saati bitimine kadar YSK’ya başvurmak zorunda…

• Milletvekili aday listelerinin teslimi için son tarih 21 Mayıs…

• Yurt dışı oy verme işlemi 7-19 Haziran tarihleri arasında olacak.

YSK seçim takvimi 2018 seçimlerinin rotasını belirlerken takvimle birlikte süreç işlemeye başladı. İlk etapta da seçmen sorgulama sistemi internet üzerinden yurt içi ve yurt dışı işleme açılacak. Seçim kaydı olmayanlar muhtarlıklara başvurarak kayıtlarını yaptıracaklar. Sonrasında ise seçmenlerin sandığı sorgulama sistemi devreye girecek ve nerede oy kullanacağınızı öğreneceksiniz.

-Seçmen listelerinin askıya çıkarılması

-Seçime Katılma Yeterliliğine Sahip Siyasi Partiler

-Siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde önseçim ya da aday yoklamasına katılacaklarının ilanı

-Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi

-Seçmen Kütüklerinin Kesinleşmesi ve seçim sandığı bilgilerinin sorguya açılma tarihi.

-Kimler Milletvekili Seçilebilir ya da seçilemez kriterleri

-Geçici aday listelerinin teslimi

-Kesin aday listelerinin ilan tarihi.

-Sandık Kurulacak Temsilcilikler ve Oy Kullanılacak Gümrük Kapıları

-İllerin Çıkartacağı Milletvekili Sayıları


-Oy verme saatleri

24 Haziran erken seçim süreci nasıl işleyecek?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.