Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine namaz anketi

Antalya’nın Kepez ilçesinde bir Anadolu Lisesinde ve Şanlıurfa Fen Lisesinde öğrencilere namaz anketi yapıldı. Öğrencilere, “günde kaç vakit namaz kılabiliyorsun” diye soruldu.

Anadolu ve Fen Lisesi öğrencilerine namaz anketi

Antalya’da Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nde öğrencilere zorunlu olarak iki saat süren “En büyük şükür namaz” başlıklı bir seminer verildi. İnsanın gayesinin ibadet etmek olduğunu savunulduğu seminerden sonra öğrencilere dağıtılan namaz anketi ile “Günde kaç vakit namaz kılıyorsunuz” diye soruldu. Geçen hafta da benzer bir anket Şanlıurfa Fen Lisesi’nde öğrencilere yapılmıştı.

Geçen hafta Şanlıurfa Fen Lisesi’nde namaz semineri ve namaz anketi sonrasında, şimdi de Antalya’nın Kepez ilçesindeki bir Anadolu lisesinde öğrenciler namaz anketi ile dini sorulara tabi tutuldu.


Antalya’daki Metin Çiviler Anadolu Lisesi’nde öğrencilere yönelik “En büyük şükür namaz” başlıklı bir seminer düzenlendi.

Katılımın zorunlu kılındığı ve içeriği hakkında hiçbir bilgi verilmeden öğrencilerin konferans salonuna indirildiği seminerde, iki saat boyunca “İnsanın gayesi ibadettir”, “Namazımızı kılalım, çok mu vaktimizi alıyor sanki”, “Bizim vazifemiz Allah’a kul olmaktır” şeklinde bir takım telkinlerde bulunuldu.

Namaz anketi

Öğrencilere yönelik namaz propagandası kameralara şöyle yansıdı:


Öğrencilere namaz propagandasının yapıldığı seminerin ardından çıkışta bir form dağıtıldı.

Formda, “Günde kaç vakit namaz kılıyorsunuz”, “Namaz kılmanıza aracı olan kimdir”, “Ne olsaydı insanlar namaz kılardı” gibi sorular yöneltildi.

İşte o namaz anketi:

anadolu fen lise öğrencilerine namaz anketi

anadolu fen lise öğrencilerine namaz anketi

Ortaokulda namaz eğitimi

Antalya Muratpaşa’daki Barbaros Ortaokulu’nda da ders saatleri içerisinde okula gelen müftülük görevlileri öğrencilere namaz eğitimi verdi.

Barbaros Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencileri ders saati içerisinde toplantı salonuna alındılar. Müftülükten geldikleri söylenen türbanlı bir kadın tarafından öğrencilere “ibadet” ve “namaz” konulu eğitim verildi.

Veliler: Rahatsız edici


Bir öğrenci velisi, “Ders saatleri içinde gerçekleşen bu duruma müdahale edemedik. Velilere ve öğrencilere sorulmadan müfredat dışı böyle bir eğitim verilmesi rahatsız edici. Seminer sonrasında sempati yaratmak için çocuklara şeker dağıtılmış. Barbaros Ortaokulu Antalya’nın en eski, aydınlanmacı kimliği belirgin olan bir okuludur. Bu okul iki yıl kadar önce iki adet imam hatip sınıfı açılması girişimi ile gündem olmuş, Gericiliğe Karşı Aydınlanma Hareketi tarafından mahalle halkından imza toplanarak imam hatip sınıfına itiraz edilmişti” dedi. (Sol Haber)

Video haber: Sıbyan Mektepleri’ne giden çocukların korkunç dünyası


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.