Adnan Oktar’ın villasından çıkan eşyalar ve silahlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen Adnan Oktar ve 106’sı kadın 234 kişinin yakalanması için operasyon başlattı. Polisten kaçmaya çalışan Oktar kovalamaca sonucu Sarıyer’de yakalandı. Oktar’ın villasında silahların yanı sıra çok sayıda antika eşya da çıktı. Eşyalar incelenmek üzere Emniyet’e götürüldü.

adnan oktar villası eşyalar

Şüphelilerle ilgili dosyada “Siyasi ve askeri casusluk” ile “Reşit olmayanla cinsel ilişki” suçlamalarının da bulunduğu 30 ayrı suç maddesinin bulunması dikkat çekti. Oktar’ın tüm mal varlıklarına el konuldu, şirketlerinin tamamına da kayyum atandı.

Adnan Oktar’ın villasındaki silahların yanı sıra antikalara da el konuldu

El konulan malzemeler arasında yağlı boya tablolardan, ince işlemeli süs eşyalarına kadar birçok eşyanın olduğu gözlendi. Ele geçirilen malzemeler tarihi eser yönünden incelenmek üzere Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.


Adnan Oktar’a dev operasyon: Neler yaşandı?

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Adnan Oktar ve grubuna yönelik 4 ilde operasyon başlattı. Başlatılan operasyon kapsamında 235 kişi hakkında gözaltı karar verildi. Operasyon kapsamında Adnan Oktar’ın evine, canlı yayınların yapıldığı A9 TV’ye baskınlar düzenlendi. Oktar Çengelköy’deki evinde gözaltına alındı.

Başsavcılık, Adnan Oktar’ın kaçmaya çalışırken yakalandığını açıkladı. Adnan Oktar’ın mal varlıklarına el konurken şirketlerine kayyım atandı. Oktarı’ın evinden birçok tarihi eser çıkarken garajdaki çoğu lüks 16 araca el konuldu. Vatandaşlar sağlık kontrolü çıkışında Oktar’a büyük tepki gösterdi. Oktar hakkında yaşları 11 ile 40 arasında değişen 70 kişinin şikâyetçi olduğu belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube ekipleri yaklaşık 2 yıl boyunca Adnan Oktar ve grubuna yönelik fiziki ve teknik takibe aldı. Oktar ve grubunun gelirleri de incelemeye alındı. Toplanan bilgiler de detaylı incelenmesi için Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) iletildi. MASAK’tan gelen raporda Oktar ve grubunun paravan şirketler üzerinden yurtdışından hayali ihracat yaptığının belirlendiği öğrenildi.

adnan oktar gözaltı

Operasyona 2 bin polis katıldı

Bunun üzerine İstanbul’da 22 ilçede 115 adres, Ankara’da 2 ilçede 3 adres ve Muğla ile Antalya’da 1’er adrese bu sabah eş zamanlı operasyon başlatıldı. Operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yönetiminde Terörle Mücadele Şube, Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat Şube, Çevik Kuvvet Şube, Havacılık Şube ve Deniz Liman Şube Müdürlükleriyle ilçe emniyet müdürlüklerinde bulunan yaklaşık 2 bin polis katıldı.

Oktar’ın İstanbul’daki ev ve işyerlerinde arama yapıldı, bazı belgelere de el kondu.


Adnan Oktar gözaltına alındı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Adnan Oktar’ın Çengelköy’deki evine baskın için gittikleri sırada evin dışında olduğu öğrenilen Oktar’ın evin girişinde bulunan polisleri görmesi üzerine lüks aracından inmeyerek Sarıyer’de bulunan başka bir adresine gitti. Takibe geçen Mali polis, Sarıyer’de bulunan eve girmesi üzerine Oktar’ı yakalayarak gözaltına aldı.

Adnan Oktar’ın evinden çıkan uzun namlulu silahlar

Adnan Oktar ve grubuna yönelik bu sabah başlatılan operasyon kapsamında Oktar’a ait ev araçlarda arama yapıldı. Aramalarda çeşitli marka ve çapta yüze yakın silah ele geçirildiği öğrenildi.

adnan oktar villası silahlar

Oktar ve grubuna yönelik sabaha karşı başlatılan operasyon devam ediyor. Oktar’ın Çengelköy’deki evinde yapılan aramalarda ele geçirilenler İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Getirilenler arasında silahların da olduğu görüldü.

“İngilizlerin oyunu. Hepsi yalan”

Gözaltına alınan Oktar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Oktar, sağlık kontrolü için hastaneye girdiği sırada “İngilizlerin oyunu. Hepsi yalan” dedi.


Adnan Oktar’ın canlı yayınlarını yaptığı A9 TV’ye de sabah saatlerinde giden polis ekipleri şirkette de aramalar yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un çok paylaşılan konuşması


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.