Muharrem İnce: Yönetim değişmezse CHP yüzde 20’nin altına düşer

Muharrem İnce: “Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Bu çarkı kırmalıyız. Kıramazsak, güven veremeyiz. Bakın bunlar olmazsa parti çok zor günler yaşar, oy oranı yüzde 20’nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım.”

Muharrem ince: Yönetim değişmezse CHP yüzde 20 altına düşer

Muharrem İnce, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya gönderdiği “Adam kazandı” mesaj ilişkin ise “Orada bir hatam oldu, millet benden duymalıydı, bir gazeteciden değil. Ben gazeteci olsaydım o mesajı ‘Erdoğan kazandı dedi’ diye iletirdim, bu İsmail’in suçu değil, yorgunluğuma versinler” değerlendirmesinde bulundu.

Muharrem İnce “Burada bir beceriksizlik var”

Muharrem İnce, CHP’nin seçim sonuçlarını AA ile YSK’dan takip ettiği iddiasına ilişkin de  “Burada bir beceriksizlik var. Hesabı parti verir, cumhurbaşkanı adayı vermez. Onlar verecek tabi ben mi vereceğim” dedi.


Habertürk TV’de yayınlanan Türkiye’nin Nabzı programında Didem Arslan’ın sorularını yanıtlayan İnce, çatı adayı doğu bulmadığını, 2014 yılında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de  aynı şeyi savunduğunu belirterek “Her parti kendi adayını gösterirse katılım artar” dedi.

“Kılıçdaroğlu, ne gerekiyorsa yaptı”

CHP’den yeterince destek aldınız mı sorusuna Muharrem İnce, “Sayın Kılıçdaroğlu sürekli aradı, ben kimseye haksızlık etmem, ne gerekiyorsa yaptı ama bazı yerlerde çok can sıkıcı şeyler oldu. Örgüte çok teşekkür ederim çok çalıştılar, bir iki küçük can sıkıcı şey oldu, insanlar o sıcakta CHP üyesi olsun olmasın pek çok insan kampanyaya destek verdi. Sadece 15 milyon bana oy veren değil, güvenlik kuvvetleri de harika şeyler yarattılar. Gençler sosyal medyada harika şeyler yarattılar” cevabını verdi.

“Hatalarımı biliyorum”

“Hatalarımı biliyorum, apolet tartışmasını fazla uzattım” diyen Muharrem İnce, “Erdoğan 32 miting yaptı ben 107 yaptım, yetmez keşke geceleri de yapsaydım, gidemediğim yerler var” şeklinde konuştu.

Seçim gecesi tartışması

Seçim gecesi bulunduğu mekan ve yaşananlarla  ilgili açıklama yapan Muharrem İnce, “Yetkili iki milletvekilimiz benimle gezsin şeklinde konuşmuştuk, eşim ve koruma gelecek, sekiz kişilik uçak ve fotoğrafçı geliyor. İki arkadaşım organizasyonu yapıyorlar. Son günlere yakın seçim ikinci tura kalır, ben parti rozetini çıkarmışım, Türk bayrağı takmışım, sonuçları Parti’de izlemem Genel Merkez’e gitmem doğru olmaz, ikinci tura kalırsa diğer partilerden oy isteyeceğiz, bir oteli ayarladık. Yaşar Tüzün finanse etti, kampanyadaki ücretlerden. Bu paralar bu işler için toplandı” dedi.

“YSK’da görevli CHP temsilcisi ‘Sorun yok’ dedi”

Muharrem İnce, insanları YSK önüne çağırmama nedeni ise şöyle açıkladı “Kulağıma eğilen arkadaşımız, CHP temsilcisi olarak YSK’de görev yapan arkadaşımızdı, ona ‘YSK’nın bugüne kadar aldığı kararlarda bizi rahatsız eden birşey var mı’ diye sordum. Ben seçim meydanlarında ‘yanlış bir şey yaparsanız 50 bin avukatla oraya geliriz’ dedim. O anda da bu arkadaşa sordum, rahatsız eden bir şey var mı’ dediğimde ‘yok’ dedi. YSK’nın, aldığı kararları CHP temsilcisi kabul etmişse ben niye insanları YSK’ya çağırayım” şeklinde detaylı olarak izah etti.

İsmail Küçükkaya’ya mesajı: Millet benden duymalıydı

İnce, gazeteci İsmail Küçükkaya’ya gönderdiği mesaja ilişkin “Orada bir hatam oldu, millet benden duymalıydı, bir gazeteciden değil. Ben gazeteci olsaydım o mesajı ‘Erdoğan kazandı dedi’ diye iletirdim, bu İsmail’in suçu değil, yorgunluğuma versinler. Türkiye Cumhurbaşkanlığına aday olan kişinin o gece yorulma hakkı yoktur. Yapmam gereken herşeyi de yaptım” dedi.

“Yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım”

İnce, “Benim 15 milyon insana borcum var, yeniden cumhurbaşkanı adayı olacağım, ben bitmedi demeden bitmez, başka partiye oy verip Cumhurbaşkanlığında bana oy verenler ver” şeklinde konuştu.

“O gece görünemeyecek bir durumda mıydınız” sorusuna İnce, “54 yaşında cumhurbaşkanı adayı, eşinin, 8-9 aylık gelininin, kardeşlerinin, avukatların yanında, böyle birşey olabilir mi, ben bu ülkeye yönetmeye talip olmuş biriyim, bunları söyleyenler ahlaksızdır” dedi.

“Hesabı parti verir cumhurbaşkanı adayı vermez”

CHP’de sistemin çalışmadığı ve AA ile YSK’dan seçimin takip edildiğine dair iddialara ilişkin İnce, “Burada bir beceriksizlik var burada biz topu cumhurbaşkanına atalım sıyrılalım ben bunun hesabını yapmayacağım. Hesabı parti verir cumhurbaşkanı adayı vermez. Onlar verecek tabi ben mi vereceğim. Benim görevim halka kendimi anlatmaktı. Veri akışıyla ilgili başarısızlık var tabi, onu görüyorum ben” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ile yemek

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘koltuk sevdalısı’ açıklamalarına dair, “Ben bana söylediğini düşünmüyorum, koltuk meraklısı değilim. Sayın Genel Başkan’ın çevresinde koltuk meraklıları var” dedi.


Kılıçdaroğlu ile bir yemekte yaptıkları buluşmaya ilişkin, “Saat 16.00’da bir gazeteci beni aradı. Henüz bana bir davet gelmemişti. Yerini söylememiştik. Yarım saat sonra beni Genel Başkan aradı. Davet sahibi nasıl isterse ona uyarım. Davet sahibi ne ikram ederse onu yeriz, nereye oturtursa oraya otururuz. Kocaman bir masa idi. O yemekte de uzaktık. Masaya vurmak, uydurma bunlar yalan. Bir özel odaydı, büyük bir masaydı. Fotoğraf çekilmesin diye öyle seçildi sanırım. Bu yemek bir düğün yemeği değildi, siyasi yemekti. Bu yemeğin yeneceğini 81 milyon biliyor. Bu dört kişiden (Kılıçdaroğlu, İnce ve eşleri) başka bu yemekle ilgili kim ne diyorsa yalandır. Bir nezaketsizlik olmadı.” dedi.

“Bunların hepsi yalan haber”

Muharrem İnce, “Sinirler gerilmedi. Asla hiçbir şey olmadı. Bunların hepsi yalan haber. Olmayan şeylerin ben neyini anlatacağım. İçeride 4 kişi var, korumalar dışarıdaydı. 4 kişi yemek yedik. O yemekte sadece çocuklarımızın düğününü konuşmadık, siyasi şeyler konuştuk. Millet orada konuşulanları merak eder bu da hakkıdır. Yemeği ben düzenleseydim, dışarıya çıkalım açıklama yapalım derdim. Takdir bana ait değil davet sahibine ait” şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu’na teklif

Muharrem İnce, “Yüksek maaşlı bürokrat konumundalar. Dedim ki yeniden bir yapılanma yapmamız lazım. Hepimizin Cumhuriyet Halk Partisi yapmamız lazım. Bir milyon genç üye yapmamız lazım. Söylemimizi, kadrolarımızı, iddialarımızı değiştirmeliyiz. ‘Bu iddiaları yapabilmek için sizinle yarışamk istemiyorum ama beni genel başkan yapın, sizi de onursal başkan yapalım. Hemen çalışmaya başlayalım’ dedim. ‘Genel Başkan’dan her şeye kadar, kadrolarımızı değiştirelim bunu başarabiliriz’ dedim. Ayağıma vurduğu yalan” açıklamalarında bulundu.

“Yapısal sorunlarımız var”

Muharrem ince, “Ben Kılıçdaroğlu gitsin, İnce gelsin demiyorum, bu sorunu çözmez. Yapısal sorunlarımız var. Ben diyorum ki toptan bir yönetim anlayışını değiştirelim. Nasıl oldu da 41 yıl sonra 30 barajını aştık. Muharrem İnce farklı, farklı bir CHP’li demediler mi. Örgütü yok sayan bir anlayış olmamalı. Üyeler söz sahibi olmadan hiçbir şeyi çözemeyiz. Ben Muharrem İnce’nin başarısı buna bakmam ben şuna bakarım; partiyi 8 puan geçtim diye başarı olarak bakmam, Erdoğan geçti beni buna bakarım. Ben Erdoğan’ı geçmeliydim, cumhurbaşkanı ben olmalıydım” şeklinde konuştu.

CHP’nin tüzüğünün değişmesi gerektiğini söyleyen Muharrem İnce, “İyi bir hazırlık ile 1 milyon genç üye kaydederek, söylemimizi değiştirerek tüzüğü değiştireceğiz mesela. Demokrasi eksikliği diyoruz, CHP’nin tüzüğü tek adam tüzüğü değil mi?. Türkiye’nin Anayasası ne ise CHP’nin de tüzüğü o. İkisi de yetkileri tek elinde toplamıştır” dedi.

“Yeni parti kurmayacağım”

Kendi söylediklerinin esas alınmasını isteyen Muharrem İnce, “Yeni parti kurmayacağım, yok öyle bir şey. Benim ağzımdan yeni parti duydunuz mu? Benim böyle derdim yok. CHP kendini yenilemelidir, genel başkanını da, kadrolarını da, tüzüğünü de, programını da yenilemelidir” şeklinde konuştu.

İBB ADAYI OLACAK MI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili ise Muharrem İnce, “İstanbul Belediye Başkanlığı teklif ederse reddederim. Ben cumhurbaşkanlığı koltuğunu istiyorum. Ülkeyi artık Başbakan değil Cumhurbaşkanı yönetiyor. Bir siyasi parti liderinin doğal olarak cumhurbaşkanı adayı olması gerekiyor. Ben cumhurbaşkanlığı seçiminin hazırlıklarını yapalım diyorum. Tüzüğümüzü değiştirelim. Bizim tüzükte üyenin milletvekilinin hiçbir hakkı yok, her şeyi MYK belirliyor. Tüzüğü değiştirelim, programı değiştirelim, üye sayımızı arttıralım. Bana sorarsanız bir sandık kurulmalı ve aday öyle belirlenmelidir” dedi.

GENEL BAŞKANLIĞA ADAY OLACAK MI?

CHP Genel Başkanlığı’na adaylığıyla ilgili ise Muharrem İnce, “Ben ‘adayım’ demiyorum. Ben burada duruyorum, yürü önümüzden derlerse ben hazırım ama ben ortaya çıkıp da imza toplamayacağım. Arkadaşlar çıkıp imza toplarlar mı, bence toplayacaklar. Ben onu görüyorum, yani toplumda böyle bir talep var. Tabanda da var. Milletle inatlaşılmaz. Sen milletle inatlaşırsan onlar da seninle inatlaşır. Ben öncülüğünü yapmayacağım ama insanlar ortaya çıkar o kurultayı toplarlarsa ‘gel önümüzden yürü, geç bu partinin başına’ derlerse, davet gelirse ben buradayım. Tabanda bir kaynama olduğunu, bu imzanın toplanacağını biliyorum” ifadelerini kullandı.

Yüzde 20’nin altına düşer

CHP’nin değişime gitmesi gerektiğini vurgulayan Muharrem İnce, “Ben yerel seçimlerden umutlu değilim partililer bunu konuşuyor, ‘kaybedeceğiz’ diyorlar. O zaman umutları tazaleyelim, kendimize gelelim. Türkiye’de liyakat, kurallar yok, CHP’de de yok. 144 milletvekilini hangi kriterle ölçtün? Bugün seçilen arkadaşlar mutlu olabilir ama 3 sene sonra seçim olduğunda onlar mutsuz olacak. Bu çarkı kırmalıyız. Kıramazsak, güven veremeyiz. Bakın bunlar olmazsa parti çok zor günler yaşar, oy oranı yüzde 20’nin altına düşer. Bunu değiştirmemiz lazım” şeklinde konuştu.

Tüzük eleştirisi

Tüzük eleştirisi yapan Muharrem İnce, “Yerel seçimden sonra CHP kurultaya gitmeli, yenilenmeli. Hazırlıklarına hemen başlamalıdır. Bunları yapıp milletin karşısına öyle çıkmalıdır. Yapmazsa başarısız olur. ‘Ey millet görüyor musun benim tüzüğümü, ben evimi temizledim şimdi Türkiye’yi temizlemeliyim’ demeli. Ben bunları söylemeye mecburum. Bu partinin bu tüzüğü bu programı orada durduğu sürece CHP’nin Türkiye siyasetinde bir şey demeye hakkı yok. Bu kadrolar gitmeli, bu tüzük, bu program değişmelidir. Bunu yapmalıyız. Bu tüzük böyle değildi, bu kadrolar bu hale getirdi, çok daha demokratikti.” şeklinde konuştu.

Muharrem İnce: “Ben unutulmam”


Unutulmaktan korkup korkmadığı sorusuna ise Muharrem İnce, “Ben unutturmam, kendi imkanlarımla derdimi anlatırım yine anlatırım. Devam edeceğim. Liyakat rafa kalktı. Yakınlık artık… Artık hukukçu olmadan idari yargıç olacaksınız, Milli Saraylar Cumhurbaşkanlığı’na bağlı. 18 bin ihraç ne zaman yapılıyor? 8 Temmuz’da. Beklediler ki seçim geçsin.” şeklinde cevap verdi.

Yeni TBMM Başkanı Binali Yıldırım oldu


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.