Dövizdeki yükseliş yurt dışı eğitim burslarının önemini artırdı

Döviz kurundaki değişim yurt dışı eğitim alma hayalleri kuranları da etkiliyor. Dövizdeki yükseliş yurt dışı eğitim burslarının önemini artırdı!

Dolar, Euro ve Sterlin’deki hızlı yükseliş, yurt dışı eğitim burslarının önemini artırdı

Geçtiğimiz yıla oranla TL karşılığı belirgin şekilde artan okul kayıt, harç ve yaşam masrafları uluslarası eğitim almak isteyenleri kara kara düşündürüyor.

Burslu eğitim alternatiflerini değerlendirmek isteyen öğrenciler ise bu alanda bir rehber bulmakta zorlanıyor. Okulların sınırlı sayıda öğrenciye burs vermesi, burs başvuru süreçlerinin doğru yönetilememesi ve süreçteki bürokratik işlemler hem gençlerin hem de velilerin yarı yolda pes etmelerine neden olabiliyor.


Kararlarını gözden geçirmeye başlayan veya alternatif arayanların imdadına ise dünyanın önde gelen global EdTech şirketi INTCAS yetişiyor.

Yüksek teknolojili altyapısıyla intcas.com adresi üzerinden 88 ülkede binlerce öğrenciye hizmet veren INTCAS, sadece bildik noktalarda değil dünyanın her yerinde önde gelen okulların sunduğu fırsatların keşfedilmesini sağlıyor.

Kaliteli eğitimin herkesin hakkı olduğu inancıyla hareket eden şirket, bu kapsamda yurt dışı eğitim hedefi olan ve maddi durumu yeterli olmayan öğrencilere sağladığı burs imkanlarıyla da ilgi çekiyor.

Yurt dışı eğitim konusunun büyük bir bilgi birikimi ve tecrübe gerektirdiğini aktaran INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin, birçok gencin kendisine uygun seçenekleri zamanında öğrenemediği için dilediği eğitimi alamadığını ifade ediyor.

10 Eylül’den itibaren inctas.com üzerinden Türkiye’deki öğrencilere de hizmet vermeye başlayacak olan INTCAS, ilk fiziksel öğrenci destek merkezini de İstanbul’da açacak.

Yurt dışı eğitim: Üç farklı burs imkanı

Başarılı öğrencilere üç farklı burs imkanı sunduklarını ifade eden INTCAS Türkiye Genel Müdürü Tanju Zerrin;


“Global çapta yaptığımız işi destekleyen önemli firmalar, iş adamları ve ünlü sanatçılar var. Kaliteli eğitimin herkesin hakkı olduğuna olan inancımızı paylaşan bu isimlerin oluşturduğu burs havuzundan INTCAS ile yeni hayatına hazırlanan tüm öğrenciler faydalanabiliyor.

Bunun dışında öğrencilerin işlemlerinden alınan ücretlerle oluşturulan bir başka burs havuzumuz daha var. Ayrıca hali hazırda burs veren kuruluşlarla işbirliği yaparak onların burs verme prosedürleri hakkında öğrencileri bilgilendiriyor ve doğru bir şekilde başvuru yapmalarını sağlıyoruz. Böylece sürecin olumlu sonuçlanması olasılığını da belirgin bir şekilde artırıyoruz.” diye konuştu.

Yurt dışı eğitim için en çok tercih edilen ülkeler arasında yer alan ancak eğitim ücretleri yüksek olan ABD, İngiltere, Avusturya ve Kanada gibi ülkelerde eğitim almak isteyen öğrencilerin, burs arayışına girdiğini aktaran Tanju Zerrin, 20 aşamadan oluşan burs başvuru sürecinin her aşamasında öğrencinin yanında olduklarını ve tüm bu sürecin bir haftada sonuçlandırılabildiğini ifade etti.

Artan döviz kurunun da yurt dışı eğitim almak isteyenler için caydırıcı olabildiğini aktaran Zerrin, INTCAS’ın sunduğu burs avantajları ve danışmanlık hizmeti sayesinde gençlerin hayallerinden vazgeçmek zorunda olmadığının da altını çiziyor.

“Akademik başarı tek başına yeterli değil”

Burs almak için sadece akademik başarının yeterli olmadığını aktaran Zerrin;

“Ders notları iyi, sosyal olarak aktif, ders dışı aktivitelere de vakit ayıran, sosyal yardım kuruluşlarıyla ilgili aktivitelerde bulunan, maddi durumu yetersiz olan ve başvuracağı bölümle ilgili motivasyonu yüksek öğrenciler burs başvurusunda bulunabiliyor.


INTCAS olarak bu öğrencilere burs başvuru sürecinin tüm aşamalarında destek oluyor, onlarla birlikte hareket ediyoruz. Dolduracağı formlar, toplanması gereken evraklar, aile durumu ve okul başarısının kanıtlanmasıyla ilgili konularda öğrenciyle birlikte çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Döviz üzerinden menkul ve gayrimenkul sözleşmeleri TL’ye döndürülecek


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.