Elazığ’da Suriyeli gerginliği: Belediye Başkanı gitmeleri için 3 gün verdi

AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Suriyelilere mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyerek, “Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek” dedi.

Elazığ Suriyeli gerginliği: Belediye Başkanı gitmeleri için 3 gün verdi

Elazığ’da önceki gece Suriyeliler ile ilgili başlayan gerginlik dün gece de devam etti. Akşam saatlerinde AK Partili Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, saldırıların yaşandığı Sanayi mahallesinde yeniden toplanan gruba seslendi.

Evrensel’in haberine göre, Suriyelilere dükkanlarını kapatmaları ve mahalleden gitmeleri için üç gün verdiklerini söyleyen Yanılmaz, “Belediye olarak hiçbir Suriyeliye çalışma izni vermedik, vermeyeceğiz. Gitmesi gerekenler de gidecek. Kimsenin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Önceki gün Elazığ Sanayi mahallesinde bir grupla Suriyeliler arasında gerginlik yaşanmıştı. Dün ve önceki gece yaşanan saldırılarda Suriyelilere ait iş yerleri taşlanmış, mülteciler mahalleden çıkarılmak istenmişti.

Elazığ'da Suriyeli gerginliği: Belediye Başkanı gitmeleri için 3 gün verdi

Elazığ merkez Sanayi mahallesinde ikamet eden Suriyeliler ile aynı mahallede yaşayan Elazığlı vatandaşlar arasında dün akşam henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıkmıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine, mahalle sakinleri ile Suriyeliler arasında kavga yaşanmıştı.


Gittikçe kalabalıklaşan mahalleli caddeyi trafiğe kapatarak, taşkınlık yaptıkları öne sürülen Suriyelilerin kentten ayrılmasını istemişti.

Kavganın büyümesinin ardından Sanayi mahallesi sakinleri, Suriyelerin işlettiği işyerlerine saldırıda bulunmuş; Suriyelilere ait birçok işyerini tahrip eden mahalle sakinleri Suriyelileri darp etmişti.

Çavuşoğlu: 2 milyon Suriyeli daha Türkiye’ye gelebilir


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 20 yıldır ilkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışan bağımsız bir medya kuruluşudur. Amacımız: Gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonumuz: Okurlarımızda sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerlerimiz: Dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın çevrimiçi yayınlarından biri olarak, iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul eder. Bu doğrultuda Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İndigo Dergisi ayrıca İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildirgeyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya toplumsal köken, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, ideolojik veya politik hiçbir oluşumun parçası değildir.