Black Friday için 9 tavsiye: İndirimlerden en fazla nasıl faydalanılır?

Amerika’da Black Friday, ülkemizde ise Efsane Cuma, Şahane Cuma, Muhteşem Cuma, Kara Cuma gibi isimlerle gerçekleştirilen bu büyük indirim günü için 9 tavsiye: İndirimlerden en fazla nasıl faydalanılır?

Black Friday için 9 tavsiye

İndirimi kim sevmez? Black Friday (Efsane Cuma) yaklaşırken dünyanın dört bir yanında mağazalar müşterileri çekmek için fiyat indirme yarışına giriyor.

Ama bu indirim dönemi göz korkutucu da olabilir veya alnınızın teriyle kazandığınız maaşınızı ihtiyacınız olmayan ve hatta istemediğiniz ürünlere harcamanıza yol açabilir.


Çok sayıda kişinin mağazaları dolduracağı bu dönemde kaosa bulaşmadan ihtiyacınız olan her şeyi daha ucuza almanızın yolu nedir? Alışveriş uzmanları size yardımcı olmak için burada:

1. Araştırın

İnternete girin ve ihtiyacınız olan ürünlerin fiyatlarını öğrenin. En iyi fiyatların bulunduğu mağazalara gidin ve böylece kalabalıklar arasında boşa vakit kaybetmeyin. Böylece dikkatiniz de daha az dağılacaktır.

2. İade politikasını araştırın

Aldığınız ürünlerin iade imkanı mağazaya ve ürüne göre değişiklik gösterir, bu yüzden ürünü satın almadan önce bunu öğrenin. Mağazadan aldığınız her ürünü iade edemiyor olabilirsiniz. Fakat belli bir iade politikası varsa, mağaza buna uymak zorundadır.

3. Bir hevesle alışveriş yapmayın

İnsanlar indirim döneminde ucuzlayan tüm ürünleri alma eğilimi hisseder. Fakat o durumda gerçekten bir tasarruf yapıp yapmadığınızı veya ürünü gerçekten beğenip beğenmediğinizi sakin kafayla düşünmek gerekir.

Kendinize sorun: Bu ürünü hemen kullanmaya başlayacak mıyım? Yoksa bir dolabın köşesinde bir daha gün yüzü göreceği günü mü bekleyecek?


Aldığınız bir kıyafetse deneyin, sonrasında da bir çay için. Çayınız bittiğinde hala ihtiyacınız varsa o zaman alın.

4. Rahat kıyafetler giyinin

Deneme kabinlerine her giriş ve çıkışınızda ayakkabılarınızı bağlamak kadar kötü bir şey yoktur.

5. En büyük indirimlerin bir kısmı pahalı, özel tasarım ürünlerde olacaktır

Bu tip ürünler genelde diğer ürünler kadar sık indirime girmez. Bu yüzden, eğer lüks bir çanta veya özel tasarım bir ayakkabı almak istiyorsanız bu dönem sizin için iyi bir dönem olabilir.

6. Yanınıza bir şişe su alın

Dışarda hava soğuksa mağazaların içinde ısıtma sistemleri daha fazla çalışacaktır. Işıklardan kaynaklanan ısıyı da düşününce su kaybedeceksiniz. Yanınıza suyun yanı sıra atıştırmalık yiyecekler almak iyi bir fikir olabilir.

7. Kalabalıkların önüne geçmek için erken saatlerde gidin

Alarmınızı kurun. Mağazaların açılış saatini kontrol etmeyi unutmayın. Bazı mağazalar indirim dönemlerinde açılış saatlerinde değişikliğe gidebiliyor.

8. Tadını çıkarın

Ödevinizi yapar ve bütçenizi aşmazsanız Black Friday indirimleri sizin için kabusa dönmez.

9. Hazırladığımız yazıya göz atmayı unutmayın


İndigo Dergisi’nin derlediği Türkiye’de indirime giren tüm markaların ve indirimlerin yazılı olduğu Black Friday (Efsane Cuma) indirimleri: Tüm markalar ve indirim oranları başlıklı yazıyı tıklamayı ve okumayı sakın unutmayın! Keyifli alışverişler…


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.