Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri

Bilimsel araştırmalar mutluluk ile hareket arasındaki ilişkiyi her geçen gün daha da doğruluyor. Araştırmacılar mutsuz ve stres yüklü insanların birkaç basit hareketle bile bakış açılarını değiştirebileceğini öne sürüyor. Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri…

Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri
Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri

Samantha Clayton, “Mutluluk seviyenizi arttırmak istiyorsanız hareket edin, hiç olmazsa 2 dakikalık tempolu yürüyüş yapın” diyor. İşte Clayton’ın önerileri…

Günümüz dünyasının insanı yoğun iş takvimini dengeye oturtmak için baş döndürücü bir tempoya ayak uydurmaya çalışıyor. Bu koşturmaca içinde olmak kişiyi bazen tükenme noktasına getirebiliyor. Bu durumda sağlıklı kalabilmek için biraz mola verip ruh halini iyileştirmek ve enerji seviyesini düzenlemek gerekiyor. Herbalife Başkan Yardımcısı Samantha Clayton, bilimsel olarak kanıtlanmış, kolayca uygulanabilecek ve stresi azaltarak yaşam kalitesini yükseltecek 8 basit “hayatta kalma yöntemi”ni anlatıyor.


1- Karnınızdan nefes alın

İşe nefes alma şeklinizi değiştirerek başlayın. Bilinçli nefes alma tekniklerini kullanarak burnunuzdan aldığınız nefesin karnınızda genişlemesini hissedin ve sonra ağzınızdan nefes verin. İşyerinde veya yoğun programınızın ortasında bilinçli nefes alma tekniğini 5-10 kez tekrarlamak, zihninizi yatıştıracak son derece etkili bir moladır.

Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri

2- Vücudunuzu esnetin

Kahve molası yerine esneme molası vermeye ne dersiniz? İş yerinizde otururken ve telefonla konuşurken basit boyun hareketleri ve kol esnetme egzersizleri yapabilirsiniz. Gün içerisinde basit hareketler zihninizi tazeler ve kas gerginliğini azaltır.

3- Nerede olursanız olun, mutlaka düzenli olun

Ruh halinizi desteklemek için önce stres seviyenizi azaltmanız gerekir. Eşyalarınızı kaybetmek veya nereye koyduğunuzu hatırlayamamak strese yol açar. Evde, işte veya arabada, kısacası her yerde düzenli olmaya biraz zaman ayırın. Günde sadece birkaç dakikanızı ayırarak etrafınızı düzenlemek kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.

4- Koordinasyon egzersizleri yapın

Üst bedeni ve alt bedeni aynı anda çalıştırmak sizi zinde hale getirir. Omuz geliştirme egzersizlerini bacak egzersizleriyle birleştirdiğinizde egzersiz rutininizi hızlandırabilir ve beyninizi harekete geçirebilirsiniz. Bir sonraki seferde koordinasyonunuzu güçlendirecek birkaç basit hareket daha üretebilirsiniz.

5- Daha sık gülümseyin

Mutluluk seviyenizi artıracak 8 basit öneri

Gülümsediğinizde vücudunuz endorfin salgılar. Daha da önemlisi sahte bir gülümseme bile aynı etkiyi yaratır! Her gün bilinçli olarak insanlara gülümseyin. Ruh halinizin bir anda düzeldiğini ve yüz kaslarınızın çalıştığını hissedeceksiniz. Üstelik insanlar da size gülümseyeceği için onların ruh halinin düzelmesine de katkıda bulunmuş olursunuz.

6- Tempolu yürüyüş yapın

Mutluluk seviyenizi artıracak kolay uygulanabilen 8 egzersiz

İki dakikalık bir yürüyüşün sağlığınıza ya da ruh halinize bir etkisinin olmayacağını düşünebilirsiniz. Oysa tempolu bir yürüyüş birkaç dakikalığına bile yapılsa kalp-damar sağlığınıza iyi gelebilir. Sadece birkaç dakikanız varsa, hızlı ve tempolu bir yürüyüşü tercih edin. Farklı bir yöntem deneyerek (ve eğer mümkünse dışarıda yürüyerek), stres seviyenizi azaltabilirsiniz. Gün içinde en az 30 dakika yürümek ideal egzersiziniz olabilir.

7- Cildinize zaman ayırın

Kaliteli cilt bakım ürünleri, dış görünüşünüzü ve dolayısıyla da ruh halinizi olumlu etkiler. Evde peeling yaptığınız yüzünüze kaliteli bir nemlendirici kremle masaj yapmak yalnızca iki dakikanızı alacaktır. Dış görünüşünüze özen göstermek için ekstra zaman ayırmak özgüveninizi arttırır ve doğru ürünlerle yüz masajı yapmak bunun için en kolay yöntemlerinden biridir.


8- Hızlı bir “egzersiz kokteyli” deneyin

Hepimizin bildiği egzersizleri art arda kısa sürelerle yaparak bir kokteyle dönüştürün: Dört basit egzersizin her birini yalnızca 30 saniye yapmanız zindeliğiniz için yeterli olacaktır. Egzersiz süresi her ne olursa olsun, vücudunuz endorfin salgılayarak enerji seviyenizin artmasını sağlayacaktır. İşte basit bir egzersiz kokteyli:

Jumping jack (30 saniye)

jumping jack nasıl yapılır egzersiz

Başlarken: Omuzdan ayak tabanına kadar dik duruş

  • Eller avuç içleri dönük vücut yanında ayaklar bitişik.
  • Nefes vererek bacaklar yanı açılır ve aynı anda kollar yukarıda birleşir.
  • Nefes alarak tekrar başlangıç pozisyonuna dönülür

Not: Kollarla bacakları uyumlu bir şekilde hareket ettirmeliyiz.

Squat (30 saniye)

doğru squat nasıl yapılır

Vücudunuz dik ve ayaklarınız omuz genişliği kadar açık olsun.

Bu konumda nefes alın ve vücut öne eğilmeden, bacaklarınız ile yer arasında 90 derecelik bir açı oluşturuna kadar çömelin.

Nefes verin ve dik dik konumuza dönün.

Egzersiz sırasında omurganın zarar görmemesi için vücut dikliğini korumaya dikkat edilmesi, bacak ve kalça kaslarının da egzersiz devam ederken gevşetilmeden çalışılması gerek.

Push-up (şınav) (30 saniye)

push up nasıl yapılır şınav nasıl çekilir

Yüzüstü yere yatın. Ayaklarınızı uzatarak parmak uçlarınızı yere sabitleyin ve ellerinizi de göğüsün hemen yanında yere sabitleyin. Tüm vücudunuzu yerden kaldırın. Vücudunuz topuktan başa kadar gergin ve tek bir çizgi üzerinde olmalı. Beliniz de kesinlikle hiper lordoz(içe doğru çukur gibi düşünebilirsiniz) olmamalı.


Dirsekler 90 derecelik bir açıya ulaşıncaya kadar gövdeyi yere indirin. Daha fazla direnç için dirseklerinizi vücudunuza yakın tutun. Başını aşağıya doğru bırakma ve yere bakmaya özen göster. Vücudunuzu düz çizgi üzerin de tutun, kalçanızı düşürmeyin ve poponuzun havada asılı kalmasına izin vermeyin. Vücudunuzu mümkün olduğunca düz tutmak önemlidir. Kendini indirirken nefes almayı unutma.

Mekik (30 saniye)

sit ups mekik nasıl çekilir

  • Tamamen düz ve minderli bir yüzeye sırt üstü uzanın.
  • Dizlerinizi bükün ve ayak tabanlarınız düz olarak yere değsin.
  • Ayak aralığınız omuz genişliğinde olsun.
  • Ellerinizi yere paralel yerleştirebilir, karın üstünde toplayabilir veya başınızın arkasında tutabilirsiniz.
  • Başınızı yavaş yavaş dizlerinize yaklaştırın
  • Hareketi yaparken karın kaslarınızın çalıştığını hissedin
  • Yerle sırtınızın arasında 40-50 derecelik bir açı olmalı
  • Bu pozisyonda 5-6 saniye bekledikten sonra yavaşça tekrar yere uzanın
  • Yukarı çıkarken nefes verin, yatar pozisyona geçerken nefes alın
  • Eğer bel ağrısı çekiyorsanız yarım mekik deneyebilirsiniz.

Kas estetiği ile fit, atletik, kaslı ve sağlıklı bir vücut


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.