Türkiye’nin Fark Yaratan 10 Kadını (2018)

İş dünyasının, alanındaki en başarılı kadınlarını onurlandırmak üzere MediaCat tarafından bu yıl 6. kez düzenlenen “Fark Yaratan Kadınlar” açıklandı. 8 farklı kategoride seçilen 10 başarılı kadına ödülleri, Brand Week Istanbul kapsamında Zorlu PSM’de gerçekleşecek ödül töreninde takdim edilecek.

Türkiye Fark Yaratan 10 Kadını (2018) kadınlar

Fark Yaratan Kadınlar; marka, pazarlama, reklam ve medya dünyası başta olmak üzere iş hayatındaki başarıları ile adından söz ettiren kadınları onurlandırmak için gerçekleştirilen bir seremoni.

Onların başarı hikayelerini ve iş hayatındaki zorluklara karşı güçlü duruşlarını gözler önüne sererek, tüm kadınlar için ilham kaynağı olmalarını sağlamak adına her yıl Brand Week Istanbul kapsamında yapılan önemli bir organizasyon. İş dünyasında fark yaratarak, tüm kadınlara ilham ve cesaret sağlayan 2018’in “Fark Yaratan Kadınlar”ı şöyle açıklandı.


Türkiye’nin Fark Yaratan 10 Kadını (2018)

Yaşam Boyu Onur Ödülü:

Canan Özsoy / GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür

Yaşam Boyu Onur Ödülü: Canan Özsoy / GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür

Global Lider:

Serpil Timuray / Vodafone Avrupa Bölgesi CEO’su

Global Lider: Serpil Timuray / Vodafone Avrupa Bölgesi CEO'su

Sınırları Aşan Lider:

Nihal Temur / Unilever Türkiye, Rusya, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Asya ve Kafkasya Tedarik Zincirinden Sorumlu Bölge Başkanı & Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi

Nihal Temur / Unilever Türkiye

Marka Lideri:

Pınar Mavituna / Shell Global Yakıtlar ve Fiyatlandırma Genel Müdürü

Pınar Mavituna / Shell Global Yakıtlar ve Fiyatlandırma Genel Müdürü

Pazarlama Lideri:

Çağanur Atay Uçtu / MediaMarkt Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü

Çağanur Atay Uçtu / MediaMarkt Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü 

Pazarlama Lideri:

Pınar Öney Bilsel / Nestlé Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü


Pınar Öney Bilsel / Nestlé Türkiye İçecekler Grubu Genel Müdürü

Pazarlama Lideri:

İpek Ersavaş / P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü

İpek Ersavaş / P&G Türkiye ve Kafkasya Pazarlama Direktörü

Teknoloji Lideri:

Başak Taşpınar Değim / Armut.com Kurucu Ortak

Başak Taşpınar Değim / Armut.com Kurucu Ortak

Tasarım Lideri:

Gaye Çevikel / GAİA & GİNO Kurucu & CCO, Nude Glass Kreatif Direktörü 

Gaye Çevikel / GAİA & GİNO Kurucu & CCO, Nude Glass Kreatif Direktörü 

Sosyal Sorumluluk Lideri:

İpek Ilıcak Kayaalp / Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı

İpek Ilıcak Kayaalp / Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Ödül Töreni 7 Kasım’da BWI’da

2018’in “Fark Yaratan Kadınlar”ı, 7 Kasım Çarşamba günü Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan ödül töreninde bir araya gelecekler.

Fark Yaratan 10 kadın nasıl seçildi?

Fark Yaratan Kadınlar; MediaCat’in belirlediği kriterlere uygun olarak yıl boyunca takip edilen isimlerden ve web sitesi üzerinden bireysel  başvuru yapan ya da önerilen adaylar arasından, MediaCat editöryel ekibinin titiz inceleme ve değerlendirmeleri sonucunda seçiliyor.

Bu kriterler ise şöyle; yeni ve heyecan yaratan bir marka/kategori yaratarak iş dünyasına zenginlik katmak, attığı adım ve aldığı kararlarla global seviyede liderlik özellikleri sergilemek, uluslararası platformlarda ses getirmek, yaratıcılığı ve yarattığı değerlerle medya dünyasına, reklam ve pazarlama endüstrisine yeni kaynaklar sağlamak, üstlendiği başarılı ve istikrarlı sosyal sorumluluk projeleriyle topluma örnek olmak, ülke genelinde ya da firma/marka özelinde bir krizi başarıyla yönetmek ve/veya yaratıcı çözümlerle aşmak, toplumda fark yaratmak, topluma cesaret aşılamak, demografik olarak erkek egemen bir sektörde sivrilmiş olmak.

2017’nin Fark Yaratan Kadınları kimlerdi?


Geçen yılın “Fark Yaratan Kadınlar” ödüllerini alan isimler; Tasarım Liderliği alanında Defne Koz, Marka  Liderliği alanında Ebru Özdemir, Pazarlama Liderliği alanında Ebru Özgüç, Marka Yönetimi Liderliği alanında Nazan Somer, Global Liderlikte Oya Canbaş, Dijital Liderlikte Didem Dinçer, Teknoloji Liderliği alanında Magdalena Yeşil ve Medya Liderliği alanında Aslı Şafak olmuştu.

Türk beyin göçü ve beyin erozyonu artıyor!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.