Bir Yıldız Doğuyor: Lady Gaga ve Bradley Cooper

Lady Gaga ile Bradley Cooper’ı bir araya getiren A Star is Born / Bir Yıldız Doğuyor yılın en iyi filmlerinden biri olmakla beraber Oscar yarışının birçok kategorisi için de adı geçen bir yapım.

Bir Yıldız Doğuyor: Lady Gaga ve Bradley Cooper
Bir Yıldız Doğuyor: Lady Gaga ve Bradley Cooper

Ünlü bir Country şarkıcısı olan Jackson Maine, bir barda performans sergileyen Ally’yle tanışır. Kısa sürede birbirlerinden etkilenirler. Jackson, besteciliğine ve sesine güvendiği Ally’yi sürpriz şekilde sahneye çıkararak ona şöhretin kapılarını açar. Ally’nin yıldızı her geçen gün parlarken Jackson ise alkol problemiyle dibe doğru sürüklenmektedir.

Bir Yıldız Doğuyor özgün bir yapım değil. 1937 yapımı aynı adlı yapımın 1954 ve 1976 yıllarındaki uyarlamalarının ardından 4. kez sinemaya uyarlanışı.


Ancak Bradley Cooper’ın kariyerinde ilk kez yönetmen koltuğuna oturup, Eric Roth ve Will Fetters’la senaryosunu yazdığı 2018 yapımı uyarlama filmin, temel hikaye dışında diğer uyarlamalardan belirgin farklılıklar içerdiğinin altını çizmek gerek.

Bradley Cooper, yönetmenlik ve senaristlik yanında Lady Gaga’yla birlikte filmin baş rolünü de üstleniyor. Asıl sürprizi ise kendi yazdığı şarkıları seslendirirken yapıyor.

Lady Gaga’nın filmin ana karakteri için biçilmiş kaftan olduğu, En İyi Kadın Oyuncu dalında Oscar adaylığı söylentileriyle tescillenmiş durumda. Ödülü alıp alamayacağını konuşmak için erken olsa da, adayların arasında yer alacağı kesin gibi gözüküyor.

Lady Gaga’nın daha şimdiden Oscar’ın kuvvetli favorisi olduğu, hatta birden fazla şarkısıyla adaylık alacağı konuşulan En İyi Şarkı kategorisinde ise mutlu sona ulaşması olası görünüyor.


Şimdiye kadarki genel beklenti, Bradley Cooper ile seslendirmiş olduğu Shallow bestesinin Lady Gaga’ya ilk Oscar’ını getireceği yönünde.

Filmin dikkat çekici karakterlerinden Bobby’yi canlandıran Sam Elliot’ın da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisi için aday gösterilmesi şaşırtıcı olmaz.

Sadece şarkıları için bile izlemeye değer

Sadece etkileyici şarkıları için bile izlenebilecek olan Bir Yıldız Doğuyor, soundtrack albümüyle son yılların en iyileri arasında yer alıyor. Shallow dışında, Black Eyes, I’ll Never Love Again, Look What I Found ve Always Remember Us This Way şarkıları da dikkat çekiyor.

Bir Yıldız Doğuyor aynı anda hüzünlü ve keyifli olmayı başarabilen bir yapım. Bir yükseliş ve yok oluş hikayesini, başarılı bir senaryo ve güçlü müzikal altyapıyla sunmayı başaran film için yılın izlenmeye değer yapımlarından biri demek yanlış olmaz.


Aslan Kral (The Lion King) filmi ilk fragmanı yayınlandı


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.