İlginç araştırma: Tüketicinin tercihi evde yılbaşı eğlencesi

Araştırma sonuçlarına göre; tüketici tercihini evde yılbaşı eğlencesi yaparak geçirmek istiyor. Yılbaşında yakınlarına hediye alanların oranı yüzde 83. Hediye tercihlerinin ilk sırasında kozmetik ürünleri bulunuyor.

İlginç araştırma: Tüketicinin tercihi evde yılbaşı eğlencesi
İlginç araştırma: Tüketicinin tercihi evde yılbaşı eğlencesi

10 milyonun üzerindeki Money Club üyesinin yılbaşı dönemindeki harcamalarını analiz eden Migros, ek olarak yaptığı anket çalışmasıyla müşterilerinin yılbaşı alışveriş tercihlerini tespit etti.

Migros Ticaret A.Ş. Büyük Mağazacılık İş Birimi Direktörü Cüneyt Taşpek; “Yaptığımız araştırma sonuçlarına göre tüketicilerimizin yüzde 71’i yeni yılı kendi evinde karşılamayı tercih ederken yüzde 23’ü de yakınlarının evinde geçirmeyi planlıyor. Yeni yıla aileleriyle girmek isteyenlerin oranı yüzde 78, arkadaşlarıyla bir arada olacakların oranı yüzde 12, eşiyle baş başa olmayı planlayın oranı ise yüzde 8’e denk geliyor.” dedi.


Yılbaşı hediyelerinde başı kozmetik ürünleri çekiyor

Araştırmanın yüzde 61’ine erkek tüketicilerin yanıt verdiğini belirten Cüneyt Taşpek, “Yılbaşı için yakınlarına hediye alanların oranı yüzde 83’ü buluyor. Hediye tercihlerinin ilk sırasında yüzde 58’lik oranıyla kozmetik ürünleri gelirken, bunu yüzde 52 ile oyuncaklar ve aile oyunları takip ediyor.

En çok tercih edilen diğer hediyeler ise züccaciye ve ev eşyaları, elektrikli ve elektronik ev aletleri, ev tekstili, Milli Piyango Bileti ve yılbaşı sepeti. Biz de yılbaşı döneminde herkesin istediği hediyelere kolayca ulaşabilmesi için özel imkanlar sunuyoruz” dedi.


Yılbaşı alışverişlerinin vazgeçilmezi atıştırmalıklar

Yılbaşı için her zamankinden farklı bir alışveriş listesi oluşturanların oranı yüzde 69’u bulurken bisküvi, cips, çerez gibi atıştırmalıklar, meyve-sebze ve alkolsüz içecekler listenin ilk 3 sırasında yer alıyor. Yılbaşı sofralarının yemek tercihlerinde başı zeytinyağlılar çekerken, ikinci sırada etli yemekler ve üçüncü sırada mezeler bulunuyor.

Yılbaşının klasik menüsü hindi alışverişi yapanların ise son 7 ayda hindi satın almadığı ve sadece yılbaşı gecesi için hindi tercih ettiği görülüyor. Hindi tercih edenlere yaş grubu olarak bakıldığında 49 yaş altı müşterilerin çoğunluğu oluşturduğu ortaya çıkıyor.

Tatlıları da yılbaşı sofralarından eksik etmeyen müşteriler, daha çok geleneksel tatlılar olan baklava, revani ve şekerpare gibi şerbetli tatlıları tercih ediyor. Meyvelerde ise tercihler ağırlık olarak nar ve elma gibi sert meyvelere kayıyor.

Yılbaşı geceleri aile oyunlarıyla şenleniyor


Yeni yılı evde karşılamayı planlayanların en büyük eğlencesini aile oyunları oluşturuyor. Yılbaşında aile oyunlarını yüzde 54 oranıyla 35-49 yaş aralığındaki müşteriler tercih ediyor; oyun sevenlerin yüzde 53’ü ise erkeklerden oluşuyor.

Astroloji 2019 yıllık burç yorumları: İş, para ve kariyer


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.