12 yaşındaki çocuğa tecavüz eden imam serbest bırakıldı

12 yaşındayken gittiği Kuran kursunda imamın tecavüzüne uğrayan E.S., birçok kez intihar etmeyi denedi. Savcı imamın cezalandırılmasını istedi, mahkeme reddetti. Sanığın tutuksuz yargılanmasından dolayı aile sarsıldı.

12 yaşındaki çocuğa tecavüz eden imam serbest bırakıldı
12 yaşındaki çocuğa tecavüz eden imam serbest bırakıldı

“Sapık her zaman sapıktır”

“Yaşıtlarım şu anda okulunda sınava girerken, ben adliye salonlarında adalet arıyorum. Eğer adaletin tecelli etmesi için benim ölmem gerekiyorsa, bana biri açıkça söylesin. Adaletin tecelli etmesi için canımı bile vermeye hazırım. Korkudan evden çıkamıyorum. Aramızda bir sapık dolaşmaktadır. Ailemden birisi ya da diğer çocuklar için sapık her zaman sapıktır. Hiçbir çocuk, hiçbir canlı bunu hak etmiyor.”

Bu sözler, 4 yıl önce 12 yaşındayken gittiği kuran kursunda imam M.D.’nin tecavüzüne uğrayan E.S.’ye ait. Mahkeme salonunda hala adalet arayan E.S.’nin tecavüze uğradığı, yatılı olarak okuduğu okuldaki rehber öğretmenin dikkatiyle yargıya taşındı.


“Mağdurenin depoya girmesiyle birlikte”

Cami imamı M.D.’nin tutuksuz sanık olarak yargılandığı duruşma Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada mütalaasını sunan savcı yaşananları şöyle anlattı:

“Mağdurenin 2015 yılında babasının kasap dükkanının bulunması nedeniyle yaz aylarında Pozantı ilçesi Akçatekir Mahallesinde ikamet ettiği, bu esnada kasap dükkanına yakın olan camideki Kuran Kursuna devam ettiği bir günde camide temizliğe kaldığı sırada sanığın caminin alt tarafında bulunan ışıklandırması olmayan depoya süpürgenin toz torbasını getirmek üzere mağdureyi gönderdiği, mağdurenin depoya girmesiyle birlikte karanlık olan depoda elektrik düğmesini ararken sanığın içeriye girdiği, cep telefonunun kamerasını açtığı, mağdurenin bu esnada sanığı tam olarak teşhis ettiği, sanığın kapıyı kapatarak mağdureye yaklaşarak çok güzelsin dediği ve boynundan öptüğü, sakallarının boynuna battığı, ardından üst kıyafetlerini çıkarttığını, alt kıyafetlerini ise çıkartmadığı, elini pantolonunun ve külotunun içerisine sokarak parmağını vajinasına soktuğu…”

Savcı, 12 yaşındaki çocuğa tecavüz eden imamın cezalandırılmasını istedi

Savcı mütalaasında yaşanın olayı detaylarıyla anlatıyor. E.S.’nin olaydan sonra otoban kenarına bırakıldığını belirten Savcı şunları kaydetti:

“Mağdurenin daha sonraları okuduğu yatılı okulda uyku ve uyum problemlerinin ortaya çıktığı, halisünasyonlar gördüğü, rehber öğretmenin mağdurenin durumunu farketmesi üzerine durumu yetkililere bildirmesiyle soruşturmanın başladığı, Adli Tıp Kurumunca mağdureye ilişkin alınan vajinal raporda, mağdurenin anlatımına uygun kısmi eski yırtığın bulunduğunun belirtildiği olayda, mağdurenin aşamalardaki tutarlı ve ayrıntılı beyanları, mahkemece yapılan keşif sırasında mağdurenin anlatımına uygun sonradan ışıklandırılmış bir deponun varlığı, deponun içinde temizlik malzemelerinin bulunduğu tanıkların da bu şekilde beyanda bulunduğunu.”

Savcı, imam M.D.’nin “çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve kişi hürriyetinden yoksun bırakma”  suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

“Kişi 30 yıllık bir aile dostu ve cami imamıdır. İmama güvenmiş”

Ailenin avukatı Hakkın Meniz ise durumu şu sözlerle özetliyor:

“Tutuklulukla ilgili olarak, çocuk 11 yaşında Fen Lisesini kazanan bir kişidir, ailenin ekonomik ve sosyal durumu çok iyi olan bir ailedir. Kişi 30 yıllık bir aile dostu ve cami imamıdır. İmama güvenmiş ve çocuklarını teslim etmiştir. Olay rehber öğretmenin gözleri ile ortaya çıkmaktadır.


…Sanığın tutuksuz yargılanmasından dolayı aile sarsılmıştır. Tüm delillere bakıldığında sanığın tutuklanmasını talep ediyoruz.”

“3 defa intihara kalkıştı”

Anne A.S. ise mahkemede, “3 defa intihara kalkıştı. Sabaha kadar başında beklemekteyim. Geceleri çığlıklarla uyanmaktadır. Yapma diye bağırmaktadır. Yapma git, diye bağırmaktadır. Adalet istiyorum ve ceza almasını istiyorum”diye anlatıyor yaşadıklarını.

Mahkeme imamın tutuklanma talebini reddetti

Aile ve davaya katılan tüm avukatlar, cami imamı M.D.’nin tutuklanmasını talep ediyor. Ancak mahkeme tutuklama taleplerini reddediyor. Duruşmayı da 29 Mart’a erteliyor.

Duruşmanın ardından sinirlerine hakim olamayan anne A.S. adliye koridorlarında sinirlerine hakim olamadı ve tepkisini yüksek sesle dile getirdi.

“Mahkeme bir yaptırım uygulamaktansa, kızımıza bağırıp ‘yerine otur, sus, konuşma’ gibi cümleler kurdu”

Duruşmayı takip eden CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da duruşma sonrası yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Kadınlarımız ‘adalet adalet adalet’ diye haykırıyordu. Daha önemlisi bir anne ‘adalet yok’ diye bağırıyordu. 4 yıl önce (12 yaşında) tecavüze uğrayan bir kızımızın dramı Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekteydi. Herkes adalet istiyordu, sanığın tutuklanmasını istiyordu. Savcı da sanığın tutuklanmasını istiyordu. Ama mahkeme bir yaptırım uygulamaktansa, kızımıza bağırıp ‘yerine otur, sus, konuşma’ gibi cümleler kurabildi.”

“Neden korunuyor, kim koruyor?”

CHP’li Başarır, olayı araştırdıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dosyaya baktığımız zaman, adli tıp raporlarına baktığımız zaman, olay yeri inceleme raporlarına baktığımız zaman, tanıkları dinlediğimiz zaman gerçekten ciddi bir suç şüphesi var. Ama bu şahıs o gün kuran kursunda görevli şahıs korunmakta.


Neden korunuyor, kim koruyor, kimler koruyor. Eee malum, Çukurova AKP İlçe Başkanı avukatlığını yapıyor. Kızımız geliyor adalet istiyor, anne adalet istiyor. Şüpheli şahıs mahkemeye bile gelmiyor.” (Kaynak: Odatv.com)

Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, 12 yaşındaki çocuğa tecevüz eden imamın serbest bırakılmasıyla ilgili şu paylaşımlarla konuyu gündeme getirdi:

Albay Önder İrevül: Herkes haddini hududunu bilecek!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.