Erdoğan: Biz geldiğimizde İstanbul’da su var mıydı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğumda İstanbul’un hali neydi? İstanbul’da su var mıydı?

Erdoğan: Biz geldiğimizde İstanbul da su var mıydı?
Erdoğan: Biz geldiğimizde İstanbul’da su var mıydı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dördüncü çeyrekte yüzde 3 küçülme ve 2018 yılında yüzde 2,6 olarak gerçekleşen büyüme rakamlarına ilişkin olarak; “Devamlılığı, bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Tabii bir sebeple yılın 4. çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Küçükçekmece’deki konuşmasından öne çıkanlar:


“İstanbul’da su var mıydı?”

— 1994 yılında bu şehri yönetme sorumluluğunu bu kardeşinize verdiniz. Biz İstanbul’a büyükşehir belediye başkanı olduğumda İstanbul’un hali neydi? İstanbul’da çöp dağları var mıydı, İstanbul’da su var mıydı, İstanbul’da hava kirliliği var mıydı?

— İstanbul için yaptıklarımızın en yakın şahidi sizsiniz. Tabi şöyle yaşı 35-40’ın üzerinde olanlar bizim 94 yılında nasıl bir İstanbul devraldığımızı iyi bilir. Çöpe çamura çukura teslim olmuş, kirlilikten havası solunmayan, çarpık yapılaşmanın, altyapısızlığın esiri haline getirilmiş İstanbul’u unutmadınız değil mi? Buradan yolumuza devam edeceğiz; Büyükçekmece, Beylikdüzü oralara ulaşacağız. Akşam Sivaslılar gecemiz var ve bu günümüzü bereketli hale getirelim istiyoruz.

— Geçtiğimiz Ağustos’ta döviz, faiz, enflasyon şer üçgeninde bir saldırıya maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Bu sebeple yılın dördüncü çeyreğinde ne yazık ki bir eksi büyüme oldu ama ortalama 2,6.

— Türkiye’ye ne siyasette ne ekonomide ne de savunmada diz çöktüremiyorlar. Ezanımıza da ekonomimize de saldırsalar bu millete diz çöktüremeyecekler. Biz bu şehir için 40 yıldır gece gündüz çalıştık. İnşallah bu şehirde doğmak da, yaşamak da, ölmek de mutluluk sebebidir.

“Avcılar CHP’li belediyeler elinde çok zaman kaybetti”

— Avcılar maalesef CHP’li belediyeler elinde çok zaman kaybetti. Ankara’da Cumhurbaşkanınız olarak ben var mıyım? 4,5 yıl iş başında mıyım? İnşallah Avcılar’da da birlikte olacağız. Avcılar büyükşehirde Binali Yıldırım, ilçemizde İbrahim Ulusoy Beye sahip çıkıyor muyuz? İlçemizin de metro hattı olan Mahmutbey, Esenyurt hattın çalışmaları sürüyor. Ambarlı ileri biyolojik su arıtma tesisi denizimizin temiz kalmasını sağlıyor.”

Halkalı Gebze banliyö hattı

— Londra’dan Pekin’e, Pekin’den Londra’ya bunu gerçekleştirdik. Yani Demir İpekyolu bunu gerçekleştirdik. Bize durmak yakışmaz, biz hep çalıştık, çalışıyoruz, çalışacağız. İstanbul’un Anadolu yakasındaki en ucu ile Avrupa Yakası’ndaki en ucunu banliyö hattıyla birleştirmiş olduk.

— Bu banliyö hattı boğazdan Marmaray ile geçiyor. Şimdi kesintisiz şekilde birleştirmiş olduk. Londra’dan yola çıkan bir tren buradan Asya’ya kadar geçecek, Pekin’e kadar gidecek. Dünyanın iki kıtasını da baştan başa raylı sistemle birbirine bağlamış oluyoruz. Çünkü Türkiye dünya çapında projelere imza atan bir ülkedir.


Yüzde 2,6 eksik büyüme

— Dün 2018 yılı büyüme rakamımız açıklandı. Ve 2018’in büyümesi 2,6 bu noktaya geldi. Devamlı bu istikrarı sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Büyüme bize yakışır. Özellikle 15 Temmuz sonrası üzerimize öyle geldiler ki, tarih bugünleri yazdığında gelecek nesiller yaşadıklarımızı daha iyi anlayacaklar.

Doğrudan ekonomimize yönelik döviz faiz enflasyon üçgeninde bir saldırıya daha maruz kaldık. Bu saldırıyı da aldığımız tedbirlerle kısa sürede boşa çıkardık. Yılın dördüncü çeyreğinde eksik büyüme oldu ama ortalama yüzde 2,6. Merkez Bankası rezervimizi de yeniden 100 milyar doların üzerine çıkardık.

IMF

— Her sıkıntıda ülkemize IMF’yi adres gösterenlerin; CHP’ye sesleniyorum. Ne diyor? “Bunlar şimdi IMF’ye gider” IMF’ye siz gittiniz siz. Biz geldiğimizde kucağımızda bulduk. Bitti o iş, o defteri kapadık. CHP sizin tarihiniz borçlarla dolu, kulluk kölelikle dolu. Bizde böyle bir şey yok. Görüldüğü gibi ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye ne siyasette, ne ekonomide, ne de savunmada diz çöktüremiyorlar.

İHA’ları SİHA’ları biz üretiyor muyuz? Şimdi üçüncü perde geliyor. Daha büyüğünü de biz üreteceğiz inşallah; yakın yakın…

Terör örgütleriyle Cudi’de Gabar’da Kandil’de mücadeleyi böyle verdik. Dün evvelsi gün inlerine girdik. Bunları sonuna kadar kovalıyoruz ve bitireceğiz.

“Kürt kardeşlerimin üzerinden istismar politikası yapıyor”

— Bu adam Kürt falan da değil. Ama Kürt kardeşlerimin üzerinden istismar politikası yapıyor. Ve ne diyor? Kürdistan’da oylar HDP batıda AK Parti’ye ve MHP’ye oy yok… Ben şimdi sizlere soruyorum. Türkiye’de Kürdistan diye bir bölge var mı? Bu adam Kürdistan’ı çok seviyorsa, Irak’ın kuzeyinde Kürdistan var, buyursun oraya gitsin. Bu topraklar bölünemez.

Sınırlarımıza da saldırsalar, bayrağımıza da saldırsalar, ezanımıza da saldırsalar, ekonomimize de saldırsalar bu millete diz çöktüremeyecekler. Onun için 31 Mart beka seçimidir diyoruz. Ne kadar kaldı? 19 gün. Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? 31 Mart akşamı Küçükçekmece’yi özellikle takip edeceğiz.


Büyükşehirde inşallah Binali Yıldırım kardeşim ve Küçükçekmece’de Temel Karadeniz kardeşim… Zaten Ankara’da bu kardeşiniz 4,5 yıl iş başında. Bütünleşeceğiz, birleşeceğiz ve Küçükçemece’yi de İstanbul’u da uçurmaya devam edeceğiz. Gebze banliyösü gelip buralardan geçiyor. Bütün bunlar iş bilenin, kılıç kuşanın anlayışıyla oluyor.

Ekonomik kriz derinleşiyor: Türkiye slumpflasyona girdi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.