Tencere tüm iktidarları sallar: Ekonomik kriz ‘geliyorum’ demişti!

Süleyman Demirel’in ekonomi üzerine çok güzel bir sözü var: “Tencere tüm iktidarları sallar”. Bu söz şu an tam da AKP iktidarı için uygun bir söz…

Tencere tüm iktidarları sallar! Ekonomik kriz geliyorum demişti!
Tencere tüm iktidarları sallar: Ekonomik kriz ‘geliyorum’ demişti!

Tencere tüm iktidarları sallar!

17 yıllık bir iktidar…

Her şey ama her şey ellerinde. 17 yıl boyunca tek başlarına ülkeyi yönettiler. Şimdi mitinglerde çıkıp ‘şunu yapacağız, bunu yapacağız’ diyorlar.


Süleyman Soylu bu ülkenin içişleri bakanı “Bu seçim ders verme seçimi değil” diyor. Peki hangi seçim “ders verme” seçimi olacak? Aslına bakılırsa 7 Haziran 2015 genel seçimleri, halkın iktidara ders verdiği seçimdi. Ancak iktidar buradan ders çıkarmadı ya da çıkaramadı.

Bu ekonomik kriz ‘geliyorum’ demişti.

Geçmiş yazılarımda çokça bahsettim… Son üç yıldır birçok yazımda küresel ekonomi güçlerinin (Moody’s, Stand poor’s, Fitch) Türkiye üzerine yaptıkları yorumlardan bahsettim. Türkiye ekonomisinin çöküşü son birkaç yıldır devam eden bir süreç. Yani son zamanlarda olan bir durum değil. Yani bu ekonomik kriz ‘geliyorum’ demişti.

Dünün ekonomi bakanı bugünün İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci 24 Haziran seçimlerinden önce “Ekonomi uçuyor” diye bir ifadede bulundu. Aslında ekonomi uçmuyor, çöküyordu. İyi gittiği bu ülke insanına yutturulmaya çalışılıyordu. Bu sözleri söyleyen Zeybekçi, bugün İzmir adayı yapılıyor. Kazanabilecek mi? Tabi ki hayır! Ekonominin uçtuğunu söyeleyen bir kişi İzmir’i nasıl yönetebilir? Sadece Zeybekci değil, AKP ülke geneli itibari ile kaybetmeli! Kaybetmeli ki, iktidar yetkilileri üzerilerindeki rehaveti atmalı…


AKP iktidarı tarihte sık görülmeyecek bir ekonomi politikası ile ülke ekonomisini, inşaat ekonomisine dayatarak ekonominin üretimden daha çok tüketim ekonomisine neden olmuştur.

Romanya’dan getirdikleri sığırları, Bulgaristan ithal ettikleri samanla Türkiye’de beslediler. Böylece hayvancılığı öldürdüler. Patatesi kavgalı olduğumuz Suriye’den 6 liraya ithal ederek hem halkımızı hem de Suriye’den gelen Suriyelileri doyurdular. Bunu basına söyleyen kimdi? Dönemin Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci.

Artık tencere kaynamıyor!

Sonuç ne oldu? Türk tarımını bitiren bir iktidarla karşı karşıya kaldık. Soğanı, patatesi 5 liradan, 6 liradan yiyen bir Türkiye ile karşı karşıya kaldık. Yani artık tencere kaynamıyor. Yatağa aç giren insan sayısı ülkemizde gittikçe arttı. Süleyman Demirel‘in güzel bir sözü vardı: “Tencere tüm iktidarları sallar”.


Görünen o ki, AKP iktidarı 31 Mart’ta güçlü bir şekilde sallanacak!

10 farklı şirketten seçim anketi: İllerde son durum ne?


Erdal Kişioğlu
Kişioğlu, zıt düşüncelere sahip kişilerle tartışmayı seven ve her olaya bilimsel olarak yaklaşıp, olaylara septik yaklaşmaktan kaçınmayan biridir. Olayları derinlemesine incelemeyi ve yanlışın ortaya çıkarılıp doğruya nasıl ulaşılacağı konusunda fikir üretilip bunun üzerinden felsefe yapılmasını arzulayan biridir. Etik, ahlaki ve hukuki sınırları aşmadan herkesin, her ortamda eleştirilmesi taraftarıdır. Dogmatik düşüncelerden uzak; sormayı, sorgulamayı kendisine görev edinmiş ve bunun çabası içerisindedir… Her türlü bilgi alışverişine açık; farklı görüşlerin çarpıştıkça büyüyebileceğine ve kolektif düşünsel ürünlerin ikamesinin de olabileceğine inanmakta; halk için, halk yararına olan her şeyin de yanındadır…