Ülkede yaşanan tuhaf gelişmeler

Birbirinden tuhaf gelişmeler yaşanıyor. Çay yakalama etkinlikleri, varlık kuyrukları ve Flash TV’nin kapanması…

Birbirinden tuhaf gelişmeler yaşanıyor. Çay yakalama etkinlikleri, varlık kuyrukları ve Flash TV'nin kapanması...Tuhaf gelişmeler arka arkaya geliyor. Ankara’nın robot heykellerinden, Nuri Sesigüzel’in This Land is Your Land şarkısını seslendirmesine; ve TÜBİTAK tarafından ödüllendirilen ayet okunmuş fasulye projesinden beri görülmemiş tuhaflıkta.

Keyif çayı, kaleciler ve tutucular

Kendisine fırlatılan paketi yakalayabilirse keyif çayı içebilecek olanlar, reflekslerini geliştirip daha iyi yakalayıcı olmaya çalışıyor. Aslında bu etkinliğin göz ardı edilen bir diğer önemli faydası daha var; Türk sporuna hizmet.


Olur mu canım öyle saçma şey dediğinizi duyar gibiyim. Sizi temin ederim olur. Zira bu etkinliği katılan kişiler arasından iyi kaleciler ve beyzbol tutucuları yetişebilir. Etkinlik ardından keyif çayı içmek de cabası.

Ah bu hain varlıklılar!

Varlıklı insanların ucuz sebze alabilmek için girdiği kuyruklar giderek uzuyor. Anlaşılan zenginler kendilerine yeni yeni fanteziler üretmiş durumda. Olay başka bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde zenginlerin stratejik bir hamle yapıyor olduğunu düşünmek de mümkün.

Zenginler tüm ucuz sebzeleri satın alarak fakirlerin daha az para harcamasını engellemeye çalışıyor olabilir. Çünkü biliyorlar ki bir fakirin harcamaları artarsa zenginler arasına katılması da o kadar zorlaşır. Ah bu hain varlıklılar…


Flash TV’siz bir hayat

Son yılların en üzücü haberi ise şüphesiz ki Flash TV’nin kapatılması oldu. Yani bir yanımız güzel gelişmeler dolayısıyla bahar bahçe olsa da, öteki yanımız yaprak döktü.

Gerçek Kesit ile Türk insanını sıradanlıktan uzaklaştırıp olağanüstülüğe inandıran bir programın bilmem kaç yüzüncü tekrarı artık karşınıza çıkmayacak.

Bir daha Cübbeli Ahmet’ten tek hamlede kertenkele öldürerek 100 sevap, iki hamlede kertenkele öldürerek 50 sevap kazanabileceğinizi öğrenemeyeceksiniz.

Ve insan kendisine soramadan edemiyor. Acaba bayram da olsa, darbe de olsa, deprem de olsa yayın politikasından vazgeçmeyip düğün salonunu andıran stüdyoda oynamaya devam eden insanlar şimdi ne yapıyor? Flash TV’siz bir hayat zor olacak.


Biz de bu tuhaf gelişmeler yaşanırken dünya ise oldukça Japonya’nın uzay aracıyla göktaşı yüzeyine iniş yapması gibi sıkıcı ve sıradan haberlerle yetinmek zorunda kalıyor.

Çocuk adam ekersen Palu Ailesi biçersin


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.