Çırağan’da avukata dayak iddiasında yeni görüntüler

13 Nisan gecesi Çırağan Sarayı önünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdiği için korumalar tarafından alınıp götürülen ve işkenceye uğradığı iddia edilen avukat Sertuğ Sürenoğlu ile ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Sürenoğlu’nun trafik polislerine tepki gösterdikten sonra bir araca yakapaça bindirilerek götürüldüğü görülüyor.

Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının 13 Nisan akşamı Çırağan Sarayında yapılan düğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da gitmesi üzerine, Sarayın önündeki caddenin bir kısmı kapatılmıştı, trafiğin 20 dakika boyunca ilerlememesi üzerine otobüsten inerek yürümeye başlayan Sertuğ Sürenoğlu, karşılaştığı polislere, “Bir düğün için bu yapılır mı?” diye tepki göstermişti.

Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia ederek gözaltına almıştı. Daha sonra yaralı halde kamuoyunun karşısına çıkan Avukat Sürenoğlu; koruma aracına ters kelepçe takılarak ve gözleri bağlanmış şekilde bindirildiğini, Çırağan Sarayı’nın otoparkına götürülerek 2 saat boyunca işkenceye uğradığını iddia etmişti.


Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret ettiği şeklinde tutanak imzalatılan Sürenoğlu, polislere teslim edilmiş bir gece gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsine alınmasına karar verilerek serbest bırakılmıştı.

Sürenoğlu’nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geleceğini dahi bilmiyordum. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği anlaşılmıştı.


Başsavcılık açıklama yapmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da konunun kamuoyuna yansıması üzerine bir açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Çırağan Caddesi üzerinde seyreden Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na ait konvoyun geçişi sırasında haberlere konu şahsın 13 Nisan 2019 tarihli yakalama tutanağı içeriğine göre Cumhurbaşkanının bulunduğu araca doğru koşarak hakaretlerde bulunduğuna dair iddialar ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca gözaltı kararı verilmiş; şüpheli sevk edildiği Sulh Ceza hakimliği tarafından adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. Şüpheli hakkındaki bu soruşturma ile ilgili birlikte şüphelinin kötü muameleye uğradığına ilişkin iddialar da Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturulmaktadır.”

çırağan sarayı cumhurbaşkanlığı korumaları düğün dayağı avukata dayak darp

Yeni görüntüler ortaya çıktı


Dava sürecinin devam ettiği konuyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde Avukat Sertuğ Sürenoğlu’nun “Bir düğün için bu yapılır mı?” diye konvoy geçişinde trafik polislerine tepki gösterdiği, trafik polislerine sivil giyimli kişiler tarafından verilen “Alın bunu…” talimatı üzerine, Sürenoğlu’nun bir polis aracına yakapaça bindirilerek götürüldüğü görülüyor.

Video: Metin Feyzioğlu avukata düğün dayağına isyan etti!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.