Ekrem İmamoğlu Anıtkabir’de Atatürk’ün huzurunda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Ekrem İmamoğlu, ilk ziyaretini Anıtkabir’e yaptı. Kendisini büyük bir kalabalığın karşıladığı İmamoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ şeklinde imzaladı.

Ekrem İmamoğlu Anıtkabir'de Atatürk'ün huzurunda

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) paylaştığı resmi olmayan kesin sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, ilk ziyaretini ulu önder Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e yaptı. İmamoğlu’nu Anıtkabir’de binlerce yoğun sevgi gösterileri ve “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile karşıladı.

Ankara'lılardan İmamoğlu'na sevgi seli
Ankara’lılardan İmamoğlu’na sevgi seli

Eşi ve çocuklarıyla birlikte Atatürk’ün mozolesine çelenk koyan ve dua eden İmamoğlu, Anıtkabir özel defterine de “Ekrem İmamoğlu-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı” diye yazıp imzaladı.


Anıtkabir’deki yoğun kalabalık nedeniyle mozoleye ulaşmakta güçlük çeken İmamoğlu, Anıtkabir özel defterini imzalarken vatandaşlar da tezahüratlar ile sevgi gösterisinde bulundu.

Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesinde saygı duruşunun ardından İsmet İnönü'nün kabrini de ziyaret etti.
Ekrem İmamoğlu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün mozalesinde saygı duruşunun ardından İsmet İnönü’nün kabrini de ziyaret etti.

Ekrem İmamoğlu Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı

Anıtkabir Özel Defterini imzalayan Ekrem İmamoğlu, imzasını ‘İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’ şeklinde attı.

ekrem imamoğlu anıtkabir özel defteri imzaladı

İşte İmamoğlu’nun yazdıkları;

Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk,

Bugün manevi huzurunda, 1919 yılında başlattığınız Kuvâ-yi Milliye ruhunun 100. Yılının içerisinde, aynı ruhla 21. Yüzyılda fikri hür vicdanı hür nesiller olarak; akıl ve bilimle cennet vatanımızın en güzel şehri İstanbul’a tüm tarihi birikimi, maneviyatını koruyarak milli unsurlarınızdan asla taviz vermeden hizmet edeceğime söz veriyorum.

SAYGILARIMLA,

EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR.

EKREM İMAMOĞLU
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
02.04.2019

Ekrem İmamoğlu Anıtkabir’den ayrılırken tezahüratların sürmesi üzerine “Sevgili vatandaşlarım Atatürk’ün manevi huzurundayız, Atamız için dua edelim. Hepinizi CHP Genel Merkezine bekliyorum” dedi ve kalabalık nedeniyle arka kapıdan çıkarıldı.


Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayan İmamoğlu, saygı duruşunun ardından dua etti.

Anket şirketlerinin şaşırtan 31 Mart yerel seçim karnesi


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.