Erken seçim tahmini yaptı; tarih paylaştı!

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı partilerin seçim performanslarını değerlendirdi; 2020 sonunda erken seçim beklediğini söyledi.

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı, TV5’te Ahu Özyurt’tun moderatörüğünü yaptığı Düşünme Vakti programında partilerin seçim performanslarını, stratejilerini ve olası siyasi senaryoları değerlendirdi.

Sarı, ‘Cumhur İttifakı’ bileşenlerinden MHP’nin tek başına seçime girdiği bölgelerde ittifakın diğer bileşeni AK Parti’ye karşı zaferle ayrıldığına dikkat çekti.


Konsensus Başkanı Sarı, AK Parti’nin MHP’nin söylemlerini benimsemesi sonucu AK Parti seçmenlerinin MHP’ye yöneldiğini belirterek “Aslı dururken kimse kopyasına oy vermez” dedi.

Bir seçim bölgesi hariç, AK Parti’yle yarıştığı her yerde MHP’nin kazandığını aktaran Sarı ayrıca AK Parti’nin daha önce yönettiği kimi belediyelerin de dikkat çekici bir biçimde MHP’ye geçtiğine söyledi.

Konsensus araştırma şirketi başkanı murat sarı erken seçim için tarih verdi!

“CHP, İYİ Parti’ye çok taviz verdi”

İYİ Parti’nin seçim sonuçlarını da değerlendiren Konsensus Başkanı, CHP’nin pek çok belediyeyi İYİ Parti’ye bırakmasına rağmen, İYİ Parti’nin beklenen başarıya ulaşamadığının altını çizdi.


Sarı, “O kadar çok taviz verilmesine rağmen İYİ Parti birkaç tane ilçe dışında hiçbir yerde kazanamadı” derken İYİ Parti’nin seçimi kazanmaktan çok kazandırdığını savundu.

Murat Sarı şöyle konuştu:

“İYİ Parti geçen genel seçimlerde yüzde 10’lara yaklaşarak çok önemli bir iş yaptı fakat bunun devamını bu yerel seçimlerde getirdiğini söyleyemeyiz. İYİ Parti bu seçimlerde yüzde 7.4 oranında bir oy aldı. Ancak İYİ Parti’nin 7.4’lük oy oranını değerlendirirken CHP’nin bazı yerlerde seçime girmediği unutulmamalı. Bir takım yerleri CHP kendi oy oranının çok ötesinde İYİ Parti’ye bıraktı ve İYİ Parti hepsini kaybetti!”

Konsensus başkanı ayrıca İYİ Parti’nin politik yelpazade ‘sağda’ bulunduğunu belirterek, daha fazla seçmene ulaşmak için partinin ‘merkez sağ’a kayması gerektiğini söyledi. Sarı İYİ Parti’nin merkez sağda bulunduğu iddialarına yönelik de “Eğer sizin bir vekiliniz HDP’ye yanaşıyorsunuz diye istifa ediyorsa, (İYİ Parti) merkez sağda değildir” diye konuştu.

“2020’nin sonu veya 2021’in başında erken seçim bekliyorum”

Murat Sarı, Türkiye’deki siyasal denklemin sürdürülemeyeceğini savunarak 2020 sonunda erken seçim beklediğini söyledi. AK Parti’nin mecliste çoğunluğunun kalmadığını, MHP vasıtasıyla ‘işlerin sürdüğünü’ söyleyen Sarı, “Dört buçuk sene var diyorlar ama bu şekilde bu gitmez! 2020’nin sonu veya 2021’in başında ben bir seçim bekliyorum” diye konuştu.


Sarı söz konusu süre içinde ekonominin toparlanmasıyla erken seçim talebinin AK Parti kanadından gelmesinin de ihtimal dahilinde olduğunu bildirerek,”Eğer AK Parti bugün iktidarı tek başına ele alacağını bilse seçimi bugün yapar” dedi.

Sancaktepe muamması: Ekrem İmamoğlu’nun 11 bin oyuna ne oldu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.