Sayımda son durum: CHP İstanbul’daki son rakamları paylaştı!

İstanbulda sayımda son durum… CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, İstanbul genelindeki son rakamları paylaştı.

Sayımda son durum:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek:

— İstanbul’da 11 ilçede geçersiz oyların sayımı tamamlandı. 5768 sandık var. Fark 867. Bu tabloya bir dur deyip kazanana mazbatasını vermek Türkiye’nin de yararına olacaktır.


— İstanbul’da Ekrem İmamoğlu 4 milyon 175 bin 475 oy ile kazanmıştır. AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın oyu 4 milyon 151 bin 923’tür.

— 156 ilçede ilçe seçim kurulları haksız, gerekçesiz sayımları iptal ettiler. 12 ilçede sayımlar devam ediyor. Tablonun değişmeyeceğini gün ışığı gibi Türkiye görüyor. Ekrem İmamoğlu kazandı. Mazbatasını verin.

Üsküdar’da Ekrem İmamoğlu’na 875 oy eklendi!

Üsküdar’da geçersiz oyların yeniden sayılması işlemi sona erdi. Tutanaklarda yapılan incelemede Ekrem İmamoğlu’na 433 eksik oy yazıldığı, Binali Yıldırım’a ise 442 fazla oy eklendiği tespit edildi. Yanlışlığın düzeltilmesinin ardından 875 oy Ekrem İmamoğlu hanesine yazıldı.

İstanbul’da seçim sonuçlarına AK Parti tarafından yapılan itirazlar üzerine 16 ilçede geçersiz oylar 3 ilçede de tüm oyların sayılmasına karar verildi. Geçersiz oyların sayının yapıldığı Üsküdar’da yeniden sayılması işlemi sona ererken üç kurula yapılan itirazlar sonrası geçersiz oylarda herhangi bir değişiklik olmadığı öğrenildi.

Sandık sonuçlarını takip eden avukatlardan alınan bilgilere göre, Üsküdar’daki yeniden sayımda AK Parti’ye büyük bir sürpriz çıktı. İkinci kurul tarafından incelenmesi yapılan tutanaklarda Ekrem İmamoğlu’na 433 eksik oy yazıldığı, AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’a ise 442 fazla oy eklendiği tespit edildi.

Durumun sandık görevlileri tarafından derhal tutanak altına alındığı ve toplamda 875 oyun Ekrem İmamoğlu’na geçtiği ifade edildi. Beklemedikleri bir sürprizle karşılaşan AK Parti cephesi İl Seçim Kurulun’a giderek sonuca itiraz etti. Yeniden sayım yapılıp yapılmayacağına İl Seçim Kurulu karar verecek.

Sayımda son durum: CHP İstanbul son rakamları paylaştı!

İstanbul’da ilçelerdeki sayımda son durum ne?

ESENYURT – Esenyurt’ta 15.394 geçersiz oylarda tekrar sayılan 1043 sandıkta AK Parti’ye 267 oy, CHP’ye 169 oy eklendi.

TUZLA – Tuzla’da sayılan 650 sandıkta AK Parti’ye 27, CHP’ye 4 oy eklenmiştir.

ÇATALCA – Çatalca’da son sayıma göre AK Parti’ye 13, CHP’ye 6 oy eklenmiştir.

KARTAL – Kartal’da 35 sandıktaki sayım sonucunda AK Parti’ye 0 (sıfır) oy yazılırken, CHP’ye 10 oy eklenmiştir.

BAĞCILAR – Bağcılar’da 123 sandıkta AK Parti’ye 29 oy yazılırken, CHP’ye 10 oy eklenmiştir.

ADALAR: AK Parti: 5, CHP:0

ŞİLE: AK Parti:0, CHP: 8

EYÜPSULTAN: AK Parti: 28, CHP: 0

BAYRAMPAŞA: AK Parti:85 , CHP: 28

SARIYER: AK Parti: 196, CHP: 77


BÜYÜKÇEKMECE: AK Parti: 72, CHP: 36

BAŞAKŞEHİR
: AK Parti: 95, CHP: 34

BAKIRKÖY: Sayım 258 farkla Ekrem İmamoğlu lehine sona erdi.

BEYKOZ – Beykoz’da yapılan itirazlar sonucunda sayım işlemi sona erdi. 550 Sandıktaki 5 Bin 733 geçersiz oy sayıldı, AK Parti Adayı Binali Yıldırım’a 152, CHP Adayı Ekrem İmamoğlu’na 74 oy yazıldı.

FATİH – Fatih’teki sayımın sonucunu CHP Milletvekili Mahmut Tanal duyurdu. Buna göre AK Parti’ye 250 CHP’ye 78 oy yazıldı.

ÜMRANİYE – Ümraniye’de sayım işlemlerinin devam ediyor.

ATAŞEHİR: AK Parti 22  –  CHP 10

BAYRAMPAŞA: AK Parti 85  –  CHP 28

FATİH: AK Parti 250  – CHP 78

SARIYER: AK Parti 196 – CHP 77

BÜYÜKÇEKMECE: AK Parti 72  – CHP 36

BAŞAKŞEHİR: AK Parti 95  –  CHP 34

BAKIRKÖY: AK Parti: 0  –  CHP 258

EYÜPSULTAN: AK Parti 28 – CHP 0

ŞİLE: AK Parti 0 – CHP 8

BEYKOZ: AK Parti 152 – CHP 74

ADALAR: AK Parti 5 – CHP 0

KARTAL (35 sandık sayıldı, sayım işlemi sürüyor): AK Parti: 0  – CHP 10


ESENLER (150 sandık sayıldı, sayım işlemi sürüyor): AK Parti 58 – CHP 17

Sancaktepe muamması: Ekrem İmamoğlu’nun 11 bin oyuna ne oldu?


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.