YSK’dan Maltepe kararı: 400 sandık değil, kalanlar sayılacak!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Maltepe ilçe seçim kurullarının, tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararını kaldırdı. Kalan sandıkların sayımı devam edecek. Karara göre 400 sandık değil, geriye kalan 176 sandık sayılacak.

YSK Maltepe kararı: 400 sandık değil, kalanlar sayılacak!
YSK’dan Maltepe kararı: 400 sandık değil, kalanlar sayılacak!

İstanbul Maltepe’de 400 sandıktaki sayımın iptalinin ardından oy sayımı bu sabah 12 yerine 2 kurulla yeniden başladı. Toplamda 576 sandık sayılacaktı.

Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı. Yani 400 sandık yeniden sayılmayacak. Sadece 176 sandık sayılacak.


AK Parti ve MHP’nin itirazı üzerine sayım yapan kurul sayısı 12’den 2’ye düşürüldü. İşlemler saat 10:00’da başladı. Kurul 576 sandığı sayacaktı.

13:30’a kadar 16 sandık sayıldı. Saat 10:00’dan 15:00’a kadar 26 sandığın sayım işlemi tamamlandı. Geriye 550 sandık kaldı.

YSK’dan flaş Maltepe kararı: 400 sandık sayılmayacak

Ancak YSK, Maltepe ilçe seçim kurullarının tüm oy sayımlarının iptal yönündeki kararını kaldırdı.

CHP itiraz etmişti

CHP, İstanbul Maltepe 1. ve 2. ilçe seçim kurullarının, bugüne kadar terminallerde yapılan tüm sayımların iptali yönündeki kararına itiraz etmişti.

Dilekçede, ilçe seçim kurullarının, yeniden sayım yapılan terminallerdeki sayımları iptal etmesi ve terminallerin kapatılması ve yenisinin kurulmaması kararının hukuken yanlış olduğu belirtilmişti.


Seçim sonrası alınan yeniden sayım kararlarına karşı CHP’nin yaptığı itirazın, YSK tarafından “Sayımların başlamış olması ve sayım başlayan yerlerde maddi gerçekliğin ortaya çıkıyor olması” nedeniyle reddedildiği hatırlatılan dilekçede, YSK’nin ayrıca, “Sayımların bir an önce tamamlanması için gerekli tedbirlerin alınması”nı ilçe seçim kurulundan istediği kaydedilmişti.

Ekrem İmamoğlu, AK Parti’nin kalesinde alkışlar ve mazbatayı ver sloganları ile karşılandı


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.