Ekrem İmamoğlu’na yönelik kumpas hakkında suç duyurusu

Ekrem İmamoğlu, Aydın’daki bir FETÖ tutuklusu üzerinden kendisine yapılmak istenen kumpas ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Ekrem İmamoğlu na yönelik kumpas hakkında suç duyurusu

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkmesi’nde 14 Mayıs günü yapılan duruşmada ifade veren FETÖ sanığı Erkan Kararslan, kendisini cezaevinde ziyaret eden gazeteci Serkan Seyhan ile bazı bakanlara yakın kişilerin Ekrem İmamoğlu hakkında gerçek olmadığı halde FETÖ ile bağlantılı göstermesi durumunda serbest bırakalıcağının vaadedildiğini açıklamıştı.

Ekrem İmamoğu’nun avukatı Kemal Polat, İmamoğlu’na yönelik organize bir kumpas girişimi olduğunu belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu.


“İlk kumpas 2017 yılında başladı”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığa sunulan dilekçede, kumpas girişiminin 2017 yılında başladığı kaydedildi ve olay şu şekilde anlatıldı;

Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı yürüttüğü dönemde Erkan Karaarslan’ın FETÖ/PDY nedeniyle tutuklanmasından hemen sonra sözleşmesini fesetmiş, teminat mektubunu nakde çevirerek belediyeye gelir olarak kaydetmiş, ardından Kamu İhale Kurumu’na başvurarak Erkan Karaarslan’ın kamu ihalelerinden yasaklanmasını sağlamıştır. Erkan Karaarslan 2017 yılında müvekkilie cezaevinden gönderdiği mektupta, kendisine haksızlık yapıldığınından şikayet ederek sözleşme bedelinin ödenmesini talep etmiş, bu talebini dile getirirken kendisine Ekrem İmamoğlu’nu FETÖ ile bağlantılı gösteren ifade vermesi karşılığında serbest bırakılacağı taahhüdünde bulunulduğunu, müvekkile yönelik bir kumpas girişiminin söz konusu olduğunu ve eşinde bunun belgelerinin mevcut olduğunu bildirmiştir.

“Kumpası savcılığa bildirmesini söyledik”

Dilekçede İmamoğlu ve avukatlarının da söz konusu mektuba 18 Ağustos 2017 tarihinde cevap verdikleri belirtilerek şöyle denildi;

“Bahsettiği, ‘kumpas’ın varlığını gösteren belgeler olması halinde bunları Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirmesinin hukuk düzeninin kendisine yüklediği bir ödev olduğunu, bu baskıları kabul ederek müvekkile iftira atması halinde kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, bu mektup yoluyla müvekkil bir kumpasa çekilmek isteniyorsa bunun suç oluşturacağını, ayrıca kendisinin müvekkille hiçbir kişisel ilişkisi olmadığından bu tür özel mektup yoluyla iletişime geçmemesini ihtaren bildirmiştik.”


“2017’deki mektuptan sonra bazı CHP’li başkanlar görevden alındı”

Dilekçede söz konusu mektubun ardından 16 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da CHP’li bazı belediye başkanlarının görevden alındığı anımsatılarak şu ifadelere yer verildi; “O dönem bir grubun, CHP’li belediye başkanlarının görevden alınabilmesi için organize olarak girişimlerde bulunmuş, olabileceğine dair şüpheleri kuvvetlendirmiştir. İşbu şikayete konu olan ve medyaya yansımış bulunması nedeniyle öğrendiğimiz duruşma tutanağındaki beyanların yarattığı şüphe nedeniyle bu durumun varlığı etkin bir şekilde soruşturulmalıdır. Böylelikle varsa bir kumpas girişimi ortaya çıkarılarak önlenebilecektir”

“Bakanlar kim?”

Dilekçede, cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’a kendisiyle iletişime geçen bakanların ve 18,19,20 ve 27 Mart 2019 tarihlerinde ziyarete gelenlerin kim oldukları ve aralarında hangi konuşmaların geçtiğinin sorulması talep edildi.

“FETÖ tutuklusuyla görüşen gazeteciye hangi makam izin verdi?”

Ayrıca sanık Erkan Karaarslan’ın ifadesinde geçen gazeteci Serkan Seyhan’ın ifadesine başvurularak aralarında bahsedildiği gibi bir konuşma geçip geçmediğinin geçti ise içeriğinin ne olduğunun, cezaevine hangi gerekçe ile ve hangi makamın izniyle girdiğinin sorulmasını talep edildi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: Çıksın hangi bakanlarsa bunlar biziz diye açıklama yapsınlar

chp faik öztrak ysk gerekçeli kararı açıklamadı akp ye zaman zemin kazandırmaya çalışıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Atanmış içişleri bakanı kendini her şeyin yerine koyuyor. Görüyorum ki yarası olanlar var. Yarası olan gocunur. Bakanlar neyin içindeler, hangi devlette yaşıyoruz. Çıksın hangi bakanlarsa bunlar biziz diye açıklama yapsınlar. Biz diyoruz ki kendileri çıksın açıklasınlar” diye konuştu.


Faik Öztrak: Atama içişleri Bakanı yavuz hırsız ev sahibini bastırır taktikleriyle topa girmiş. Ben açıkladım, sanık olan bir vatandaş demiş ki benim Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu’nu suçlamam için bir Aydınlı gazeteci cezaevine girmiş ondan sonra da dedik bu bakanlar çıksın kendini açıklasın. Daha kimse yok ama görüyorum ki yarası olanlar var. Yarası olan gocunur. Bakanlar neyin içindeler, hangi devlette yaşıyoruz. Çıksın hangi bakanlarsa bunlar biziz diye açıklama yapsınlar. Biz diyoruz ki kendileri çıksın açıklasınlar.

Bahçeli, Erdoğan’ın 19 Mayıs davetini kabul etmedi!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.