Süleyman Soylu’dan her şey çok güzel olacak açıklaması

İstanbul’da dün akşam yapılan Soma yürüyüşü sırasında İstanbul Valiliği emriyle polis tarafından yasaklanarak toplatılan ‘Her şey çok güzel olacak’ pankartı ile ilgili İçişleri Bakanı Soylu’dan açıklama geldi: Burada bir farklı bir anlaşılma söz konusu. Bir cümleye ait yasaklama söz konusu değildir.

Süleyman Soylu her şey çok güzel olacak pankartı açıklaması

Soma faciasında hayatını kaybeden 301 madenciyi anmak için dün akşam saatlerinde İstanbul Kadıköy’de bir yürüyüş düzenlendi. Kadıköy Bahariye Caddesi’nde toplanan ve ellerinde ‘Soma’ pankartları bulunan grup bir süre sonra polis tarafından durduruldu.

Grup üyeleri ile görüşen emniyet yetkileri kortej içinde bulunan ve Ekrem İmamoğlu’nun slogan olarak kullandığı ‘Her şey güzel olacak’ pankartının valilik kararıyla yasaklandığını ifade etmiş ve grubun bu pankartla yürümesine izin verilmeyeceğini dile getirmişti. Yürüyüşe, polisin engellemesi sonucu ‘Her şey güzel olacak’ pankartının kaldırılmasıyla devam edilebildi.


Süleyman Soylu’dan pankart açıklaması

Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Soylu görüntülere ilişkin bir gazetecinin bu ifadenin yasaklanıp yasaklanmadığı sorusu üzerine şunları söyledi:

— Burada bir farklı bir anlaşılma söz konusu. İstanbul’da seçim var. YSK’nın bir seçim takvimi var. Bu takvimde İçişleri Bakanlığımıza, Valiliklerimize, YSK’nın görevlendirdiği alan tanımlaması var 13 Haziran’a kadar. Yine bu takvime bağlı kalmak kaydı ile mülki idare amirlerimiz seçimin güvenliğini tesisi etme konusunda bir takım yükümlülükleri söz konusu.

— Bu sorumlulukların içerisinde de siyasi partilerimizin yapacağı açık hava ve kapalı mekan toplantıları, pankartlar, afişler yapacakları propaganda çalışmalarına yönelik bir çerçeve söz konusu. Burada x pankartının, y pankartının yasaklanması diye bir şey, kelime veya cümle bütünlüğüne yönelik bir yasaklama söz konusu değildir.


— YSK’nın düzenlediği seçim takvimi içerisinde 13 Haziran’a kadar bu tür sorumluluklar mülki idare amirlerine aittir. 13 Haziran ve 23 Haziran tarihleri arasında da tüm bu tip faaliyetlerin YSK’nın çerçevelediği ölçüde bu da kolluk kuvvetleri ile yürütecektir.

— Bu konuda söylenen şudur; ‘Bu tip eylem ya da gösteri yapılacaksa, bu konuda bir pankart asılacaksa onun içerisindeki cümlenin ne olduğunun bir anlamı olmaz. Orada zaten kurallara ve ilkelere ölçülülük esastır. Burada ilgili mülki idare amirlerinin bilgisi dahlinde olması söylenmiştir.’

— Bu genel bir kuraldır, bunun dışında bir cümleye ait yasaklama söz konusu değildir. Bildirildiği sürece, kanun ve kurallara mütenasip uygun olduğu sürece herkes seçim propagandasını özgür bir şekilde yapabilme kabiliyetine haizdir ve bizim görevimiz de bunu sağlamaktır. Bunu sağlamak için de çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

Erdoğan’dan ‘Her şey çok güzel olacak’ tepkisi

Erdoğan'dan 'Her şey çok güzel olacak' tepkisi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Mayıs’ta İstanbul Beyoğlu’nda katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, Fenerbahçe stadında bulunan ‘Her şey çok güzel olacak’ pankartıyla ilgili olarak “Ya bu statları biz yaptık, biz. Bunlar yanlış yolda. Ama biz düzelteceğiz. Hepsi kayda giriyor. Gereğini biz de yapacağız’ demişti.

İstanbul Valiliği, “her şey çok güzel olacak” pankartlarına izin vermedi


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.