Yaz kampları ve çocuklara kazandıracağı 7 özellik

Yaz kampları ve çocuklara kazandıracağı 7 özellik… Her geçen gün hayatımızda daha çok yer alan dijitalleşme, şehir hayatı ve binaların arasında sıkışıp kalma durumu çocukları hem ruhen hem de bedenen olumsuz olarak etkiliyor. Yaz kampları ise çocukların doğada vakit geçirmesi, çeşitli spor aktivitelerine katılması ve sosyalleşmesi için uygun bir ortam sunuyor.

Yaz kampları çocuklara kazandıracağı 7 özellik
Yaz kamplarının çocuklara kazandıracağı 7 özellik

Hayatımızda artan dijitalleşme ve kentleşme sebebiyle çocuklarımız doğada çok az vakit geçirebiliyor, insanlarla yüz yüze iletişimde zorlanıyor ve gerçek hayatı öğrenemiyor. Yaz okulu ve yaz kampları ise çocuğunuzun hem eğlenmesini hem de farklı alanlarda gelişmesini sağlıyor.

Çocukların sosyalleşmesi, sorumluluk alabilmesi, spor yapması ve doğayla etkileşim halinde olmaları için uygun bir ortam sunan yaz kampları sayesinde çocuklar yaz tatillerinden güzel anılarla dönüyor. Gençlere uluslararası standartlarda özel yaşam deneyimleri ve kamp programları sunan Geleceğin Yıldızları, bu kampların çocuklarınıza kazandıracağı özellikleri şöyle sıralıyor:


1- Kendi ayakları üstünde durmayı öğrenirler:

Sizden bir süreliğine ayrılarak kendi sorumluluklarını yerine getirmeyi öğrenecek. Yaşam becerileri gelişecek, özgüveni artacak, uzlaşma becerileri ve özsaygıları gelişirken, kendilerini daha iyi ifade edecekler.

2- Yaşıtlarıyla sosyalleşip hiç unutmayacağı dostluklar kurarlar:

Belki de çocuğunuz yıllarca sürecek dostluklarının temelini burada atacak. Sosyalleşmekten korkmayıp dışa dönük bir birey olarak yetişecek.

3- Sporun her türlüsünü yapma fırsatı yakalarlar:

Yaz kamplarında çocuklarınız basketboldan tenise, sörften tırmanmaya kadar her sporla iç içe olurlar. Öğrenirler, eğlenirler ve fiziksel olarak daha güçlü olurlar.


4- İngilizce gelişir, uluslararası dostluklar edinirler:

Hem kamplarda yabancı eğitmenler tarafında verilen dersler hem de kampa katılan yabancı arkadaşları ile iletişimleri sayesinde İngilizcelerini geliştirebilir, farklı kültürleri tanıyabilirler.

5- Doğayla etkileşim halinde olur, yeni şeyler keşfederler:

Öyle ki bu zamanda büyüyen çocuklar doğa hakkında çok az bilgiye sahip. Özellikle şehir hayatı ve binaların arasında sıkışıp kalma durumu nedeniyle doğayı tanıyamayan çocuklar yaz kampları sayesinde bu fırsatı bulabiliyor ve yeşilin her türlü tonunu görüp temiz havada kaliteli vakit geçirebiliyor.

geleceğin yıldızları yaz kampı
Fotoğraf: Geleceğin Yıldızları yaz kampları

6- Kendi rol modellerini belirlerler:

Yaz kamplarındaki birbirinden farklı yetkinlikteki eğitmenler, çocuklara rol model olabilir. Kamptaki eğitmenler onlarla o kadar çok ilgilenir ki kamp bitiminde onlardan ayrılmayı istemeyebilirler. Kendilerine hep donanımlı, pozitif insanları örnek olarak seçerler.

7- Hiç unutmayacakları anılar biriktirir, henüz o yaşta bir yaşam öyküsünün sahibi olurlar:


Bu kampın sonunda da ileride sürekli hatırlayacağı, yüzündeki tebessümle anlatacağı bir deneyime sahip olurlar. Hayattan keyif almayı öğrenir ve bundan mutluluk duyarlar.

Çocukların yaz tatilini verimli geçirmeleri için öneriler


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.