Ekrem İmamoğlu: Şatafat, kibir ve israf bitecek!

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da israf, şatafat, kibir, ötekileştirme, ön yargı dönemi bitmiş, kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır.

Ekrem İmamoğlu 23 Haziran teşekkür konuşması

Ekrem İmamoğlu konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenerek, “Daha hızlı metro yapmak gibi mülteci konuları gibi İstanbul’un acil sorunlarında uyumlu bir şekilde çalışmanın önemi ortadadır. Hiçbir siyasi mesele, vatandaşımızın huzurundan, mutluluğundan, işsizliğin, yoksulluğundan, barıştan, eğitimden asla ve asla önemli değildir” ifadesini kullandı.


İmamoğlu, Erdoğan’ı ziyaret etmek istediğini belirterek, “Sizi en kısa zamanda ziyaret etmek istiyorum. Vatandaş hizmet, üretim ve çözüm beklemektedir” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar;

Öncelikle bugünkü 23 Haziran’da yaptığımız belediye başkanı seçimi ve tabi ki anlamlı bu seçimin en önemli ifadelerinden birisi de Türkiye’nin demokrasi sürecine olacak katkısı idi.

TARİHİ SORUMLULUK DEVAM EDİYOR

Duygularımı sizinle paylaşacağım, İstanbullu hemşehrilerime ve milletimize ve hatta dünyaya Türkiye adına birkaç cümle etme konusunda kendimi sorumlu hissediyorum. Ama önce bugün onbinlerce hatta yüzbinlerce diyebileceğim sandık başında görev yapan bütün yol arkadaşlarıma günün kahramanlarına minnet duygularımı belirtmek istiyorum.

Sonuç netleşinceye kadar görevlerinin başında kalmalarını önemle rica ediyorum. Bu süreçler ciddi süreçlerdir ve asla sandıklarınızın, birleştirme tutanaklarının netleşmesine varıncaya kadar asla sandıkları terk etmemenizi rica ediyorum. Tarihi sorumluluk hala devam etmektedir.

İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek.

Ekrem İmamoğlu: Şatafat, kibir ve israf bitecek!

Çok kıymetli İstanbullular, biz Türkiye’de demokrasi saatinin her zaman tıkır tıkır çalışmasından yana olanlarız. Maalesef demokrasi saati 31 Mart akşamı çalışmadı, yaşanan her şeyi milletimiz biliyor.


Saatleri durdurarak, zamanın akışını asla ve asla önleyemezsiniz. Gerçekleri üzerini örterek asla ve asla gizleyemezsiniz. Bugün sandıklardan hesap pusulasının çıktığını tüm vatandaşlarıma duyurmak isterim.

Vatandaş yapılan büyük haksızlığın hesabını bir avuç insana kesmiştir. Bu İstanbul’da bir sayfa kapandı yeni bir sayfa açıldı anlamına gelmiyor. Herkesin yeni bir ortak sayfa açması anlamına geliyor. İstanbul’da artık adalet, eşitlik, hoşgörü olacak. İsraf, şatafat, kibir ve ötekileştirme bitecek.

Bugün 16 milyon İstanbullu demokrasiye olan inancımızı tazelemiştir. yalnız bana oy verenler değil, seçimleri büyük bir sükunet içerisinde geçiren tüm vatandaşlarımız sağlamıştır. Her birine yürekten teşekkür ediyorum.

Sizler Türkiye’nin demokrasi itibarını Dünyanın gözü önünde korudunuz. Demokrasi geleneğine sahip çıktınız.

Başta sevgili eşime, oğullarıma, kızıma, anne ve babama, bütün aileme, CHP ve İYİ Parti’nin genel başkanlarına, genel başkan yardımcılarımıza, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, il ve ilçe başkanlarımıza, kadın ve gençlik kollarımızı, örgütlerimize, sahada çalışan üyelere ve özellikle sayıları 150 bini aşan yürekli İstanbul Gönüllülerine.


Yanımızda duran tüm partilere, HDP seçmenlerine, MHP seçmenlerine, AK Parti seçmenlerine, Vatan Partisi, Saadet Partisi… Bütün siyasi parti seçmenlerine, vatandaşlarımıza, ister Türk ister Kürt, ister Çerkez ister Ermeni, kısacası bu milletin asil vatandaşlarına, en yakın yol arkadaşım olan İstanbul’un çocuklarına, gençlerine, annelerimize, ninelerime, ilk günden beri yanımda olan basın danışmanıma, sosyal medya ekibimize, polis ve koruma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Binali Yıldırım: Ekrem İmamoğlu önde başarılar diliyorum


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.