En çok tercih edilen dekorasyon ve tadilat trendleri

Türkiye’de en çok tercih edilen dekorasyon ve tadilat trendleri…

şampanya rengi boya en çok tercih edilen dekorasyon tadilat trendleri
şampanya rengi duvar boyası

Armut.com, son bir yılda 400 binin üzerindeki tadilat taleplerini inceleyerek Türkiye’nin Tadilat Trendleri raporunu hazırladı.

Rapora göre;


  • Türkiye’de en çok tercih edilen hizmetler boya badana, koltuk döşeme ve marangoz hizmetleri.
  • Marangoz taleplerinin yükselen yıldızı “Montessori Yatak”
  • Duvar boyası olarak mint yeşili (nane yeşili), kum beji ve şampanya rengi bu senenin trend renkleri arasında.
  • Yıl boyunca 1 milyar 623 milyon 815 bin TL değerinde tadilat hizmeti veren Armut’a gelen talepler arasında sallanan sandalye ve arı kovanı dikkat çekiyor.

Armut, Nisan 2018 – Mart 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin 81 ilinden gelen 400 bin üzerindeki tadilat talebini inceleyerek, bu yılki Türkiye Tadilat Trendlerini açıkladı.

Armut’un verilerine göre, son 1 yılda 1 milyar 623 milyon 815 bin TL değerinde toplam 405 bin 567 tadilat talebi oluştu. Armut.com’a gelen tadilat talepleri ise son bir senede %29 arttı.

Tadilat mevsimi baharda açılıyor

permolit duvar boyası renkleri 2019 en çok tercih edilen tadilat

Türkiye Tadilat Trendlerine göre, ev ya da işyerlerinde yapılan yeniliklerde boya badana değişikliği başı çekiyor. %18 oranındaki boya badana değişikliğini %7 ile koltuk döşeme hizmeti, %6’yla marangoz talepleri takip ediyor.

Bu üç hizmetin ortalama fiyatları ise; boyacı (boya badana ustası) için 1.019 TL; koltuk döşeme için 2.066 TL ve marangoz harcamaları için 988 TL. Taleplerde, mevsim de etkili olurken Türkiye genelinde en çok mart ve eylül aylarında tadilat yaptırılıyor.

Duvarlarda sarıdan vazgeçtik, yeni gözdeler kum beji, şampanya ve mint yeşili!

Armut, geçtiğimiz yılda 700.608 m2 alan boyadı. Türkiye’nin Tadilat Trendlerine bakıldığında, boya için yaz ve ilkbahar ayları tercih ediliyor, kış ve sonbahar aylarında azalma görülüyor.

Özel isteklerde alçı/sıva, duvar kağıdı, saten boya ve su bazlı boyalar tercih ediliyor.

Taleplerin %70’inde tavanın da boyanması isteniyor.


Beyaz, her sene olduğu gibi bu sene de vazgeçilmeyen duvar rengi olarak öne çıkıyor.

mint yeşili (nane) yatak odası
mint yeşili (nane) yatak odası

Bu senenin yükselen yıldızlarında; kum beji, şampanya ve mint yeşili dikkatleri üzerlerine topluyor. Sarı ise bu sene evlerde en değiştirilmek istenen renk olurken fildişi rengi favoriler arasında yer alıyor.

kum beji boya
kum beji duvar boyası

Marangoz taleplerinde sallanan sandalyeler, arı kovanı ve bardak modası!

Marangoz taleplerinin yükselen yıldızı “Montessori Yatak” yatak oldu. Çocuklarına montessori tipi yatak yaptırmak isteyenler en çok İstanbul ve İzmir’de. Bu iki ili Bursa takip ediyor. İlginç istekler arasında sallanan sandalyeler, arı kovanı ve bardak dikkat çekiyor.

Montessori Yatak
Montessori Yatak

Banyo tadilatlarında İstanbul’dan sonra en çok duş kabini değiştiren şehir Antalya olurken gömme klozet ve havlupanı ise en çok talep edilen araçlar oluyor.

Mutfaklarda ise Amerikan mutfak yükselişinden vazgeçmiyor.

Şehirler rengini belli etti, İstanbul ve Manisa maviyi çok sevdi…

Hizmet platformlarının lideri Armut.com’un verilerine göre İstanbul ve Manisa maviyi çok sevdi. Kum bejini en çok Kocaeli ve Sakarya kullanırken, mor en çok Bursa’da tercih edildi. Ankaralıların tercihi ise şampanya rengi oldu. İzmir ise bu sene beyazdan vazgeçmedi.

süper bej iç cephe duvar boyası en çok kum beji boya
süper bej iç cephe duvar boyası

Kadıköy, Ümraniye ve Beylikdüzü’nde duvar kağıdı tutkusu!

İlçeler bazında tadilat trendleri incelendiğinde, dikkat çekici bilgiler ortaya çıkıyor. Kadıköylülerden gelen talepler, Kadıköy’ün panjur sevdasını gösterdi. Verilere göre Amerikan panel kapılar en fazla Üsküdar’da popüler olurken, Üsküdarlılar banyolarında gömme tuvalet tercihiyle en başa oturdu.

Duvar kağıdı taleplerine bakıldığında, en çok Kadıköy, Ümraniye ve Beylikdüzü sakinlerinintercih ettiği görülüyor. Mutfağını en çok Amerikan mutfağa çevirmek isteyen ilçe Ümraniye olurken, en çok asma tavan yaptırarak spot ışık kullanmak isteyen ilçe Pendik.


Taşınma ve nakliyat konusunda bilinmesi gereken püf noktalar

Bahçe mobilyaları seçimi için 5 temel püf nokta


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.