S-400 teslimatı sonrası Dolar kaç TL oldu?

S-400 teslimatı sonrası Dolar/TL yukarı yönlü hareketlendi. ABD’den ilk açıklama geldi. Milli Savunma Bakanlığı, teslimatın ilk görüntülerini paylaştı.

S-400 teslimatı sonrası Dolar yukarı yönlü hareketlendi!

Rusya’dan satın alınan S400 savunma sisteminin parçalarının Türkiye’ye gelmeye başladığının duyurulması ardından Dolar/TL yükseldi. Açıklama öncesi 5.6830 seviyesinde olan dolar/TL, 5.76’nın üzerine çıktı. Dolar/TL saat 19.05 itibarıyla 5.7046/5.7111’den işlem gördü.

Milli Savunma Bakanlığı S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Ankara Mürted Hava Meydanı’na intikalinin bugünden itibaren başladığını açıkladı.


Savunma Sanayi Başkanlığı ise S-400’e ait parçaların teslimatının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ve sistemin bütünüyle hazır olmasının ardından ilgili makamların belirleyeceği şekilde kullanımına başlanacağını duyurdu.

Dolar/TL saat 19.05 itibarıyla 5.7046/5.7111’den işlem gördü. Dolar kurunun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor.

ABD’den ilk S-400 teslimatı açıklaması

Türkiye’ye S-400 teslimatı ile ilgili ABD’den ilk açıklama geldi. ABD Savunma Bakanı Vekili, “Mevkidaşımla görüşeceğim” ifadelerini kullandı. Pentagon ise “F-35’lerle ilgili duruşumuz değişmedi” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Rus yapımı S-400 hava savunma sistemine ait ilk malzemelerin Türkiye’ye geldiğini duyurması uluslararası alanda büyük dikkat çekti. S-400 teslimatı sonrasında ABD’nin nasıl tavır göstereceği merakla bekleniyordu.


Konuyla ilgili ilk açıklama ABD Savunma Bakanı Vekili’nden geldi. Açıklamada, “Mevkidaşımla görüşeceğim” ifadeleri kullanıldı. Pentagon ise “F-35’lerle ilgili duruşumuz değişmedi” dedi.

Bakan Akar, Esper ile görüşecek

Yaşanan bu gelişmenin ardından Türkiye’den de önemli bir adım geldi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili Mark Esper ile telefonda görüşecek. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Akar, Esper ile akşam saatlerinde telefonda görüşme gerçekleştirecek.

Bakanlık S-400 teslimatının ilk görüntülerini paylaştı

S-400 teslimatı sonrası Dolar yukarı yönlü hareketlendi!

Milli Savunma Bakanlığı bugün Türkiye’ye getirilen S-400 hava savunma sisteminin ilk parçalarının görüntülerini paylaştı.

s400

s400

S-400’lere ait parçaların uçaktan indirilme görüntüleri Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) resmi sitesinde yayınlandı. MSB’nin twitter hesabından da paylaşılan video ve fotoğraflarla birlikte bakanlığın sitesinde şu ifadelere yer verildi:


“Türkiye’nin hava ve füze savunma ihtiyacının karşılanmasına yönelik S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin tedarik sözleşmesi 11 Nisan 2017’de imzalanmıştır. Sözleşme kapsamında S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sisteminin birinci grup malzemelerinin Mürted Hava Meydanı / Ankara’ya intikali 12 Temmuz 2019 tarihinden itibaren başlamıştır.”

ABD: Türkiye S-400 anlaşmasını sürdürürse çok olumsuz sonuçlarla karşı karşıya kalacak


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.