Ekrem İmamoğlu, Selçuk Bayraktar ile neden görüştüğünü açıkladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz gün İnsansız Hava Aracı (İHA) üretim merkezinde ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar ile neden görüştüğünü açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, Selçuk Bayraktar ile neden görüştüğünü açıkladı

Aralarında gizli bir görüşme olmadığını söyleyen İmamoğlu, “15 Temmuz anması sırasında Selçuk (Bayraktar) Beyin babası (Özdemir Bayraktar) ile bir diyaloğumuz oldu. Vakıflar konusundaki söylememizden alınganlık göstermiş. Kendileri ısrarla şahsına hakaret edildiğini söyledi. Bu orada kalabalıkta bir tartışma şeklinde sürerken ‘ister sen gelirsin ister ben gelir ziyaret ederim, oturur konuşuruz’ dedim. Randevu talebimiz oldu, gittik ziyaret ettik” dedi.

İmamoğlu, bir önceki dönemde İBB ile arasındaki ilişkileri tartışma konusu olan T3 Vakfı‘nın yöneticisi olan damat Selçuk Bayraktar ile olan görüşmesi için, “Dertleştik, hiçbir vakfa ithamımız ve iftiramız olmadığını dile getirdik” dedi.


Gitmişken hatıra fotoğrafı çektirdik

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre Ekrem İmamoğlu, gitmişken üretim tesislerini gezip hatıra fotoğrafı çektirdiklerini de anlattı. Selçuk Bayraktar’ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) vasıtası ile Atatürk Havalimanı’nda yapılacak Teknofest için İBB’nin daha önce servis gibi katkılar sunduğunu; aynı desteği verip vermeyeceklerini sorduklarını aktaran Ekrem İmamoğlu şöyle konuştu:

“Bilim ve teknoloji fuarı yapılacak, İstanbullu oraya erişmek istiyorsa bu konuda niçin destek vermeyelim. Öyle şey mi olur? Biz eğitimden kültürden bilimden sanattan yanayız. Ben buna katkı sunmayacağım da neye katkı sunacağım? Aslında baktığımız yönün bir ispatıdır bu davranış. Onunla ilgili destek verme taahhüdünde bulunduk. Sohbet bu kulvardaydı.”

Ekrem İmamoğlu, konunun kamuoyuna neden duyurulmadığına ilişkin soruya da şöyle yanıt verdi:

“Bizim duyurmamak gibi bir niyetimiz yoktu. Orada fotoğraf çekilme bunu duyurup duyurulmasına karar verecek onlar. Onların ev sahibiydi, aile şirketlerini ziyaret ettik. Buna biz karar veremezdik. O tarafın bu konudaki çekincelerini ya da olmaması yönündeki eğilimini görünce bizim için de sadece bir ziyaret olarak kaldı. Kaldı ki her ziyaretimizi basınla paylaşmak durumunda olamayız zaten. Buna karar verecek olan ev sahipleridir. Ama bir şekilde sızmış.”

Anlamlı olanla devam eder

İBB’nin bu vakıf ve derneklerle ilişkisinin incelendiğini hepsinin gözden geçirildiğini söyleyen İmamoğlu “Anlamlı olanla devam eder, anlamsız olanlara da son verilir. Baktığımız pencere bu” dedi.


Haliç Tersanesi’nde T3 Vakfı tarafından geliştirilen İBB’nin ihale ettiği Bilim Merkezi projesinin akıbetine ilişkin soru üzerine de İmamoğlu, “İnceleyeceğiz, gezeceğiz. Bir işbirliği protokolü var. Devam edip etmemek bizim kararımız. Verilmiş alınmış bir söz yok” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

T3 Vakfı da listedeydi

31 Mart’taki yerel seçimleri AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım’ın önünde tamamlaması rağmen mazbatası 17 gün gecikmeli verilen İmamoğlu, 4 Nisan’da bir basın açıklaması yapmıştı. Belediye çalışanlarına seslenen Ekrem İmamoğlu, “Adama, derneklere, kişilere, vakıflara ve cemaatlere hizmet işi bitti. İstanbul’a hizmet edeceksiniz. Öyle şeffaf bir yönetim başlayacak ki, makamım dahi toplumun gözü önünde olacak” demişti.

İmamoğlu bu sözleriyle, Erdoğan ailesine ait vakıf ve dernekler ile AK Parti’ye yakın cemaat ve tarikatlar için ayrılan kaynaklara işaret etmişti.

Selçuk Bayraktar ismi neden gündeme geldi?

Bir bölümü geçen ocak ayında Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker tarafından köşesinde paylaşılan rapora göre, AK Parti’ye yakın dernek, vakıf, tarikat ve cemaatler için kamu kaynaklarından 847 milyon 592 bin 858 lira harcandı.

Yardımlar, kiralama, ulaşım, bakım, onarım ve tadilat, malzeme, yeme-içme ve gezi gibi başlıklar adı altında yapıldı.


Bu vakıflar arasında listenin ilk sıralarında; TÜGVA ve TÜRGEV’den sonra 41.1 milyon lira destekle listenin üçüncü sırasında bulunan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) vardı. Vakfın mütevelli heyeti başkanı ise Selçuk Bayraktar. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı olan Bayraktar, Türk Silahlı Kuvvetleri için insansız hava aracı da üretiyor. Ekrem İmamoğlu, doğrudan Bayraktar’ın ismini ve vakıfların adını anmamıştı.

İBB eski yönetiminden vakıf ve cemaatlere 847 milyon TL hibe


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.