İstiklal Marşı okunsun diyen gençlere disiplin cezası!

Kırıkkale Üniversitesi mezuniyet töreninde İstiklal Marşı okunmadığı için tepki gösteren gençlere üniversite yönetimi tarafından disiplin cezası verildiği ortaya çıktı. Konuyu gündeme getiren İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ; “Cezalandırılması gerekenler şerefli gençler değil, İstiklal Marşı’nı yasaklayan vatansızlardır” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ndeki kep atma töreninde İstiklal Marşı’nın, siyasi içerik taşıdığı gerekçesiyle programdan kaldırılmasına tepki gösteren öğrencilere üniversite yönetimi tarafından disiplin cezası verildiği ortaya çıktı.

Siyasi içerik taşıyor gerekçesiyle İstiklal Marşı’nı okutmadılar

Tören sırasında kürsüye gelen bir kişi, “Dün haber aldık arkadaşlarımızla birlikte. İstiklal Marşı okunmayacakmış siyasi içerik olduğu için. Bu cumhuriyet’in üniversitelerin, bu cumhuriyetin İstiklal Marşı yasaklanamaz. Hiç kimsenin buna gücü yetmez. Burada İstiklal Marşı okunacak” dedi. Bu sırada güvenlik görevlileri kürsüdeki kişiye müdahale etti.


Salondaki velilerden de İstiklal Marşı’nın yasaklanması protestosuna destek verdi. Protesto görüntüsünü çeken kişi ise, velilerden destek isterken “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diye slogan attı. Bu sırada akademisyenlerin ise duruma sessiz kalması dikkat çekmişti.


Ümit Özdağ: Cezalandırılması gerekenler İstiklal Marşı’nı yasaklayan vatansızlardır!

Ümit Özdağ'dan çarpıcı referandum iddiası

Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklamada bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “İstiklal Marşı okunmalı diye tepki gösteren üniversite öğrencilerine Kırıkkale Üniversitesi disiplin cezası vermiş. Cezalandırılması gerekenler şerefli gençler değil, İstiklal Marşı’nı yasaklayan vatansızlardır” ifadelerini kullandı.

Lütfü Türkkan da Meclis gündemine taşımıştı

Söz konusu olayı geçtiğimiz Haziran ayında Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenmişti.


Söz konusu olayı geçtiğimiz Haziran ayında Meclis gündemine taşıyan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Ulusal kimliğimiz, milli şuurumuz ve Türkiye Cumhuriyeti’nin sesi olan İstiklal Marşı’mızdan rahatsız olanların varlığından haberdar mısınız Sayın @RTErdogan?” sözleriyle Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunmuştu.

Ravza Kavakçı İBB bursu ile 5 yıl ABD’ye gönderilmiş


Editor
Haber Merkezi ▪ İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. Amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İndigo Dergisi herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik hiçbir oluşumun parçası değildir.