Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 6 büyüklüğünde deprem bekliyorum

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: Denizli’de 6 büyüklüğündeki depremin yıkıcı etkisi 7 ile 8 arasında gerçekleşmiştir. Önümüzdeki günlerde Kuşadası Körfezi’nde 6 büyüklüğünde bir deprem bekliyorum.

Kuşadası Körfezi’nde saat 11.39’da meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem 5.1 olarak revize edildi. Saat 14:25’te ise Denizli’nin Bozkurt ilçesinde 6.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin artçı sarsıntıları devam ederken depreme Kuşadası’nda yakalanan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Kuşadası Körfezi’nde 6 büyüklüğünde yıkıcı olmayan bir deprem beklentisi olduğunu açıkladı.


Kuşadası’nın yanı sıra Seferihisar, Selçuk ve Menderes ilçeleri ve mahalleleri ile Yunanistan’ın Sisam adasında da hissedilen depremin ardından Kuşadası Körfezi’nde en büyüğü 3.5 olmak üzere pek çok artçı sarsıntı meydana geldi.

Ardından saat 14:19’da Denizli’nin Bozkurt ilçesi Mecidiye köyünde 4.1 büyüklüğünde, sonradan “öncü” olduğu düşünülen bir deprem meydana geldi. Tam 6 dakika sonra aynı yerde 6 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Bölgede yıkılan binalar olduğunu ve enkaz altında kalanlar olduğu belirtildi.


Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklama yaptı: 6 büyüklüğünde deprem bekliyorum

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıklama yaptı: 6 büyüklüğünde deprem bekliyorum
Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan

Kuşadası’nda tatil yaptığı sırada depreme yakalanan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, yaşanan depremi değerlendirdi.

Depremin Kuşadası-Pamucak ve Ahmetbeyli üçgeninde meydana geldiğini ve büyüklüğünün 5.1 olduğunu kaydeden Prof. Dr. Ercan şöyle konuştu:

“Bugün 11.39’da Kuşadası-Pamucak Körfezi içinde, Ahmetbeyli yerleşimin 5 km güneyinde, 5 ile 18 km arası bir derinde küçük bir deprem olmuştur. Bulunduğum Kuşadası Nazilli sitesinde deprem yaklaşık 4 ile 5 saniye sürmüş, çok az sallanmıştır. Deprem, Selçuk, İzmir, Bostancı, Karşıyaka, Çiğli, Alsancak, Basmane, Göztepe, Narlıdere, İnciraltı, Urla’da duyulmuştur. Deprem Büyük Menderes , düşey atımlı kırıklarının Kuşadası körfezi içindeki uzantısı üzerinde olmuştur. Sözü edilen kırık etkindir. Özellikle Seferihisar-Sisam kuzeyi arasında yaklaşık M6 dolayında bir deprem gelecekte üretmesi beklenir. Bu büyüklükte olsa bile yıkıcı olması beklenmez.”

İzmir Karaburun depremini 2 ay önceden tahmin etmişti


Prof. Dr. Ahmet Ercan, daha önce yaptığı açıklamada “Midilli-Foça-Karaburun üçgenindeki fay hatları çok diri. Midilli güney bölgesinde 7.2’lik bir deprem sürpriz olmaz. Bu da İzmir’de 6.4’lük etki yapar. Özellikle İzmir’in kuzey bölgesi bu depremden çok etkilenir. İzmir, kentsel dönüşüm için bir an önce hareket etmeli” uyarısında bulunmuştu. Ardından İzmir Karaburun’da 6.2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Deprem uzmanından vatandaşa uyarı: Yeni depremler olabilir!


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.