Putin’den Erdoğan’a: Helikopteri alırsanız, makam arabasını hediye ederim

Erdoğan, Putin’in makam arabasını incelerken, Putin “8 milyon dolar değerindeki bu helikopteri alırsanız, makam arabasını hediye ederim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünkü İdlib zirvesi önce Jukovski kentinde MAKS-2019 Havacılık Fuarı’nı açtı.

İki lider beraberindeki heyetle stantları gezerken, Erdoğan, Putin’in yerli üretim makam aracını inceledi.


Kremlin muhabiri Dmitri Smirnov, Telegram’dan yaptığı paylaşımda, Erdoğan’ın ‘Aurus’ makam aracının fiyatını sorduğunu yazdı. Buna göre; Erdoğan, Putin’den 18 milyon ruble (yaklaşık 1.6 milyon Türk lirası) yanıtını alınca “Düşüneceğim” yanıtını verdi.

Dmitriy Smirnov adlı bir başka Rus gazeteci ise, Erdoğan’ın “Ne zaman yapıldı” diye sorduğunu yansıtan bir videoyu Twitter hesabından paylaştı.

erdoğan putin helikopter pazarlığı

Smirnov’un aktardığına göre; Putin ile Erdoğan arasında ilginç bir konuşma daha yaşandı.

Rus lider, fuarda sergilenen ve başkanlık aracındaki gibi geniş bir oturma alanına sahip 8 milyon dolar değerindeki helikopteri satın alırsa, makam aracını Erdoğan’a hediye edeceğini söylüyor.

Bu sırada gülüşmeler yaşanırken, Erdoğan’ın “Okay”, Rus heyetinden biri ya da tercümanın ise Rusça olarak “Tamam, anlaştık” dediği duyuluyor.

Erdoğan, Putin’e dondurma ısmarlattı

erdoğan putin dondurma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyaretinde gezdiği havacılık fuarında Putin’e dondurma ısmarlattı. Erdoğan dondurma tezgahı önünde Putin’e ‘Benim parayı da veriyorsun değil mi’ diye sordu. Putin’den “Tabi ki sen misafirimsin“ yanıtını aldı. İki lider birlikte dondurma yediler.


210 ruble tutan dondurma ücretini ödeyen Putin, dondurma satıcısına 5 bin ruble uzatarak paranın üstünü “havacılığın gelişimine bir destek” olarak heyetteki Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’un almasını istedi. Bu sözler heyette gülüşmelere yol açtı.

İBB: Erdoğan 4 yıl 7 aylık görev süresinde 302 gün izin yapmış


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.