Neslican Tay’ı öldürmeyin!

Neslican Tay’ın mesajı, sadece mücadele verdiği hastalık için değildir. Yüzündeki gülümseme, “ben bu haldeyken umut edebiliyorsam, kimse şımarıklık yapıp umudunu kaybetmesin” der gibidir. Farkında mıyız? Hepimiz için en büyük dersler, daima temiz yürekli genç ve çocuklarda geliyor!

Neslican Tay'ı öldürmeyin!

20 yaşındaki Neslican Tay bir bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı verdiği mücadeleyle tanındı. Daha önce 3 kez yendiği kansere 4. defa yakalandı ve bir süredir yoğun bakımda bulunuyordu.

Daima umut dolu bir genç kız…


Hayattaki en önemli şeyin sağlık olduğunu hatırlatan ama “hayatınıza bunun bile sekte vurmasına izin vermeyin” pozitifliğinde bir genç kız…

Bu kadar genç bir yaşta, kaç kişi herkese umut tohumları ektirecek cesarete sahip olabiliyor ki?

Bunun için yaşın değil, ruhun çok büyük olması gerekiyordu.

Neslican da o büyük yüreğiyle umudun adı olmayı seçti. Verdiği mesaj “son ana kadar asla mücadeleden vazgeçmeyin” mesajıdır.

Neslican’ın mesajı sadece mücadele verdiği hastalık için değildir!

Hayatın her evresinde zorluklar olabileceğini o kadar iyi anlamıştı ki, yüzündeki gülümseme gelecekte yaşayacağı tüm zorluklara karşı da bir rest çekişti.

“Hayatımda koşmak için bacaklara ihtiyacım yok” diyen, cesur yürekli genç bir kızdır.


Bir yandan yaşamadıklarına ve yaşayamayacaklarına üzülse de, bir yandan gülerek “ben daha henüz hiçbir şey yapmadım, bu iş burada bitemez” diyerek, hayata baş kaldıran bir yürektir.

Yüzündeki gülümseme hiçbir zaman eksik olmayan “ben bu haldeyken umut edebiliyorsam, kimse şımarıklık yapıp umudunu kaybetmesin” der gibidir.

Hepimizin bedenleri elbet bir gün toprak olacak. Neslican gibi insanların kocaman yürekleri ise sonsuza kadar ölmeden hafızalara kazılı kalacaktır.

Farkında mıyız?

Hepimiz için en büyük dersler, daima temiz yürekli genç ve çocuklarda geliyor!

İstersek kırk yıl fakülteleri arşınlayıp profesör, üst düzey bürokrat ya da her ne olursak olalım; katlar, yatlar, adalar, uzay mekikleri ya da ülkelerin sahipleri olalım, sonumuz tek bir nefese bakıyor.

Neslican diyor ki: İdeallerinizin mutlaka peşinden koşun, hayatı mutlaka sevin. Ama hayat bir nefes ile başlayıp bir nefes ile bitiyor, hayatı çözülmeyen bir problem haline getirmeyin.

neslican tay

Kazdığınız kuyulardan vazgeçin. Altına gireceğiniz toprağın üstü için birbirinizi yemeyin. Koca bir fırın sahibi olsanız dahi, yiyeceğiniz bir ekmek için dövüşmeyin! Sevmek, gülmek, umut etmek öyle güzel ki, onları yok yere kirletmeyin!

Neslican, hayatın şifresi gibi bir genç kızdır. Öldü diyenlere inat bu güzel şifre benim için ölmedi.


Onun verdiği zorlu mücadele bunun içindi. Ona haksızlık etmeyin. O güzel yüzünü, umudunu düşünerek zorluklara inat daima gülümseyin.

Kanserle mücadele eden Neslican Tay hayatını kaybetti: Son mesajı umut doluydu!


Serpil Çavuşoğlu
1973 İstanbul doğumluyum. Hayatın her alanında gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim. Bağımlılık ile mücadele, kadın ve çocuk istismarına karşı destek, eğitime katkı amaçlı kütüphanaler kurulması, yardımlaşma derneklerinde faaliyetler, tüketicinin her tür hakkı (sağlık, hukuk...) üzerine destek çalışmaları, kültür sanat projelerine koçluk, danışmanlık, tutuklu çocukların topluma kazandırılması amaçlı eğitim organizasyonları, kan bağışı, organ bağışı, ilik bağışı üzerine organizasyonlarda koordinatörlük, özel eğitim öğretmeni olmam sebebiyle engelli çocuklarımızın ailelerine danışmanlık, okullarda çocuklarımızın yardımlaşma güdüsünü pekiştirme amaçlı seminerler ve sayamayacağım daha pek çok alanda, neredeyse hiç durmadan yıllardır gönüllü olarak faaliyet göstermekteyim.