Barış Pınarı Harekatı yeni görüntüleri MSB tarafından paylaşıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Barış Pınarı Harekatı kapsamında bazı görüntüleri paylaştı. PKK/PYD-YPG’li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli aracın, Hava Kuvvetlerimiz tarafından isabetle vurulduğu görülüyor. Bir başka görüntüde savaş uçaklarımızın gece uçuşlarından bir kısım yer alıyor. Bugüne kadar Suriye’de 14 köy teröristlerden temizlendi, 342 terörist etkisi hale getirildi.

342 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye’nin Fırat’ın doğusundaki terör hedeflerine yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekatı planlandığı şekilde devam ediyor.

9 Ekim günü saat 16.00’da başlayan harekatta bugüne kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi.


Tel Abyad’daki El Yabse, Tel Fander, Müşeyrfe, Dedat, Bir Aşık, Hamidiye, Berzan, Cüdeyde ve Gısas ile Rasulayn’daki Kişto ve Aşağı Kişto köyleri dün YPG/PKK’lı teröristlerden temizlenmişti. Gün içinde Rasulayn ilçesinin batısındaki Asfar Neccar ve Tel Halef köyleri de YPG/PKK’lı teröristlerden arındırılmıştı.

suriye 14 köy temizlendi

Tel Abyad ilçesindeki Halave köyünün de terörden arındırılmasıyla terör örgütünden kurtarılan köylerin sayısı 14 oldu.

Hulusi Akar: Her türlü hassasiyet gösterilmektedir

Hulusi Akar: Her türlü hassasiyet gösterilmektedir

Barış Pınarı Harekatı’nın, BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan ‘Meşru Müdafaa Hakkı’, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları ve BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları çerçevesinde yürütüldüğünü anlatan Bakan Akar şöyle konuştu:

— Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ile bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmaktadır. Sivil, masum kişilerin ve harekat bölgesindeki tarihi, kültürel, dini yapılar, altyapı tesisleri ile bölgede bulunması muhtemel dost, müttefik ülke unsurlarının ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir.


Milli Savunma Bakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda Barış Pınarı Harekatı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Barış Pınarı Harekâtı’nda İHA’larımız tarafından tespit edilen PKK/PYD-YPG’li teröristlere ait Doçka uçaksavar monteli araç, Hava Kuvvetlerimiz tarafından tam isabetle vuruldu.”

barış pınarı harekatı harita

“Başladığımız faaliyeti alnımızın akıyla tamamlayacağız”

Türkiye’nin IŞİD’e karşı göğüs göğüse çarpışan tek NATO ve koalisyon ülkesi olduğunun altını çizen Bakan Akar, Fırat Kalkanı Harekatı ile 3 binden fazla IŞİD’linin etkisiz hale getirdiğini anımsattı.

Bakan Akar, Barış Planı Harekatı’nın planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini belirterek şöyle konuştu:


— Sadece ülkemizin ve milletimizin güvenliğine değil, aynı zamanda bölgede yaşayan Kürtler, Araplar, Asuriler, Hristiyanlar ve Yezidiler, Keldaniler gibi diğer dini ve etnik grupların da güvenliğine çok büyük önem atfediyoruz. Başladığımız faaliyeti inşallah alnımızın akıyla başarıyla tamamlayacağız. Harekat planladığımız şekilde başarıyla devam ediyor. Şu ana kadar 342 terörist etkisiz hale getirildi.

Trump Türkiye’ye yaptırım kararnamesini imzaladı


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.