Siz süper güçseniz, biz de çok süper gücüz!

Başlık işin şakası. Elbette süper güç falan değiliz. Karşımızda bir süper güç var ve bizim süper güce sahip olmadığımızın da farkındalar. İyi de yapabileceğimiz hiçbir şey yok mu?

Siz süper güçseniz, biz de çok süper gücüz! amerika abd başkanı donald trump suriye türkiye

Fikir ayrılıkları, çıkar çatışmaları had safhada. Tehditleşmeler başlar gibi oldu. Ardından Trump’tan iki tweet atarsam ekonominizi batırırım çıkışı geldi. Sonra da ‘Dostuz.’ dedi. Yani net bir tutarsızlık tablosu.

Peki ama sizden iri yarı biriyle karşı karşıya geldiğinizde ve aranızda bir sürtüşme yaşandığında yapmanız gereken, dayak yemeyi beklemek mi olmalı? Hele ki yapabilecekleriniz varken…


Tehdide diplomatik yolla tehdit ederek karşılık vermek

Amerika ile aramızda askeri ve ticari anlaşmalar var. Buna karşın ekonomimizin yok edilmesiyle tehdit ediliyorsak, bu anlaşmaların askıya alınması neden gündeme getirilmez? Neden en azından tehdide karşı tehdit olarak kullanılmaz?

Nota vermek de diplomatik bir mesajdır

Devletler arası rahatsızlığı dile getirmenin ve meydana gelmiş bir haksızlığa karşı ültimatom vermenin bir diğer diplomatik yolu ise büyükelçiye nota vermek. Nota vermek, karşılığını alamayacak bir tepki olsa bile olup bitenlere dair tüm dünyanın haberdar olmasını sağlayacağından başvurulabilecek bir yöntem.


İncirlik Üssü ile ilgili söz hakkımız var mı, yok mu?

Ülkemiz toprakları içerisinde İncirlik diye bir Amerikan üssü var. Ne hikmetse bu üs, kimilerinin çok sevdiği ve kendi siyasi düşüncelerinin önderi olarak lanse ettiği Adnan Menderes’in Türkiye’yi Atatürk’ün devrimlerinden uzaklaştırmaya çalıştığı bir dönemde Amerika’ya peşkeş çekilmiş bir üs.

Cahil bir vatandaş olarak soruyorum. Amerika’yla ne zaman sürtüşme yaşansa kapatalım dediğimiz İncirlik Üssü’yle ilgili bir söz hakkımız var mı? Varsa ekonomimizi yok etmekle tehdit eden bir ülkeye karşı neden koz olarak kullanılmaz?

Bu benden güçlü, beni döver… Hakkım var ama bana yedirmezler… Ne olmuş canım birazcık tehdit ettiyse, atom bombası göndermedi ya… Bugün söver, yarın över…


Eh hani biz Osmanlı torunuyduk, mangalda kül bırakmazdık. Sen kimsin de koskoca ülkenin ekonomisini yok edeceksin diyen yok. Gelinen noktada yapılacak şey, kafaya göre tıraş siyaseti uygulamak mı olacak? Eğer öyleyse bu iş ancak Amerikan tıraşıyla sonuçlanır.

Donald Trump: Türkiye Suriye’de sınırları aşarsa ekonomisini yok ederim


Çağrı Gırlangıç
14.03.1985 tarihinde Kadıköy'de dünyaya geldim. Kadıköy'de doğdum, Kadıköy'de büyüdüm. Yazma sevdası içime düşünce önce 2 roman yazdım, sonra da sinemaya dair yazılar yazmaya başladım. 2011'in başından beri bloğum cagrigirlangic.blogspot.com da 500'ü aşkın filme dair yazdım. Hala da devam ediyorum. Sonra metin yazarlığı yapmaya başladım ve yazarlık mesleğim haline geldi. Yazımına devam ettiğim Türk Sinema Tarihi Ansiklopedisi, emek ve zaman isteyen bir proje. Sabırla yazımına devam ediyorum. Bir sinema yazarı olarak yazmaya başladığım, sonrasında ise deneme, gündem, kritik, yaşam ve kişisel gelişim yazıları yazmaya başladığım İndigo Dergisi ise hem beni geliştiren, hem de bir parçası olmaktan haz aldığım yer.