11 Kasım 2019 Merkür Tutulması canlı yayın (Video)

Merkür retrosu dahilinde gerçekleşecek olan Merkür Tutulması, önemli bir astronomi olayı. 11 Kasım tarihinde Türkiye saati ile saat 15.30’da izlenebilecek olan Merkür Tutulması, TÜBİTAK tarafından canlı olarak yayınlanacak.

11 Kasım 2019 Merkür Tutulması canlı yayın (Video)

Bir sonraki tutulma olayının 13 yıl sonra 2033 yılında gerçekleşeceği Merkür Tutulması ve Merkür retrosu hakkında bazı detaylar…

Astronomi ile yakından ilgilenen vatandaşların yakından takip edeceği Merkür tutulması, 11 Kasım Pazartesi günü saat 15.30’da canlı olarak izlenebilecek. Güneşin önünden geçiş yapacak olan Merkür, kısa süreli bir tutulmaya neden olacak. Peki, Merkür tutulması nedir ve ne anlama gelir? İşte, Merkür retrosu ve Merkür tutulması hakkında bazı bilgiler


Merkür Tutulması nedir?

Merkür tutulması, bir yüzyılda toplam 13 kez gerçekleşmektedir. Tarihsel olarak 2003, 2006, 2016 tarihlerinde gerçekleşen ve 2019, 2032, 2039, 2049 tarihleri arasında gerçekleşmeye devam edecek olan Merkür tutulması, Güneş’in önünde küçük bir alan kaplayacağı için çok fazla fark edilmeyecek.

Geçiş sırasında Merkür’ün diski Güneş diskinin 1/194’ü gibi çok küçük bir orana sahip olacağından (1 TL madeni paranın 500 m. uzaklıktan görünüşü) tutulma gözlükleri kullanılsa bile çıplak göz ile anlaşılamayabilecek. Bu yüzden aşağıdaki TÜBİTAK’ın canlı yayınından tutulmayı takip edebilirsiniz.

Merkür Tutulması canlı yayınlanıyor

Merkür tutulması, TÜBİTAK’ın internet üzerinden gerçekleştireceği canlı yayın ile 15.30’da anbean takip edilebilecek. İşte, o canlı yayın;

Merkür Retrosu nedir?

Merkür, 30 Ekim’de Merkür duraklamaya ve 1 Kasım’dan itibaren geri hareketine başladı. Akrep burcunda yaşanacak olan Merkür retrosu, 22 Kasım’a kadar da devam edecek.

Merkür astrolojide zamanı, iletişim araçlarını, yolculuğu, haberciliği temsil ediyor. Merkür retrosu stresli ve zor bir dönemi de beraberinde getirse de aslında hayatımızdaki fazlalıklardan kurtulabileceğimiz bu dönem. Merkür teknoloji ve iletişim konusunda aksaklıklara sebep olurken bir yandan duyguları ön plana çıkaracak. Bizleri kin tutar hale getirecek. Merkür gerilemelerinden önce bir veya iki hafta eldeki tüm işleri veya projeleri bitirebilirsiniz. Hayatınızı durduramazsınız, ancak ileriyi planlayın, yedek planlar hazırlayın ve agresif insanlar ile yanlış iletişim içine girme ihtimaline karşı kontrollü olun.

Merkür Tutulması tarihleri:

  • 07 Mayıs 2003
  • 08 Kasım 2006
  • 09 Mayıs 2016
  • 11 Kasım 2019
  • 13 Kasım 2032
  • 07 Kasım 2039
  • 07 Mayıs 2049

Astrolojik etkileri

Astrolog Dinçer Güner

Merkür’ün temsil ettikleri; derinlik, güç kazanma, parasal konular, borçlar, krediler, krizler, değer duygusu, derin araştırmalar, psikoloji, korkular, bitiş ve yeni başlangıçlar, tutku, kontrol ile ilgilidir.


Bu geçiş sürecinde düşüncelerimiz çok daha derine iner, güçlenir. Düşüncelerde bu denli derinlik, kişisel farkındalık, içsel farkındalık konusunda destekleyici olabilecektir. Diğer yandan baktığımızda insanı adeta x-ray cihazından geçiren bir burçta olan Merkür, hem çevresel koşullarımızla ilgili enterasan farkındalıklar katarken diğer yandan sezgilerimizin oldukça güçlenmesine de yardımcı olabilecektir.

Belki de hayatımızla ilgili bazı yüzleşmeler, bazı gerçeklerle karşı karşıya kalmamıza da vesile olacaktır. Ya da bizden saklanan bazı durumlar, sırlar ortaya çıkabilir. Belki de bu ortaya çıkan sırlar ve bizden saklanan konulardan sonra hayatımızda bırakmayı, vazgeçmeyi ve geride bırakmaya dair önemli kararlar alabiliriz. Aynı şekilde finansal konularda çözüm arayışları, vergiler ve borçlar ile ilgili konular da gündemimize gelebilir.

Bu geçiş esnasında Merkür’ün geri harekette oluşu, her şeyi daha fazla içselleştirmeye ve bir süredir belki de gündemimizde olan ama bir şekilde aksiyon alamadığımız durumlarla ilgili kararlar almamıza yardımcı olabilir. Ama Retro olduğu için en nihayetinde bu kararlarımızı uygulamayı 22 Kasım’dan sonraki bir zamana bırakmak daha akıllıca olacaktır.

Yine elimizdeki elektronik eşyalar, iletişimle ilgili konularda bir takım aksaklıklar, pürüzler, hatalar olması da söz konusu. Bu süreçte bankalarda yaptığınız işlemler, ödemelerde aksaklıklar olabileceği gibi geçmişe dair bir takım unutulmuş olan vergi konuları, borçlar ve faturalarda önümüzde düşebilir.

Astroloji: 11 – 17 Kasım 2019 haftalık burç yorumları

Bu geçiş esnasında Merkür sabit yıldızlarda Unukalhai ile birlikte olacak. Bu yıldız yılanın beyni olarak geçer ve Mars ile Satürn doğasında sabit bir yıldızdır. Evet evet kulağa pek hoş gelmiyor değil mi? İki kötücülün doğasında olan sabit bir yıldız. Ahlaksızlık, zehirlenme, kazalar ve şiddet içerikli konularla ilgilidir.

Özellikle ayın 11’inde yediklerinize, içtiklerinize dikkat etmenizde fayda var. Bu yıldız bazen teşhisi zor hastalıklara da işaret etmekte. Özelikle içe kapanma ve iletişimi kesme ile ilgilidir ve bunu aslında yapmamak gerekir. Evlenmek ve anlaşma imzalamak için uygun bir gün değildir. Denizlerden uzak durulmasında fayda vardır, boğulma tehlikesi getirebilir. Ya da denizle ilgili sıkıntılı durumlara neden olabilir. Bu yıldızın Merkür ile birlikteliği, evrak hırsızlığı, resmi evraklarla ilgili sorunlar, sahtekarlık ile ilişkilendirilmekte, dikkatli olunmasında fayda vardır.

Ne düşündüğünüze dikkat edin!

Merkür’ün Güneş’in kalbinde olması demek, evrenle olan iletişim bağının eksiksiz, tam bir şekilde gerçekleşeceğini gösterir. Evrenin sizin isteklerinizi net bir şekilde duyacağına işarettir. Merkür’ün Güneş’in kalbinde olacağı saat aralığı 11 Kasım saat 18:17 ile 20:27 arası. Bu saatler arasında ağzınızdan çıkana, ne düşündüğünüze dikkat! Gerçekleşebilir. Bu saatler arasında, zihninizi boşaltıp isteklerinizi, dileklerinizi, ihtiyacınız olan şeylere odaklanın, tam, eksiksiz ve net bir şekilde! Evrenin bu açık kapılarını her zaman bulamazsınız. böyle zamanları iyi değerlendirmek lazım.

Yapabiliyorsanız meditasyon yapmak, dua etmek, belki de isteklerinizi not almak yada size özel bağlantı kurma şekliniz nasılsa onu yapın. Veya belki de yazarsınız ve bir yerlere asarsınız… Artık orası size kalmış. Evrenle direkt bağlantıda olacaksınız, bu şansı bu saatler arası bence çok iyi değerlendirin. Ben genelde böyle zamanlar yakaladığımda, yalnız kalmaya ve düşüncelerimi, isteklerimi, dileklerimizi öncelikle kendime odaklanarak en katıksız, en saf, en kalbimden geçtiği şekilde kağıda notlar almayı ve onu bir yere asmayı tercih ederim. Pek tabii herkesin yöntemi farklı olabilir bu konuda!


Ve unutmayın ki bu saatler arası zihninizden geçen ne varsa gerçekleşebilir. Bu yüzden de zihninizden ve aklınızdan neleri geçireceğinize ekstra dikkat etmenizde fayda var, zira gerçekleşebilirler! Gerçekleşmesini arzu ettiğiniz düşüncelere odaklanın! Yurt dışında yaşayanlar, aradaki saat farkını hesaplamanız gerekmektedir. Bu da ufak bir dipnot. Evrenin arada bir olan açık kapılarını iyi yakalamak ve değerlendirmek gerek.

11.11 indirimleri: 9, 10 ve 11 Kasım’da hangi markalar indirimde?

Trendyol 9 10 11 Kasım indirim günleri: Neler indirimde?

n11 araba kampanyası: 11.11 indirimi ile Volkswagen otomobiller


Editor
İndigo Dergisi Haber Merkezi | İndigo Dergisi, 18 yıldır yayın hayatında olan bağımsız bir medya kuruluşudur. İlkelerinden ödün vermeden tarafsız yayıncılık anlayışı ile çalışmaktadır. 2005 yılında kurulan İndigo Dergisi, indigodergisi.com web sitesi üzerinden tamamen dijital ortamda günlük yayın yapmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk internet haber dergisi olmakla birlikte, tüm yayın kadrosu ve okurlarıyla birlikte sürekli gelişmektedir. İndigo Dergisi’nin amacı; gidişatı ve tabuları sorgulayarak, kamuoyu oluşturarak farkındalık yaratmaktır. Vizyonu; okuyucularında sosyal sorumluluk bilinci geliştirerek toplumun olumlu yönde değişimine katkıda bulunmaktır. Temel değerleri; dürüst, sağduyulu, barışçıl ve sosyal sorumluluklarının bilincinde olmaktır. İndigo Dergisi, Türkiye’nin saygın İnternet yayınlarından biri olarak; iletişim özgürlüğünü halkın gerçekleri öğrenme hakkı olarak kabul etmekte; Basın Meslek İlkeleri ve Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı taahhüt eder. İlaveten İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ni benimsemekte ve yayın içeriğinde de bu bildiriyi göz önünde bulundurmaktadır. Buradan hareketle herkesin ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasi veya diğer herhangi bir milli veya içtimai menşe, servet, doğuş veya herhangi diğer bir fark gözetilmeksizin eşitliğine ve özgürlüğüne inanmaktadır. İndigo Dergisi, Türkiye Cumhuriyeti çıkarlarına ters düşen; milli haysiyetimizi ve değerlerimizi karalayan, küçümseyen ya da bunlara zarar verebilecek nitelikte hiçbir yazıya yer vermez. İlkelerinden ödün vermeyen şeffaf yayıncılık anlayışını desteklemektedir. Herhangi bir çıkar grubu, örgüt, ideoloji, politik veya dini; hiçbir oluşumun parçası değildir. Köşe yazarlarımızın yazdıkları fikirler, kendi özgür düşünceleridir; İndigo Dergisi yayın politikası dahilinde değerlendirilir ve yayın ilkeleri ile çelişmediği müddetçe, düşünce ve ifade özgürlüğünü teşvik ederek yayına alınır. İndigo Dergisi, sunduğu tüm bilgilerin doğruluğunu teyit ve kontrol eder; bu bilgilerin geçerliliğine son derece önem verir.